Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uszczelniacze zaworowe punto 1,1

Featured Replies

Napisano

Otóż brat właśnie dzwonił do mnie że usłyszał jak panewki zaczęły klekotać bo oleju zaczęło znowu brakować screwy.gif.

Kazałem kupić 4 litry lotosa semi i wlać.

Kiedyś zauważyłem że jara oleju trochę, obstawiłem na uszczelniacze zaworowe bo przy odpalaniu puszczał chmurke oleju.

Ile płaciliście za uszczelnianie tego?

Wiem że nie którzy potrafią to zrobić bez ściągania głowicy, ale podejrzewam że u mnie w mieście będzie z tym kłopot.

Napisano

remont głowicy przy padniętej UPG kosztował mnie 370 zeta (w tym wymiana uszczelniaczy, frezowanie gniazd, planowanie i takie tam).

Napisano
  • Autor

> remont głowicy przy padniętej UPG kosztował mnie 370 zeta (w tym

> wymiana uszczelniaczy, frezowanie gniazd, planowanie i takie

> tam).

Kurcze to jak za darmo zlosnik.gif

Też bym bratu nakazał wymianę UPG przy okazji tylko obawiam się że kolega mechanik nie będzie się chciał tego podjąć a warsztaty życzą sobie u mnie straszne sumy oslabiony.gif

Napisano
koszt samych uszczelniaczy to pikuś (ok. 2zł za sztukę w ASO), ja robiłem sam ale głowice oddałem do zakładu w celu planowania, wymiany uszczelniaczy i dodatkowo sprężyn zaworowych (5 zł za sztukę w ASO)
Napisano
  • Autor

No bat właśnie dzwonił i mówił że chyba znalazł drogiazg przez który niby uciekało tyle oleju zlosnik.gif

Korek wlewu oleju pad.gif

Podobno miał dziure ... nie wyobrażam sobie tego, dawno nie widziałem tego silnika wink.gif

Napisano

> Podobno miał dziure ... nie wyobrażam sobie tego, dawno nie widziałem tego silnika

on pewnie też biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> on pewnie też

Zagląda tam chyba raz na 5 kkm, bo już oleju nie ma i płynu trochę mniej w układzie sciana.gif

Napisano

> Kurcze to jak za darmo

to samo zrobienie głowicy. Swoje zapłaciłem za części (uszczelki itp.) no i mechanikowi za złożenie w całość wink.gif

Napisano
  • Autor

> to samo zrobienie głowicy. Swoje zapłaciłem za części (uszczelki

> itp.) no i mechanikowi za złożenie w całość

To się za tysiala okaże czy faktycznie mu żłopie ten olej litrami, czy jest w miarę dobrze ... choć i tak nie ma co z tym zwlekać bo i tak i tak trzeba zrobić, auta się raczej nie sprzeda bo jeździ całe obklejone smirk.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.