Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Alarm jak wyłączyć

Featured Replies

Napisano

jak całkowicie rozbroić alarm który odcina immo w aucie jest to stig 03

odłączyłem centralke ale nadal to samo sie dzieje nie odpala. Opis

Napisano

Trzeba załączyć (zasilić) przekaźnik odcinający lub zewrzeć jego zestyki. Pozdr.

Napisano
  • Autor

> Trzeba załączyć (zasilić) przekaźnik odcinający lub zewrzeć jego

> zestyki. Pozdr.

Możesz jakoś jaśniej wiem o który przekaźnik Ci chodzi ale jak go zasilić i czym zewrzeć i czemu tak się dzieje Alarm opis

Napisano

Po prostu trzeba go włączyć (zasilić cewkę) lub zastąpić zworką jego zestyki wykonawcze. Nie wiem, jaki masz przekaźnik, więc nie napiszę, które styki do czego podłaczyć, to już musisz sam wiedzieć. Jeśli nie potrafisz dojść po sposobie podłaczenia, to odpuść sobie, bo jeszcze coś spalisz i będzie większy kłopot + koszty. Opis, który podajesz jest ofertą handlową, a nie schematem montażowym, więc już go nie cytuj, bo nie pomoże. Pozdr.

Napisano
  • Autor

Schemat mam tez opis w pdf ale nie chce sie tu załaczyć moze na email ? rozmiar sie zgadza wywala cały czas ma to tylko 300 kbs

zamieściłem na serwerze plik pdf z tym wszystkim opis i schemat

Napisano

Żółty do masy LUB LEPIEJ zewrzyj oba zielone ze sobą i odpalasz silnik.

PS. Po głębszej analizie stwierdzam, że styki 30 i 87A są normalnie zwarte, więc przekaźnik niewłaczony powinien pozwolić na uruchomienie silnika (albo jest błąd na schemacie i zielone podłacza się do 30 i 87).

Z opisu wynika, że montując alarm rozcinamy przewód zielony, więc najlepiej oba zielone zewrzeć. Jesli nie zapali, problem leży w innym miejscu, np. uszkodzona pompa paliwa itp.

Pozdr.

Napisano
  • Autor

> Żółty do masy LUB LEPIEJ zewrzyj oba zielone ze sobą i odpalasz

> silnik. Pozdr.

Zrobiłem tak jak piszesz i nadal nic zwarłem dwa zielone, nie wiem co dalej czy jest możliwość jakaś odłączenia tego alarmu całkiem ewentualnie inaczej to obejść.Pompa paliwa jest ok bo sprawdzona na 100%

Napisano

Jeśli centralkę alarmu usunąłeś z samochodu oraz zwarłeś ze sobą oba zielone i nie zapala silnik to usterka leży poza układem. Sprawdź, czy podczas uruchamiannia silnika na zielonych pojawia się napięcie. Pozdr.

Napisano
  • Autor

> Jeśli centralkę alarmu usunąłeś z samochodu oraz zwarłeś ze sobą oba

> zielone i nie zapala silnik to usterka leży poza układem.

> Sprawdź, czy podczas uruchamiannia silnika na zielonych pojawia

> się napięcie. Pozdr.

Wypiąłem alarm (centralke całą) zwarłem dwa zielone i nadal nic nie dałem rady sprawdzić czy jest napiecie na zielonych bo padł akumulator już od odpalania, jak naładuje to jeszcze sprawdze rozumiem że neonówką. Jakby nie było napiecia na zielonych przewodach co robić ?

Napisano

> Jakby nie było napiecia na zielonych

> przewodach co robić ?

Sprawdzić bezpieczniki. Które? - nie wiadomo, bo nie wiadomo jaki obwód rozłącza przekaźnik (to jest pomysł instalatora), najczęściej pompę paliwa, zasilanie modułu zapłonowego, komputera rzadziej, ale też mozliwe...

Pozdr.

Napisano

> Wypiąłem alarm (centralke całą) zwarłem dwa zielone i nadal nic nie

> dałem rady sprawdzić czy jest napiecie na zielonych bo padł

> akumulator już od odpalania, jak naładuje to jeszcze sprawdze

> rozumiem że neonówką. Jakby nie było napiecia na zielonych

> przewodach co robić ?

Noenówką to możesz fazę w sieci energetycznej wykrywać a nie 12V w instalacji samochodowej. Miernik, albo jakiś próbnik 12V.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.