Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Proszę o oceny tanich firmowych skrzynek

Featured Replies

Napisano

Jestem userem kącików o fiacie Uno, nie znam się specjalnie na Car Audio ale wiem czego chce. Proszę o sugestie, które pomogłyby mi wybrać dobry sprzęt (dobry w kategorii cenowej).

Jak się domyślacie pacjentem jest mały hatchback. Obecnie w aucie znajduje się radyjko JVC KD-S676R i z tego co zauważyłem ma wyjścia line-out (rear dla front nie ma). Napędza sobie głośniki 13cm 270751858-jezyk.gif firmy Sony.

I teraz drodzy koledzy i koleżanki zlosnik.gif, autko jest w trakcie wyciszania (nie chodzi tu tylko o car-audio, właściwie to jeśli lepiej będzie się słuchało to będzie to jeden z efektów poprawy komfortu), mnie najbardziej brakuje basu. Średnie i wysokie są przyzwoite (porównując do statystycznego fabrycznego zestawu) ale oczywistym jest, że nie ma co zrobić ciśnienia akustycznego. Wymiana głośników poprawi sprawę ale nie da mi tego czego chce.

A chce taniego firmowego suba (skrzynke) i do tego jakiś wzmacniacz. Nie ma łupać !!! Auto jest małe i nie patrze na watty, a wzmak też będzie budżetowy, więc żeby sobie radził ze skrzynką.

Znalazłem takie coś:

Magnat

http://www.allegro.pl/item507224389_promocja_skrzynia_magnat_b_30_800_w_max_krakow.html

Blaupunkt

http://www.allegro.pl/item508667777_blaupunkt_gtb_1200_mk_ii_800w_gwarancja_rzeszow.html

JBL

http://www.allegro.pl/item509225866_promocja_jbl_cs_1204_w_skrzyni_1000w_legionowo.html

Muzyki słucham totalnie przeróżnej, jedynie leje na disco-polo yay.gif

Najbardziej zależy mi na opinii tych którzy mogli posłuchać tego sprzętu albo innego zaproponowanego w tej kategorii cenowej (~200 zł)

Napisano

wzmacniacz CP w mostku i skrzynia Soling - to Ci mogę zaproponować w małej kasie

Napisano
  • Autor

> wzmacniacz CP w mostku i skrzynia Soling - to Ci mogę zaproponować w

> małej kasie

czytałem, że ta skrzynia wymaga mocniejszego wzmacniacza - coś więcej o tym CP?

no i czy jest rzeczywiście lepsza niż Magnat, JBL... czy po prostu akurat ja słyszałeś?

Napisano

> czytałem, że ta skrzynia wymaga mocniejszego wzmacniacza - coś więcej

> o tym CP?

> no i czy jest rzeczywiście lepsza niż Magnat, JBL... czy po prostu

> akurat ja słyszałeś?

Wzmacniacz CP 602

SOLING 123

Słyszałem Balupunkta i Solinga

Napisano

> Wzmacniacz CP 602

Polecam, bo gra rewelacyjnie. Posiadam go. Napędza mi PowerBass S-12. Niektórzy mogą potwierdzić jak to gra.

• 2 tygodnie później...
Napisano

> czytałem, że ta skrzynia wymaga mocniejszego wzmacniacza - coś więcej

> o tym CP?

> no i czy jest rzeczywiście lepsza niż Magnat, JBL... czy po prostu

> akurat ja słyszałeś?

Też mogę polecić wzmacniacz CP 602, kolega ma w połączeniu z 30cm pioneera i gra naprawdę rewelacyjnie jak dla mnie. wink.gif

Napisano

> Wzmacniacz CP 602

> SOLING 123

> Słyszałem Balupunkta i Solinga

Takie pytanko "retoryczne" mam: Nie lepiej upolować na allegro coś używanego w dobrym stanie z markowych/lepszych/mocniejszych/lepiej grających sprzętów??

Napisano

> wzmacniacz CP w mostku i skrzynia Soling - to Ci mogę zaproponować w

> małej kasie

mialem taki zestaw w SC i dawalo rade, jak trzeba bylo to i autem zatrzeslo...

autorowi posta zalecam zadbanie o dobre kable, polecam zestawik Dietza 20mm.

Napisano

Szukaj jakiegos Xpressa 10,12 i Blaupunkta gta2 stynkie do niego.

Co do Solinga to powinien dostawac ok 250-300W rms.

HPB 602 w tescie wychodził cos ok 180W RMS.

Napisano

> Takie pytanko "retoryczne" mam: Nie lepiej upolować na allegro coś

> używanego w dobrym stanie z

> markowych/lepszych/mocniejszych/lepiej grających sprzętów??

Powodzenia w szukaniu czegoś markowego (nawet używanego) w cenie solinga i lepiej od niego grającego.

Napisano

> Powodzenia w szukaniu czegoś markowego (nawet używanego) w cenie

> solinga i lepiej od niego grającego.

Dziękuje ja juz znalazłem smile.gif A tak serio - w cenie solinga na pewno będzie ciężko, ale gdyby lekko nadszarpnąć budżet...

Napisano

> Dziękuje ja juz znalazłem A tak serio - w cenie solinga na pewno

> będzie ciężko, ale gdyby lekko nadszarpnąć budżet...

Na aukcjach jest napisane że to najlepsza skrzynka w cenie do 300zł i moim zdaniem nie jest to napisane na wyrost. Wystarczy poczytać opinie o CP 123 na różnych forach car audio. Skrzynkę można jeszcze poprawić we własnym zakresie. Od środka doszczelnić klejem lub silikonem łączenia MDFu, wyłożyć całe wnętrze gąbką z "cyckami" i uszczelnić szczelinę między głośnikiem a skrzynią (np uszczelką do okien). Po takich zabiegach Soling gra naprawdę bardzo fajnie smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.