Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Opinie na temat kupna konkretnego Asterixa

Featured Replies

Napisano

Asterka całkiem, całkiem. Generalnie zastanów się czy lubisz jeździć automatem. No i oczywiście trzeba ją obejrzeć w wersji "live" bo cena jest faktycznie atrakcyjna, więc należy sprawdzić jak lakier, szyby (czy oryginalne) no i spasowanie blach:) Ale poza tym furka 1 klasa smile.gif

Napisano

> Asterka całkiem, całkiem. Generalnie zastanów się czy lubisz jeździć

> automatem. No i oczywiście trzeba ją obejrzeć w wersji "live" bo

> cena jest faktycznie atrakcyjna, więc należy sprawdzić jak

> lakier, szyby (czy oryginalne) no i spasowanie blach:) Ale poza

> tym furka 1 klasa

A jak szyby nie beda oryginalne?? np przednia pękła od uderzenia kamieniem, a boczna była rozbita w czasie włamania? To skreśla samochód??

Napisano

> A jak szyby nie beda oryginalne?? np przednia pękła od uderzenia

> kamieniem, a boczna była rozbita w czasie włamania? To skreśla

> samochód??

a bedziesz pewny ze przednia pekła od kamienia a boczna od włamania?? jak szyba jest "nieoryginalna" to juz to cos mowi ze z autem dzialy sie nieprzeidzane rzeczy i nalezy dokladniej obejrzec, najlepiej przez fachowca znajacego sie na rzeczy...

Napisano

> A jak szyby nie beda oryginalne?? np przednia pękła od uderzenia

> kamieniem, a boczna była rozbita w czasie włamania? To skreśla

> samochód??

nie skreśla, ale wymaga jeszcze uważniejszej inspekcji ok.gif

jedna astra u mnie w domu miala zarysowny o barierke bok - taniej bylo wymienic cale drzwi (uzywki) niz klepac i szpachlować, stad szyby w drzwiach po jednej stronie auta są z innego rocznika...przewrazliwienie jednak beda dopatrywać sie śladów uderzenia tira na tym boku zlosnik.gifhehe.gif

Napisano

> a bedziesz pewny ze przednia pekła od kamienia a boczna od włamania??

> jak szyba jest "nieoryginalna" to juz to cos mowi ze z autem

> dzialy sie nieprzeidzane rzeczy i nalezy dokladniej obejrzec,

> najlepiej przez fachowca znajacego sie na rzeczy...

A moje auto wlasnie bylo sprowadzone z kamieniem na przedniej szybie

oczywiscie wymienilem ja

po roku majstrowalem przy aucie u kumpla w warsztacie

auto pojechalo na podnosniku pod sufit z otwarta klapa (kombi)

i jak myslicie .....

rowniez tylna szyba wymieniana

takze mam dwie nowe szyby

a dzwona nie bylo

rozne sa przypadki !!!

Napisano

Jakbyśmy tak do tego podchodzili to nigdy nie kupilibyśmy używanego samochodu. Chodziło mi tylko i wyłącznie o czujność podczas kupna. Nadmierna ostrożność nie zawadzi. Sam kupiłem używanego astrolota, który był uderzony. Na szczęście delikatnie, dlatego nim do dziś jeżdżę (odpukać) bez problemów.

Napisano

> http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C6775914

> Co sądzicie na temat tej bryczki, warto, nie warto. Mam a nią ochotę

> ale z Wawki troszku daleko.

Powiem tak. Auto jest świeżo sprowadzone. Cena wyjściowa 37900pln. Euro w ostatnim miesiącu oscyluje w granicach 3,75-3,9 a nawet ponad 4pln przez chwilę było. Oznacza to, ze jest to cena niecałe 10 tys Euro. Ileś w tym jest jeszcze kosztów transportu tego auta no i oczywiście zarobku handlarza. Załóżmy, ze jest to tylko 2000pln zatem jesli z ceny zejdzie na 37 tys pln , a pewnie zejdzie, to minus koszty i zysk wychodzi, ze kupione zostało za około 35 tys pln czyli ledwo ponad 9 tys euro.

Takie rzeczy to tylko w erze hehe.gif aby 2 letnie auto w idealnym stanie, serwisowane itp Niemiec sprzedawał po zrobieniu 68 tys km.

Nie chcę Cię zniechęcać ale trzeba trochę ochłonąć i z zimną głową podchodzić do ogłoszeń, zwłaszcza polskich handlarzy.

Sam szukałem m.in. takiej podobnej astry, byłem nawet w Niemczech 2 razy i widziałem na własne oczy co można kupić za 8,9,10 i więcej tyś euro. Powiem tylko ,że na 10000% nie kupisz 2 letniej astry w dieselu z tak małym przebiegiem za 9 tys z hakiem. Owszem, mogłem jedną podobną kupić z motorem 1.9cdti 101KM z 2006 roku za 9500, szkopuł w tym, ze miała 226 tys przebiegu. Oczywiscie po polskiej stronie można z niej za 100pln zrobić 68 tys km przebiegu tym bardziej, że jak do niej wsiadlem do w życiu bym nie dal jej tak duzego przebiegu, była w środku baaaardzo zadbana no i pewnie już jakiś handlarz wziął ją do Polski i jest gdzieś w allegro z przebiegiem z 50 albo 80 tys i oczywiscie kompletną książką serwisową. Moim zdaniem cudów nie ma, dobra auta w DE są w cenie, tanio są albo kiepsko naprawione po wcześniejszych kraksach albo z baaardzo dużymi przebiegami.

Kiedyś już praktycznie jechałem do Piły do pewnego handlarza obejrzeć właśnie taką astrę z 2006 roku ze 120KM cdti i przebiegiem 82 tys km. Kiedy przy trzecim telefonie do handlarza zapytałem się czy poda mi nr VIN i pojedzie ze mną do ASO ale w innym okolicznym mieście a nie u niego w Pile to nagle zmienił zeznania a później po prostu nie odbieral telefonu. To była moja ostatnia próba kupienia od polskiego handlarza.

Moja rada - podchodź do sprawy rozsądnie. Sprawdź na mobile.de albo autoscoucie ile kosztują takie astry z takim przebiegiem. Książki serwisowe do Opla są na allegro po 75pln hehe.gif a ofert zrobienia pieczątek wg dowolnego wzoru też jest w pip na allegro.

Powodzenia waytogo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.