Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kasowanie lampki Check Engine ~

Featured Replies

Napisano

Czy macie jakieś doświadczenia z "podręcznymi" kasownikami ww lampki przez OBD2, chodzi mi o wynalazki typu euroscan, diamex, itp. jednak podobno nie wszystkie chca działac ze Stilo. Na początku było tak; zapaliła się lampka, pojechałem do ASO komputer-> walnięta któraś sonda, no to żeby nie było, bo sondy jeszcze były oryginalne i przeżyły 170 tyś kupiłem 2 sondy NTK dedykowane niby do mojego modelu;) i wymieniłem. Żeby nie było, sondy wymieniłem na odłączonym aku, na całą noc, a rano odpaliłem samochód i chodził na jałowym aż się wentylator włączył, co niby miało "zaaklimatyzować" sondy. Lampka się już nie paliła. za tydzień znowu lampeczka -> aso i mówią że sondy mam walnięte, nie mówiłem im że wymieniałem, ale stałem przy gościu i widziałem na tym ich kompie pisało Uszkodzona Sonda Lambda skasowali błąd i teraz po miesiącu znowu wyskoczył. Więc przydałby się taki czytnik kodów, którym sam bym sobie co jakiś czas to usunął, a tak to mi silnik na awaryjnym chodzi passed_out.gif

Macie jakieś doświadczenia?

piszcie...

Napisano

w stilo to nie jest tak latwo frown.gif jest instalacja z szyna can i tylko drogie testery sobie z nia radza. A poza tym, to moze lepiej dobrze zdiagnozowac usterke i naprawic, niz tylko kasowac bledy??

Napisano
  • Autor

Boję, się trochę, że to może być katalizator, a inne usterki to nie wiem, paliwo zawszę leję na shelu, co jakieś 8-10 tankowań wlewam dodatek przeczyszczający wtryskiwacze, więc nie wiem co to może być, filtr powietrza i świece w porządku, co mogłoby wpływać na złe spalanie... dlatego wolałbym kasować te błędy...

Napisano

Ja mam diwajs podreczny i sobie kasowalem blad , ktory zapewne byl powodowany niesprawnym egrem , w ASO oczywiscie wymienili jakis przekaznik kasujac kase , po miesiacu blad sie znow zaczal pojawiac , nie mial wplywu na jazde autem , poza tym ze trzabylo odpalac z 4-5x zanima sie kasowal z budzika wink.gif

Napisano

... diwajs podreczny ...

Czyli konkretnie co?

Na allegro można spokojnie zakupić interfejs do obd2 po usb, tylko co po interfejsie jak softu brak.

Napisano

> co jakieś 8-10 tankowań

> wlewam dodatek przeczyszczający wtryskiwacze, więc nie wiem co

> to może być,

Może ten dodatek właśnie ?

Napisano
  • Autor

> Ja mam diwajs podreczny i sobie kasowałem błąd ...

Jak to dokładnie się nazywa/wygląda? Ile za to dałeś?

> Może ten dodatek właśnie ?

Nie myślę, teraz jak się ta lampka zapaliła to już długo go nie miałem wlane.

Napisano

moze po prostu masz jakies przerwy na kablach, jakies przebicie... Sprawdz wiazki od sondy, skoro wywala jej bledy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.