Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przepływomierz ??

Featured Replies

Napisano

Witam kolegow

Dzisiaj w trasie zaobserwowalem takie cus angryfire.gif

Jadac na 5 biegu, 2000obr/min predkosc ok 100km/h, biore sie za wyprzedzanie daje mooocno but.gif a tu nagle auto jakby stanelo niewiem.gif, stracilo moc, zadlawilo sie frown.gif obroty sie podniosly, tak do ok 3000obr/min, potem spadly znowu do ok 2500-2750 i auto zaczelo isc ...czy to przeplywka czy jakas inna wada, usterka bede wdzieczny za pomoc bow.gif

Pozdrawiam

Napisano

Skoro obroty wzrosły na chwile, a auto straciło moc to może poprostu sprzęgiełko się pośliznęło?

Napisano
  • Autor
niewiem.gif Ale nie bylo to tylko jeden raz frown.gif tak jest caly czas bo pozniej jeszcze kilka razy probowalem dawac mooocno but.gif i dzialo sie tak samo i na 5 i na 6 biegu.
Napisano

tak jak kolega pisze.... sprzęgło do wymiany oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

No to nieciekawie sie nowy rok zacznie sciana.gifsciana.gifsciana.gif

Mozna to jeszcze jakos sprawdzic, zeby wiedziec ze to napewno sprzeglo??? Ile tak mozna jeszcze jezdzic, zeby mi gdzies auto na trasie nie stanelo angryfire.gif Czemu dzieje sie tak akurat na biegach 5 i 6 ???

Napisano

> No to nieciekawie sie nowy rok zacznie

smile.gifsmile.gifsmile.gif raczej kończy wink.gif

> Mozna to jeszcze jakos sprawdzic,

Jasne.. jedziesz 70 km/h na 5 lub 6 -tym biegu i wciskasz gaz dodechy ..... jesli obroty wzrastają a auto zwalnia to masz sprzęgło do wymiany

Spoko.... znajomy tak VW Golfem III jeździł prawie rok...

- najpierw nie przyspieszał na 5 tym biegu

- potem nie uzywał juz 5 -tki bo sieslizgał

- potem na 4-ce nie przyspieszał...

Wymienił dopiero jak nie mógł już na 3-ce przyspieszać... zlosnik2.gif

Napisano
  • Autor

Zrobiłem mały teścik tak jak mi kolega radził..................i wszystko było ok, tzn. jechałem na 5 biegu z prędkością 70km/h i po mooocnym but.gif do podlogi obroty zaczęły wzrastać a auto przyspieszać...trochę to trwało bo szło z niskich obrotów ale wszystko było waytogo.gif zrobiłem tak kilka razy potem na 6 biegu i tez wszystko waytogo.gif więc sam już niewiem.gif

Napisano

Z moich obserwacji wynika, że testowanie zużytego sprzęgła jest najbardziej widoczne na 4 i 5 biegu. Nie chce mi sie tego tłumaczyć dlaczego ale popróbuj jeszcze kilka razy depnąć mocno na 4-tytm biegu. Jesli ten Twój objaw pojawi się kilka razy to sprzęgło. Potestuj atuo przez kilka dni. Czasami nawet zmienne warunki atmosferyczne wpływają na pojawianie się lub nie objawu slizgającego się sprzęgła. I nie panikuj. Ja ze ślizgającym się sprzęgłem pojechałem w Alpy na tamtejsze serpentyny i dało się jechać. Więc jeśli to sprzęgło to decyzja o wymianie nie musi byc natychmiastowa smile.gif

Napisano

> Zrobiłem mały teścik

No to nadal śmigaj.... i obserwuj wink.gif

Mi zaczeło sie ślizgać gdy zwiekzyłem moc i nagle potrzebowałem przyspieszyć na 5-tym biegu z 100 - 130 km/h pod górę na 5-tce

Ale potem miałem spokój przez może kolejne 2000 km i objawy sie pojawiły ponownie ... no i coraz częściej.

ja nie czekałem bo jest to niebezpieczne... wyprzedzasz wiesz że masz zapas mocy i momentu a tu ..... shocked.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.