Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Evanda - przeglad po 60 tys.

Featured Replies

Napisano

Witam Kolegow,

nadszedl ten moment i dlatego napisze pare slow na temat moich przemyslen na temat niektorych aso.

Jak pisalem w innym watku padl mi znowu czujnik abs'u oczywiscie w lewym przednim kole (w marcu 2008 padl w prawym), troche za namowa kolegi z kacika napisalem maila do gm ze cos jest nie tak z tymi czujnikami i zeby cos z tym zrobili, kontaktowali sie ze mna dwa razy ble, ble, ble gadka szmatka koniec koncow dostalem 10% znizki na najblizszy przeglad w aso na modlinskiej. swoja droga szkoda bylo mojego czasu na korespondowanie z nimi.

Nic, mysle sobie mam 10% znizki trzeba zrobic przeglad z rozrzadem zadzwonie zapytam. I tu dobrze, ze siedzialem jak koles mnie informowal o cenach sam przeglad od 600-1000 zl ; rozrzad robocizna 380 zl ; pasek 518 zl ; napinacz 517 zl ; 2 rolki 320 zl ; pompa wody 301 zl ; za calosc wyszlo by okolo 3 tys. !!!!!!!!!!!

Pojechalem na kotsisa tez swoja droga do aso i to wszystko zrobili mi za 1800,70 zl i z ta roznica ze zrobili dodatkowo jeszcze mase rzeczy: wymiana piasty (czesc moja), klocki z tylu, plyn hamulcowy, i jeszcze sporo innych pierdolek. W oplu z tym wszystkim perwnie by wyszlo ponad 4 tysie spokojnie .................

Troche sie rozpisalem ale generalnie dziele sie tym z Wami bo w oplu powariowali, rozrzad robia za okolo 2 tys. co jest zlodziejstwem bo inaczej tego nie mozna nazwac. Na kotsisa ten sam rozrzad robi sie za okolo 800 zl i ten serwis moge spokojnie polecic.

Napisano

>pasek 518 zl ; napinacz 517 zl ; 2 rolki 320

> zl ; pompa wody 301 zl

screwy.gifpad.gif

Chyba najlepiej skwitować to tak... hehe.gifhahaha.gif

Napisano

> W oplu z tym

> wszystkim perwnie by wyszlo ponad 4 tysie spokojnie

Trzeba to nazwać po imieniu że ceny w ASO to złodziejstwo, bo niby dlaczego w jednym z aso w Chorzowie rozrząd w oplu 1,4 8v wołają 480zł a aveo 1,4 8v 1200zł!!!!!

Bo czym się różni? Kombinezonem fachowca i logo?

Napisano
  • Autor

> Trzeba to nazwać po imieniu że ceny w ASO to złodziejstwo, bo niby

> dlaczego w jednym z aso w Chorzowie rozrząd w oplu 1,4 8v wołają

> 480zł a aveo 1,4 8v 1200zł!!!!!

> Bo czym się różni? Kombinezonem fachowca i logo?

no wiecie mamy amerykanskiego chevroleta hehe.gif

Napisano

> no wiecie mamy amerykanskiego chevroleta

my som pany amerykany zlosnik2.gif

Napisano

A ja nie odpuszczam moja sprawa jest wznowiona i czekam...

za komletny rozrząd (pasek BOSCH, rolki i napinacz SHF) z pompą zapaciłem 600 zł co ciekawe pompa po 55 tyś miała delikatny luz zaprzyjaźniony mechanior stwerdził: WYMIENIAĆ bo będzie ból

a Ty wymieniłeś pompę?

Napisano
  • Autor

> a Ty wymieniłeś pompę?

tak, ja nie slucham co ma do powiedzenia mechanior na temat pompy. o tych silnikach juz sie nasluchalem troche i generalnie zasade mialem w oplu i teraz w evandzie przy kazdym rozrzadzie wymiana pompy

Napisano

>Poniewaz w mojej Evandzie tez juz zbiza sie czas wymiany paska dzisiaj telefonowalem na Kotisa i Jagiellonska. Cena z robocizna +pompa wody ok 1000 zl.

Trzeba znaczy sie chyba jechac.

Arek EVANDA CDX 04 Warszawa

Napisano
  • Autor

> Trzeba znaczy sie chyba jechac.

ja juz drugi raz u nich bylem teraz, i napewno nastepne wizyty tez u nich beda

Napisano

To mnie potraktowali po macoszemu!

Az 200 zl wiecej chca za to samo. Ja im dam!

Ile kosztuje wymiana plynu hamulcowego u nich?

ja juz drugi raz u nich bylem teraz, i napewno nastepne wizyty tez u

> nich beda

Arek Evanda CDX 04

Napisano

Może to nie w temacie, ale znalazłem coś takiego http://www.motoforum.pl/Magazyn/200518/evanda.html

bardzo mi się podoba tekst , "przyjacielski" jest nawet prawda o spalaniu wink.gif

To co ten tekst odróżnia to krótki film z testu. Widać że testujący lubi zmuszać super spokojne auta do wysiłku co jest zabawne.

Tylko zbyt optymistyczny jest opis o wkręcaniu się Wandy na obroty, bo doskonale wiem że tego nie lubi i słabnie w optymalnym przedziale. Niemniej ktoś coś napisał pozytywnego dlatego wklejam.

A ja rozrządu nie robię, można to nazwać eksperymentem, haha

Napisano
  • Autor

> To mnie potraktowali po macoszemu!

> Az 200 zl wiecej chca za to samo. Ja im dam!

ja bylem z grubsza robota, oprocz rozrzadu zwykly przeglad, wymiana piasty i jeszcze masa pierdolek wiec sie moglem jeszcze troche potargowac

> Ile kosztuje wymiana plynu hamulcowego u nich?

nawet nie wiem, bo tego mi na rachunku nie policzyli

Napisano

> Trzeba znaczy sie chyba jechac.

> Arek EVANDA CDX 04 Warszawa

Który serwis na Kotsisa i Jagiellońskiej? Możecie podać telefon lub email?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.