Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tuleje wahaczy

Featured Replies

Napisano

Motto: Bravka samochód wspaniały! smile.gif A psuje się tylko przez rzeczy dodane! tongue.gif

Kupiłem uąywane alufelgi R15 z oponami 195/50. Od tego czasu co rok tuleje wahaczy i te od drążka kierowniczego do wymiany. A wcale dużo nie jeżdżę!! Może 10tys/rok?

Co może być tego powodem? Krzywa felga? Krzywa opona? Śruby pływające? (4x100->4x98)

Pewnie powiecie że wszystko powyższe? Ale przecież w wykazach fabrycznych do Bravy 80SX można założyć felgo R15 i właśnie tylko z oponami 195/50. Śruby pływające też metoda sprawdzona (po to właśnie są!) Tuleje czy oryginalne, czy zamienniki schodzą tak samo.

Więc w czym problem? confused.gif

Napisano

Poprostu przyszedl na nie czas i nie ma co tu szukac dziury w calym. Nie produkuj postow, ktore nic nie wnosza.

Napisano

Niski profil i dużo mocniej cierpi zawieszenie. Opona nie chce współpracować z drogami polskiej jakości.

Napisano
  • Autor

> Poprostu przyszedl na nie czas i nie ma co tu szukac dziury w calym.

To nie pierwsze. Pierwsze rozleciały się po 5 latach drugie może po 3 kolejnych, a w ciągu ostatnich dwóch lat zmieniałem 4 razy <- o to dokładnie chodzi

Napisano

> To nie pierwsze. Pierwsze rozleciały się po 5 latach drugie może po 3

> kolejnych, a w ciągu ostatnich dwóch lat zmieniałem 4 razy

to znaczy ze robia coraz gorsze wahacze albo Ty kupujesz jakies dziadostwo no albo przybylo dziur w miescie crazy.gif

Napisano
  • Autor

> to znaczy ze robia coraz gorsze wahacze albo Ty kupujesz jakies

> dziadostwo

Fakt 3 pierwsze były kupione byle tańsze, ale ostatnie były firmówki. Dałem chyba ponad 120 za sztuke. Niby jeszcze trzymają (3ci miesiąc) ale kontroli już nie przeszły.

Zastanawiam się czy bardziej problemem nie jest np: źle wywazona felga (chociaż wyważałem przy sezonowej wymianie) albo jakaś wrodzona wada opon? Niby jak źle założone powinny bić po kierownicy, ale nic nie czułem frown.gif

Napisano

Kolego, mowimy o wahaczach czy tulejach, bo jak o wymianie tulei to odpusc temat i wymien cale wahacze. Tuleje wymienialem po 90 000 polecialy przy 120 000 od tej pory wymienilem 1x lewy i 2x prwy, a mam 260 000 nakulane

Napisano

Dziś byl sądny dzień-badanie techniczne smile.gif

okazało się,że marysia sztywna,nic się nie telepie na szarpakach,zawiecha ok-w lutym mija jej 2 lata u mnie,zrobiła od tej pory prawie 70tyś,zaraz po zakupie wymieniłem wahacze i łączniki stabilizatora -cisza do tej pory! A koszt za 2xwahacz+2xłącznik=230zł wtedy,więc bronię zawszejak ktoś płacze lub narzeka na zawieche w BBM cfaniak.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.