Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Z serii: "Co kupić"?

Featured Replies

Napisano

Witam.

Nie mialem okazji się tu jeszcze udzielać, z racji tego, że raczej poruszam się samochodem. Ale mam też torszkę wspólnego z dwoma kółkami - rower biglaugh.gif Ale do rzeczy.

Chciałem się zapytać, co byście mi polecili. Otóż - szukam motocykla (nie znam dobrze słownictwa, więc się nie śmiać) cross/enduro, który głównie miałby służyć na dojazd do pracy - około 60km dziennie. Ale, motorek ma mi też umożliwiać jazdę terenową - lubie poszaleć rowerkiem, chciałbym też i czasem poszaleć motorkiem, więc nie straszne mają mu być pola, bezdroża, górki, wszystko to, co jest w XC.

Motocykl chciałbym, używać przez cały rok, bo temperatury utrzymują się tu przez cały rok w plusie. Jestem dość wysoki i ważę blisko 100kg, czyli maszynka będzie miała co dziwgać.

Czego oczekuję - niezawodności, niezbyt częstej obsługi serwisowej, tzn. żebym nie musiał co miesiąc np. łańcucha wymieniać (oczywiście wszelkie uzupełnianie płynów, kontroal i tego typu sprawy są OK). Sprzęt w użytkowaniu względnie ekonomiczny, ale nie bez przesady, który łatwo się będzie poruszał zarówno w miejskich korkach jak i śmignie autostradą - prędkość max. to 120-130km/h - więcej mi nie trzeba.

Tyle wymagań, a teraz co daję w zamian - mam do dyspozycji 30k pln (tj. 5k funtów), z tym, ze chciałbym w tej cenie zmieścić się ze strojem. Czy da radę kupić za to coś fajnego, względnie nowego i dobrego? Mam nadzieję, ze czytając to sięnie śmiejecie z mojej zerowej znajomości tematu, a raczej podacie pomocną dłoń i pomożecie przemigrować od kierusów aut do kierusów motoków cool.gif

Powoli przeglądam ofertę i z tego co widzę, to podpasowała mi Yamaha TT R250 i TT600R. Myśłicie, ze nowicjusz na motorze o mocy 50KM, jak ta TT600 nie zabije się? Lepiej zacząć od od 250 i potem coś mocniejszego, czy nie bawić się, jak są fundusze i od razu kipić coś "pożądnego"?

Napisano

Po zdobyciu jakiegośtam doświadczenia (np w trakcie kursu na prawo jazdy) poradziłbyś sobie z TTR600, ale na asfalcie.

W terenie mogłoby być trudniej, tam mógłbyś zaczynać od czegoś lżejszego, więc....

Poszukaj czegoś pomiędzy 250 a 600 zlosnik.gif

Może Suzuki DR-Z400S? U nas kosztuje ok 22kPLN.

• 2 tygodnie później...
Napisano

bo się zabijesz, motocykl jest niebezpieczny sick.gif Co Cię ochroni przy małym boom?

Napisano

> bo się zabijesz, motocykl jest niebezpieczny Co Cię ochroni przy

> małym boom?

przed glupota kierowcow samochodow zdecydowanie nic.

Napisano

> przed glupota kierowcow samochodow zdecydowanie nic.

Właśnie w tej chwili, podobnie jak w czasie innych wieczsorów, w godzinach 20-22 słyszę NIESAMOWITY hałas z motocykla. Mieszkam dalego od ulicy, nawet z balkonu czy przez otwarte okno trzeba się POSTARAC aby usłyszeć auto a ten motocykl słychac tak, że dziecko się na ten ryk budzi. widać głupek ma przyjemnoś z tego, ze powoduje tyle hałasu. Ciągle są to te same dzwięki, duze przyspieszenia i znika. Zabawa na poziomie. Już dawno planowałem że wyjadę autem i mu drogę zajadę, tylko mi auta szkoda, ale wreszcze byłby spokój.

Napisano

> Już dawno planowałem

> że wyjadę autem i mu drogę zajadę, tylko mi auta szkoda, ale

> wreszcze byłby spokój.

Ale [bip] madry jestes. crazy.gif

Napisano

> Właśnie w tej chwili, podobnie jak w czasie innych wieczsorów, w

> godzinach 20-22 słyszę NIESAMOWITY hałas z motocykla. Mieszkam

> dalego od ulicy, nawet z balkonu czy przez otwarte okno trzeba

> się POSTARAC aby usłyszeć auto a ten motocykl słychac tak, że

> dziecko się na ten ryk budzi. widać głupek ma przyjemnoś z tego,

> ze powoduje tyle hałasu. Ciągle są to te same dzwięki, duze

> przyspieszenia i znika. Zabawa na poziomie. Już dawno planowałem

> wreszcze byłby spokój.

ciekawe bo ja slysze ztez glosne wydechy samochodw. nawet myslalem zeby wsiasc w samochod i mu droge zastwaic ale szkoda mi ludzkiego zycia, ktore moglbym komus odebrac.

Napisano

> Właśnie w tej chwili, podobnie jak w czasie innych wieczsorów, w

> godzinach 20-22 słyszę NIESAMOWITY hałas z motocykla. Mieszkam

> dalego od ulicy, nawet z balkonu czy przez otwarte okno trzeba

> się POSTARAC aby usłyszeć auto a ten motocykl słychac tak, że

> dziecko się na ten ryk budzi. widać głupek ma przyjemnoś z tego,

> ze powoduje tyle hałasu. Ciągle są to te same dzwięki, duze

> przyspieszenia i znika. Zabawa na poziomie. Już dawno planowałem

> wreszcze byłby spokój.

boje_sie.gifscrewy.gifpad.gif

Napisano

Jestes nie pozadanym osobnikiem na tym kaciku crazy.gif

Nie pozdrawiam! angryfire.gif

Napisano

> Już dawno planowałem

> wreszcze byłby spokój.

A Tobie moze ktos zajedzie droge tirem... green_fuck.gif

Po co w ogole piszesz w tym kaciku? screwy.gif

Napisano
  • Autor

> bo się zabijesz, motocykl jest niebezpieczny Co Cię ochroni przy

> małym boom?

Powiem tak - otworzyłem watek, w nadziei, ze znajdę coś ciekawego - a tu tylko jakiś pajac się próbuje produkować... szkoda zaśmiecać watek takimi pierdołami - nie masz nic do powiedzenia, chcesz się użalić na głośny motocykl - idź na HP - tu nie miejsce. wrrr.gifadmin.gif

Napisano

> Już dawno planowałem

> wreszcze byłby spokój.

Wyjedź z prawej strony. Tak, aby motocykl trafił w drzwi kierowcy. Jest szansa, że motocyklista przeżyje, może nawet nic poza potłuczeniami mu się nie stanie. Ty skończysz dużo gorzej. Jeśli przeżyjesz, to może nauczy Cię to, że nie wolno innym życzyć śmierci sick.gif

Napisano

mysle ze powinienes poszukac jakiegos 4 takta

do 500 ccm zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.