Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

LEKKI TUNING FIATA UNO

Featured Replies

Napisano

witajcie jestem posiadaczem uniaczka chcialbym go lekko przerobic w srodku i mam taki problem a zarazem pytanie, chce zmienic mieszek i galake skrzyni biegow, problem w tym ze nie wiem jak zamontowana jest galeczka i jak ja mozna sciagnac nie uszkadzajac niczego????

Napisano

mieszek schodzi bez problemu (przynajmniej u mnie)

co do gałki to piła w dłoń i do dzieła (nieznam innego sposobu jak odciąc starą i mocować inną)

Napisano

mocno pociągnij kręcąc, ostatnio sam to przerabiałem, potem nożykiem ściągasz plastikową pozostałość na kikucie i już;)

Napisano

> mocno pociągnij kręcąc, ostatnio sam to przerabiałem, potem nożykiem

> ściągasz plastikową pozostałość na kikucie i już;)

w wolnym tłumaczeniu : skalpujesz gałke hehe.gif

Napisano
  • Autor

moge wiedziec co masz na mysli mowiac mocno pociagnij krecac, czy mowisz o pociagnieciu do gory krecac w ktoras strone??? i wowczas powinna cala zejsc??? w ogole jak ona jest zamocowana, jest nabita czy na jakims gwincie????

Napisano
  • Autor

jaka i gdzie kupiles galeczke??? czy kupiles wlasnie do uniaka czy jakas z gwintem czy jak???

Napisano

jest na gałce zalany plasik na wypustkach a gałka jest pewnie później na to wtraczana, po prostu kręć na hama i ciągnij mnie osobiście, się rozpadła:) a kupiłem tę oto gałkę, bardzo przyjemna, http://www.allegro.pl/show_item.php?item=64513795 oraz taki mieszek: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=61833607, tylko, że mieszek nałożyłem na stary, nie zrywałem go z ramki, przywiązałem go za pomocą dratwy do ramki,na całym obwodzie i pod ramką zrobiłem małe wycięcia, dziś się dorwę do aparatu i popstrykam fotki i w końcu pokażę jak należy co i jak;)

Napisano

> witajcie jestem posiadaczem uniaczka chcialbym go lekko przerobic w

> srodku i mam taki problem a zarazem pytanie, chce zmienic

> mieszek i galake skrzyni biegow, problem w tym ze nie wiem jak

> zamontowana jest galeczka i jak ja mozna sciagnac nie

> uszkadzajac niczego????

tez bede przerabial ten problem lada dzien ;-) z tego co patrzylem jak jest u mnie to strasznie mocno ta galka siedzi. ale na sile mysle ze jakos zejdzie. a jak nie to pilke w dlon i ja utne ;-)

Napisano

ja u siebie zdlomem bez problemu trzeba po prostu silno ciagnac do gory i zejdzie. drazek zkrocilem o 6 cm galka jest w trakcie toczenia wedlug wlasnego projektu smile.gif za niedlugo bedzie.

Napisano

> ja u siebie zdlomem bez problemu trzeba po prostu silno ciagnac do

> gory i zejdzie. drazek zkrocilem o 6 cm galka jest w trakcie

> toczenia wedlug wlasnego projektu za niedlugo bedzie.

skrociles o 6cm? to jaki ci kikut zostal?? z 5cm? jak bedziesz biegi zminial? reka przy podlodze? nie za krotko? chyba ze galke bedziesz mial na tyle wysoka ze bedzie ok i biegi bedzie mozna zmiac bez odrywania plecow od siedzenia

Napisano

witam. ja tez skróciłem drazek o pare cm ale niewiem dokładnie ile i niema problemów z zmiana biegów:) PZDR

Napisano

ja sobie poradzilem za pomoca malego flexa cool.gif tyle, ze ja jeszcze skracalem lewarek bo mi sie nie miescil kolo kubla. a dzis zapodalem taka oto, tandetna, podswietlana galeczke :D

