Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

odebrałem auto z aso i ...

Featured Replies

Napisano

No i po kolejnym tygodniu stania na tzw. "czterech klockach" zabrałem lacetti z aso. Na litanie wymienionych przeze mnie usterek zostało usunięte hm... usunięte to w tym przypadku to słowo tu nie pasuje, zostało uszkodzone może tak raczej tak to pasuje:

- złuszczający się lakier z progu

- wymalowana klamka drzwi kierowcy,

pozostałe zgłoszenia odnośnie braku mocy, spalania, nieprecyzyjnej pracy wybieraków itp. skwitowano tekstem jeździliśmy miesiąc temu twoim samochodem i nic nie stwierdziliśmy i nic nie będziemy w ogóle z tym robić.

Co do naprawy lakierniczej dno, zacieki jak sople z nosa, klamka wygląda jakby ją zanurzono w wiadrze z farbą i nie wytarto nadmiaru, gołym okiem widać po tym elemencie że jest dużo "grubszy"w miejscach bez zacieków różnica pomiędzy jedną i drugą klamka wynosi około 1 mm - lakier ukrył tzw. nadlewki z formy widoczne przed naprawą, pomijam już odcień koloru "92U", którego nie potrafili dobrać na lakierni i wpada w złoty, po prostu żenua. Wiadomo, że na plastikowych elementach światło inaczej się załamuje i dla spokoju "mądry" z aso mógłby zdemontować i pomalować 4 klamki aby nie rzucały się tak w oczy, po czym przy montażu boczków nie ubrudzić ich w smarach. Miarka już się przebrała pisze reklamację do GM jako że on jest gwarantem a nie jakiś tam Pol-Mot, z powiadomieniem rzecznika konsumentów, do tego dojdzie skarga na zniszczenie mienia, ponieważ każda naprawa świadczona przez ten niby serwis jest opatrzona takim ryzykiem. Niech zabierają laczka i robią z nim co chcą z dala od daltonistów i ślepców. A najfajniejsze jest w tym to, że człowiek wydający mi samochód stwierdził,że cytuje: "Pojazd sprawny technicznie bez zastrzeżeń" i się pod tym podpisał.

Napisano

Witaj w klubie samochodow po malowaniu przez ASO, tyle ze ty masz auto naprawiane w ramach gwarancji i bedziesz mial poparcie z strony GM, a ja mam auto naprawiane z AC i tylko prawnik mi pomaga. Na rzecznika nie licz zbyt mocna on jest tylko urzedem bez mocy prawa.

Dzwon na hot line Chevroleta/Opel

Napisano
  • Autor

> Witaj w klubie samochodow po malowaniu przez ASO, tyle ze ty masz

> auto naprawiane w ramach gwarancji i bedziesz mial poparcie z

> strony GM, a ja mam auto naprawiane z AC i tylko prawnik mi

> pomaga. Na rzecznika nie licz zbyt mocna on jest tylko urzedem

> bez mocy prawa.

> Dzwon na hot line Chevroleta/Opel

dzwoniłem wcześniej a nawet pani dzisiaj do mnie sama oddzwaniała i truła mi do ucha żebym się dogadał z kierownikiem serwisu, a kierownikiem jest ten sam człowiek, który mi auto wydał, i podpisał się że jest bez zastrzeżeń, zobaczymy co to poskutkuje, jak nic to rzeczywiście zajmie się tym prawnik

Napisano

Popros ta pania o zorganizowanie spotkania z przedstawicielem GM i kierownikiem serwisu, a jak odmowi to popros o spotkanie z jej przełozonym a wlasciwie przelozona bo jest to dziewczyna. Zdecydowanie i stanowczo, ale bez podnoszenia głosu daj je do zrozumienia, ze samochod jest na gwarancji i oni poprzez dealera sa odpowiedzialni za jakośc wykonanych prac. Ja sie juz nauczyłem ze jak cos widze ze jest nie tak to nie odbiera sie samochodu i sklada sie pismo o niezgodnosciach na co maja 14 dni na ustosunkowanie sie z informacją ze w przypadku uznania twoich roszczen beda zmuszeni do pokrycia strat wynikajacych z utraty srodka komunikacji. Latwiej jest jak samochod jest sluzbowy, wykorzystywany do celow sluzbowych (umowa z pracodawca) lub jest w kredycie.

Ja na razie cisnolbym ta panienke w centrum obslugi i niech ci poda numer zalozonej sprawy. To obliguje ja do wiekszych dzialan, bo zeby ja zamknac musi miec potwierdzenie z twojej strony ze zostala zakonczona pozytywnie dla obu stron.

