Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

CC i bremslicht oraz progamowanie mid w okolicy szczec

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich moje glowne pytanko to takie czy mial ktos problem z modulem check control taki ze przy odpaleniu i wcisnieciu hamulca gasnie check wszystko ok na chwile gdyz czasem po 2-3 wcisnieciach hamulca zapala sie znow check i bremslicht czyli swiatla stopu?

Czy to wina CC? bo kabelki sa raczej ok jak przy pierwszym sprawdzeniu gasne checkm a zarowki sie pala normalnie..

Drugie pytanie to czy ktos wie gdzie mozna mida przeprogramowac w okolicy szczecina bo w obu aso powiedzieli mi 280zl podlaczenie do komuptera i nie wiedza w zasadzie czy im sie uda.. dzwonilem po elektrykach ale kazdy mi mowi ze diagnostyke zrobi ale nie przeprogramuje. Kod do komputera znam tylko sie gdzies podlaczyc..

Tak nawiasem sie spytam jak wymienilem liczniki i jest inna liczba w=1111 to musze przeprogramowac komupter i czy nie bedzie blednie odczytywal predkosci?

Napisano

Ja miałem okazję zakładać sobie MIDa. Znalazłem zakład gdzie gościu posiada odpowiednie urządzenie ale jak się okazało nigdy tego nie robił. Ale razem daliśmy radę. Wyglądało to w ten sposób że ja podłączyłem wtyczkę on wszedł do programu ja powiedziałem jaki kod ma zmienić. Mocno się zdziwił gdy powiedziałem że to już koniec. Jeszcze raz się zapytał czy jestem pewien, że to wszystko i wtedy już bez wahania powiedział coś koło 150zł. To jest zakład elektroniki samochodowej w okolicy dworca PKP Gumieńce niedaleko zakładu samochodowego Orłowskiego. Jak będziesz zainteresowany to może znajdę jakieś dokładniejsze namiary.

Napisano

> Witam wszystkich moje glowne pytanko to takie czy mial ktos problem z

> modulem check control taki ze przy odpaleniu i wcisnieciu

> hamulca gasnie check wszystko ok na chwile gdyz czasem po 2-3

> wcisnieciach hamulca zapala sie znow check i bremslicht czyli

> swiatla stopu?

> Czy to wina CC? bo kabelki sa raczej ok jak przy pierwszym

> sprawdzeniu gasne checkm a zarowki sie pala normalnie..

witam.

sprawdzałeś czy światła stopu się świecą jak pokazuje się komunikat o błędzie.

Miałem podobnie i wkońcu okazało się, że dobrze nie łączył jeden z przewodów przy samym CC.

pozdro

Napisano
  • Autor

Swiatla stopu wlasnie dobrze swieca a kabelki to wszedzie mam polutowane zeby dobrze stykalo chyba ze jak bede mial czas to sprobuje wszystkie kable zwiazane z hamulcem i cc wymienic bo to jest ze pojawia blad jak mu sie chce czasem wystarczy wylaczyc i wlaczyc silnik zeby nie pokazywalo zadnego bledu

Napisano

> Swiatla stopu wlasnie dobrze swieca a kabelki to wszedzie mam

> polutowane zeby dobrze stykalo chyba ze jak bede mial czas to

> sprobuje wszystkie kable zwiazane z hamulcem i cc wymienic bo to

> jest ze pojawia blad jak mu sie chce czasem wystarczy wylaczyc i

> wlaczyc silnik zeby nie pokazywalo zadnego bledu

Moimzdaniemmoze byc problem z masa w tylnych lampach. Spawdz przy wcisnietym hamulcu czy ci sie nepiecie miedzy masazarowki a masa budy nie pojawia.

Napisano

> jest zakład elektroniki samochodowej w okolicy dworca PKP

> Gumieńce niedaleko zakładu samochodowego Orłowskiego.

To jest dokładnie na Płockiej , mniej więcej w połowie. tel. 435 89 88 , 435 85 14.

przeprogramowałem tam dwa swoje MID y . wtedy było po 80,- ale nastawić się trzeba na targowanie

Napisano
  • Autor

> Moimzdaniemmoze byc problem z masa w tylnych lampach. Spawdz przy

> wcisnietym hamulcu czy ci sie nepiecie miedzy masazarowki a masa

> budy nie pojawia.

oki bede badal smile.gif dzieki za podpowiedz zobaczymy co z tego wyjdzie

> To jest dokładnie na Płockiej , mniej więcej w połowie. tel. 435 89

> 88 , 435 85 14.

> przeprogramowałem tam dwa swoje MID y . wtedy było po 80,- ale

> nastawić się trzeba na targowanie

dzieki wielkie za info bede dzwonil smile.gif

Napisano

tylko musisz wiedzieć jaki program chcesz sobie wgrać

Napisano

> Tak nawiasem sie spytam jak wymienilem liczniki i jest inna liczba

> w=1111 to musze przeprogramowac komupter i czy nie bedzie

> blednie odczytywal predkosci?

a że tak spytam jak zmieniłeś licznik i ma inną liczbę W, to czy same wskazania na liczniku nie przekłamują??

zawsze myslałem że jak wymieniać licznik to tylko na taki z tym samą liczba W.

pozdro

Napisano

muszą przekłamywać smile.gif inne też dane biegną do MID a , więc w tym układzie całe przeprogramowanie MID-a psu na budę .

BTW , nie dostosowuje się steronika silonika pod zegary , tylko odwrotnie smile.gif

Napisano
  • Autor

> muszą przekłamywać inne też dane biegną do MID a , więc w tym

> układzie całe przeprogramowanie MID-a psu na budę .

> BTW , nie dostosowuje się steronika silonika pod zegary , tylko

> odwrotnie

licznik nie przeklamuje w wskazaniach bo idzie na lince obrotowej z skrzyni biegow tylko kwestia wskazowke odpowiednio ustawic i nie wiem jak komp bo na MID dosyc dokladnie mi pokazuje predkosc. wczesniej mialem w=1102

Generalnie to oryginalne zegrany tez mialy przeklamanie mniejsze przy nizszych predkosciach do 15km/h przy predkosci pow. 100km/h oczwiscie wyprzedzajac rzeczywista predkosc mid mi przy kazdej predkosci pokazuje stala roznice okolo 3 km/h w porowaniu do dokladnych pomiarow predkosci

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.