275524694-IMG00175.jpg

275524694-IMG00177.jpg

275524694-IMG00180.jpg

wieczprem zaprezentujer fotki jak to po ciemnicy wyglada. w kazdym razie wyglada na fajny wioskowy gaget grinser006.gif

post-41932-14352464932272_thumb.jpg

Napisano

> tez bede przerabial ten problem lada dzien ;-) z tego co patrzylem

> jak jest u mnie to strasznie mocno ta galka siedzi. ale na sile

> mysle ze jakos zejdzie. a jak nie to pilke w dlon i ja utne ;-)

no ja rowniez chcialabym zmienic moja galeczke tylko jakos nie jestem przekonan do konca jak..

u mnie (u was pewnie tez) jest tak ze na calej dlugosci drazka jest taka jakby guma ktora zachodzi na 3/4 galki, 1/4 zajmuje plytka z oznaczeniem biegow - moje pytanie: ta gume mam poprostu rozciac na calej dlugosci drazka i ja sciagnac?

Napisano
  • Autor

czesc mozesz mi odpowiedziec na pytanie co to jest maly flex za pomoca ktorego sobie poradziles?????

Napisano

> czesc mozesz mi odpowiedziec na pytanie co to jest maly flex za

> pomoca ktorego sobie poradziles?????

szliferka katowa/bosch grinser006.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

widze, ze mieszek nie naszedl ci na dol galki. jak rozwiazales ten problem?

Napisano

> widze, ze mieszek nie naszedl ci na dol galki. jak rozwiazales ten

> problem?

wiedzialem ze ktos o to zapyta dlatego galka wyglada tak....

275614346-ddd.jpg

czarne to galka czerwone to mieszek jakby ktos nie wiedzial smile.gif

post-53674-14352465237043_thumb.jpg

Napisano

> moge wiedziec co masz na mysli mowiac mocno pociagnij krecac, czy

> mowisz o pociagnieciu do gory krecac w ktoras strone??? i

> wowczas powinna cala zejsc??? w ogole jak ona jest zamocowana,

> jest nabita czy na jakims gwincie????

uwazaj bys nie popuscil w majty jak bedziesz ja na sile sciagal - ona jest tak na stale - ja musialem scinac plastik z metalowego trzonka ;-)

Napisano

> wiedzialem ze ktos o to zapyta dlatego galka wyglada tak....

> czarne to galka czerwone to mieszek jakby ktos nie wiedzial

u mnie wlasnie galka nie ma takiego miejsca na mieszek. urok najtanaszych produktow oslabiony.gif

Napisano

> u mnie wlasnie galka nie ma takiego miejsca na mieszek. urok

> najtanaszych produktow

no niestety dlatego ja zrobilem projekt a tokarz mi wytoczyl smile.gif

Napisano

> no niestety dlatego ja zrobilem projekt a tokarz mi wytoczyl

hehe, ja akurat nie mam zadnego fahmana pod reka, ale bede tez zmienial mieszek to wtedy zapodam taki, ktory bedzie pasowal smile.gif

Napisano

> wiedzialem ze ktos o to zapyta dlatego galka wyglada tak....

> czarne to galka czerwone to mieszek jakby ktos nie wiedzial

yyyy ten tego ona jest metalowa????

a ma ogrzewanie zamontowane czy zima bedziesz w rękawiczkach zmieniał ???

Może na zimę jakiś pokrowczyk z koronki koniakowskiej albo z wełnianej skarpetki??? grinser006.gif

Napisano

> yyyy ten tego ona jest metalowa????

> a ma ogrzewanie zamontowane czy zima bedziesz w rękawiczkach zmieniał

> ???

> Może na zimę jakiś pokrowczyk z koronki koniakowskiej albo z

> wełnianej skarpetki???

ona jest z takie materialu nie wiem jak sie to nazywa ani pisze (kałowka ?) no i zimie jest zimna (jezdzilem malucham z galka z takiego materialu) no ale przeciez nie trzymam reki na galce caly czas tylko gdy zmieniam biegi 270751858-jezyk.gif abstrachujac od tego ze nie jest az taka zimna zeby reka odpadala smile.gif a pokowiec to na drutach z wluczki zrobie 270751858-jezyk.gif270751858-jezyk.gif270751858-jezyk.gif270751858-jezyk.gif270751858-jezyk.gif hehe a reke to sobie krzeje miedzy udami pasazerki smile.gif hahahahahahaa

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.