Napisano

> nauczyłem ze jak cos widze ze jest nie tak to nie odbiera sie

> samochodu i sklada sie pismo o niezgodnosciach na co maja 14 dni

Ja rok temu naprawiałem auto w ASO z OC sprawcy. Za pierwszym razem źle spasowali błotnik i lampę i nie odebrałem auta. Poprawiali i nawet "prawie" im się udało, choć ideału nie ma zlosnik.gif

W tym czasie jeździłem zastępczym z ASO.

Napisano
  • Autor

> Popros ta pania o zorganizowanie spotkania z przedstawicielem GM i

> kierownikiem serwisu, a jak odmowi to popros o spotkanie z jej

> przełozonym a wlasciwie przelozona bo jest to dziewczyna.

> Zdecydowanie i stanowczo, ale bez podnoszenia głosu daj je do

> zrozumienia, ze samochod jest na gwarancji i oni poprzez dealera

> sa odpowiedzialni za jakośc wykonanych prac. Ja sie juz

> nauczyłem ze jak cos widze ze jest nie tak to nie odbiera sie

> samochodu i sklada sie pismo o niezgodnosciach na co maja 14 dni

> na ustosunkowanie sie z informacją ze w przypadku uznania twoich

> roszczen beda zmuszeni do pokrycia strat wynikajacych z utraty

> srodka komunikacji. Latwiej jest jak samochod jest sluzbowy,

> wykorzystywany do celow sluzbowych (umowa z pracodawca) lub jest

> w kredycie.

> Ja na razie cisnolbym ta panienke w centrum obslugi i niech ci poda

> numer zalozonej sprawy. To obliguje ja do wiekszych dzialan, bo

> zeby ja zamknac musi miec potwierdzenie z twojej strony ze

> zostala zakonczona pozytywnie dla obu stron.

Auto akurat potrzebne mi jest do jazdy w jakimkolwiek stanie dlatego odebrałem, do tego odbyło się to po zmroku dopiero dzisiaj zauważyłem usterki - mój błąd, jutro wysyłam do gm pisemną reklamację wykonanej usługi, zadzwonię też do Mościckiej - szefowej tego burdeliku, choć każdą informacje wolę mieć na piśmie niż ustnie że maja w bazie nie zamkniętą moją sprawę - nauczyło mnie tego życie wszystko na piśmie.

Nie interesuje mnie jazda zastępczakiem, w zeszłym roku to przerabiałem 2 miesiące się tłukłem sztruclami bo daltoniści malowali zderzak, nie po to nabyłem coś nowego aby jeździć czymś starym z serwisu

Napisano

> Auto akurat potrzebne mi jest do jazdy w jakimkolwiek stanie dlatego

> odebrałem, do tego odbyło się to po zmroku dopiero dzisiaj

> zauważyłem usterki - mój błąd, jutro wysyłam do gm pisemną

> reklamację wykonanej usługi, zadzwonię też do Mościckiej -

> szefowej tego burdeliku, choć każdą informacje wolę mieć na

> piśmie niż ustnie że maja w bazie nie zamkniętą moją sprawę -

> nauczyło mnie tego życie wszystko na piśmie.

> Nie interesuje mnie jazda zastępczakiem, w zeszłym roku to

> przerabiałem 2 miesiące się tłukłem sztruclami bo daltoniści

> malowali zderzak, nie po to nabyłem coś nowego aby jeździć czymś

> starym z serwisu

Do Aliny sie nie dodzwonisz, prawie niemozliwe. Nawet jak ja pracowałem tam to musialem sie osobiscie do niej umawiac przez poczte. Skarge złoz na rece wykonawcy uslugi (takie jest nasze prawo) z kopia do GM, a jak chcesz to pisz oddzielnie do GM skarge na dealera. Jedni maja 30 dni (GM) dealer ma 14 dni (ASO). W pismie do ASO wskaz im ze w przypadku nie przyznania sie do winy zmuszony bedziesz powolac rzeczoznawce za ktorego bedziesz rzadał zwrotu poniesionych kosztów.

Tak przy okazji to powiem ci ze mnie tez auto bylo potrzebne i dlatego odebralem, a potem mi powiedzieli ze skoro odebralem to sie zgodzilem z stanem pojazdu w dniu odbioru. Prawnik jak to uslyszal to sie usmial po pachy. Tyle ze sprawa ciagnie sie od konca wrzesnia i skonczy sie w sadzie, bo jak zle dobrali lakier na tyl pojazdu to zeby nie było roznicy pomalowali caly samochod od zderzaka do zderzaka na 2 raty. Mysleli ze jak przecieniuja drzwi to sie nie skapne. Tak mozna bylo zrobic przy dobrze dobranym lakierze, ale niestety niewiele lakiernikow potrafi malowac auta w kolarach daewoo.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.