Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Megane II 1.6 16v, prośba o opinie -> zamiar kupna

Featured Replies

Napisano

Witam gościnnie.

Zamierzam kupić małżonce w/w auto, zamiast wysłuzonego SC.

Mam bardzo atrakcyjną propozycję ze strony Kolegi, który pracuje w ASO Renault.

Mają tam z odkupu Megane II 1.6 16V, najbogatsza wersja Privillege (czy jakos tak, nie znam pisowni), rok 2003, kombi, przebieg 131000km

Przebieg jest na pewno autentyczny, bo auto kupione u nich przez pierwszego wlasciciela, u niech serwisowane, wszystkie wpisy ma, faktury na wszystko również.

Jest do niego opinia biegłego z zakresu PZMotu o tym, że auto jest bezwypadkowe.

Kompletny rozrząd był wymieniony na 100kkm wraz z pompą wody (faktura, podpisy i pieczatka + wpis w ksiazce).

Auto jest w wizualnie idealnym stanie, zadnych wgniecen, zadrapan - wnetrze nie zniszczone.

Cena 26.000.

Nigdy nie miałem zadnego francuza stąd proszę o opinie za i przeciw na temat tego auta, z tym silnikiem , skupiając się głównie na usterkowości.

Z tego co już wiem, to bolączka tych renówek są padające cewki i głupiejąca elektronia (boję się tego systemu hands-free)

Dodam, ze w ksiazce serwisowej w/w auta jest wpis na 90kkm o wymianie cewki.

Auto muszę lub nie kupić do piątku w tym tyg. więc proszę o szybkie odpowiedzi jesli to mozliwe.

dzieki z góry

Napisano

NIedawno stałem przed niemal identycznym dylematem (nawet potencjalna wersja do zkupu była ta sama grinser006.gif) i... kupiłem i... jestem zadowolony, a najbardziej szanowna Małżonka grinser006.gif.

Nie powiem Ci niestety zbyt wiele jeśli chodzi o eksploatację, bo uzytkuję bardzo krótko, ale

Cewki - padają racja, więc jeśli była/y wymieniane to OK

Koło zmiennych faz rozrządu tez pada, więc sprawdź czy było wymieniane.

Poza tym komfortowe, dość dynamiczne, IMO ładne i pakowne auto.

Jesli masz pewny i zadbany egzemplarz, to - za podaną cenę- ja bym chyba kupił.

Napisano

Fajne autko. Ma wprawdzie swoje narowy, ale rekompensuje to komfortem i pojemnością wnętrza (mam sedana). Generalnie warte polecenia. Właśnie swoje sprzedaję. Nie robiłbym tego, ale trafiła się okazja, z której grzech byłoby nie skorzystać. Zostaję jednak przez Renault. W każdym razie, jak kogoś interesuje sedan z 2004 r. i przebiegiem 52000 km, to proszę.

Napisano

Jakie cewki wkładali w fabryce. Jakie polecacie,a jakie nie .Tak pytam na zapas grinser006.gif

Napisano

> Jakie cewki wkładali w fabryce. Jakie polecacie,a jakie nie .Tak

> pytam na zapas

Wkładali Sagemy i one nie były zbyt dobre (delikatnie mówiąc). Potem ludzie montują chyba Boscha.

Napisano

A czy jak odkrece plastikowa pokrywe widac napis ,czy cza wyciagnać?

Napisano

> A czy jak odkrece plastikowa pokrywe widac napis ,czy cza wyciagnać?

Cewki to najmniejszy problem 400płn za komplet beru (polecam! ) i masz z głowy. Dużo większy problem to koło zmiennych faz bo to już trochę większy wydatek dlatego dowiedz sie czy było robione a jak nie to możesz kupić autko ale odłożyć 1.5tys na wymianę i poprostu częściej wymieniać olej np. Co 15kkm a nie 30 (rozmawiałem z kilkoma macherami od renowek i oni wiążą padanie tych kół z rzadkimi wymianami oleju ). Jedź jeszcze sprawdzić ławę pod silnikiem (potrafią tcm sie wybić tuleje a nie wiem czy już zaczęli robić same tuleje czy nadal trzeba ławę robić całą ) no i jeszcze przekładnie kierowniczą dobrze byłoby obejrzeć . Systemem hands free sie nie przejmuj akurat on w moim renault sprawiał najmniej problemów a bardzo umilał użytkowanie auta. Aha i jak już kupisz polecam montaż ksenonow bo ciągle wymienianie h7ek potrafi być bardzo irytujące.

Napisano

Auto warte zainteresowania.

W moim, w czasie półtora roku eksploatacji i 35000 km przebiegu zero problemów. Obecnie na liczniku 56000 km (kupiłem go gdy miał rok) i mimo cewek sagem i starego (awaryjnego) typu koła zmiennych faz rozrządu nic się nie dzieje (choć cewkę beru na wszelki wypadek wożę w bagażniku:) )

Oczywiście przepalają się zarówy... no i raz wysiadł przedni kierunkowskaz.

Poza tym git.

Napisano

> Witam gościnnie.

> Zamierzam kupić małżonce w/w auto, zamiast wysłuzonego SC.

> Mam bardzo atrakcyjną propozycję ze strony Kolegi, który pracuje w

> ASO Renault.

> Mają tam z odkupu Megane II 1.6 16V, najbogatsza wersja Privillege

> (czy jakos tak, nie znam pisowni), rok 2003, kombi, przebieg

> 131000k

Wszystko dobrze tylko rozważ róznicę wielkosci w porównaniu do SC

Ja do niedawna miałem w rodzinie megankę w wersji sedan i Hultaja Getza i róznica w parkowaniu była astronomiczna.... W wiele miejsc nie było najmniejszej szansy wpasowania sie meganką...

Oczywiscie wszystko zależy gdzie sie jeździ i parkuje...

> Dodam, ze w ksiazce serwisowej w/w auta jest wpis na 90kkm o wymianie

> cewki.

O wymienie cewki? czy cewek? bo sa 4 sztuki...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.