Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kontrolka żarówki

Featured Replies

Napisano

Czy paląca się kontrola żarówki może odpowiadać za oświetlenie tablicy rejestracyjnej (w instrukcji nie jest to wymienione), a wygląda mi, że reszta oświetlenia jest w porządku?

Teraz będę miał czasami głupie pytania, bo dopiero go kupiłem :-)

Pozdrawiam

Napisano

przyzwyczaj sie do tej kontrolki. Glownie pyszczy o brak oswietlenia. Mnie po 2 miesiacach udalo sie zlokalizowac winowajce . Wszystkie glowne swiatla + rejestracje itd mam sprawne a kontrolka i tak lubi sobie mrugnac. Wyniuchalem juz na tyle temat ze albo w oswietleniu kabinowym mam zonk albo cos z drzwiami kierowcy. Ale olalem temat. Mruga do mnie wesolo kontrolka - przynajmniej wiem ze auto zyje wink.gif

Napisano

Było juz na ten temat na forum - kontrolka pyszczy nawet gdy zarówki działają ale wsadzone są inne niż instrukcji. Kup dokładnie to co mówią papiery (postojówki tył i przód) i problem będzie rozwiązany.

Pozdro

Napisano

Ta kontrolka lubi mrugać chociaż wszystko jest OK. TTTM

W wolnej chwili możesz przeczyścić styki w kostkach przy lampach może gdzieś nie ma dobrego kontaktu. 20.GIF

Napisano

> Ta kontrolka lubi mrugać chociaż wszystko jest OK. TTTM

> W wolnej chwili możesz przeczyścić styki w kostkach przy lampach może

> gdzieś nie ma dobrego kontaktu.

Najczęstszą przyczyną jest styk wyłącznika STOP przy pedale hamulca-co w Fiacie również jest do regeneracji w prosty sposób

Napisano

W moim przypadku zawsze to była żarówka postojowa z przodu. Tak naprawdę trudno zobaczyć, że się nie świeci, przy włączonych światłach np.: mijania. Wystarczyło puknąć w klosz lampy i zapalała się. Czasem wystarczało ruszyć i przy jakiejś nierówności kontrolka gasła bo zapalała się owa postojówka. Oczywiście najlepiej jest od razu przeczyścić te styki.

Napisano
  • Autor

> Najczęstszą przyczyną jest styk wyłącznika STOP przy pedale

> hamulca-co w Fiacie również jest do regeneracji w prosty sposób

a co z tym stykiem jest nie tak? Jak się do tego zabrać?

Napisano

> a co z tym stykiem jest nie tak? Jak się do tego zabrać?

wtyczka jak kazda inna. Zwroc uwage ze kazdy pisze o swojej przygodzie wink.gif spokojnie, jutro pojutrze, za tydzien... dojdziesz do tego ktora kostka u ciebie jest niedocisnieta i powoduje sygnalizacje kontrolką wink.gif20.GIF

Napisano

> wtyczka jak kazda inna. Zwroc uwage ze kazdy pisze o swojej

> przygodzie spokojnie, jutro pojutrze, za tydzien... dojdziesz

> do tego ktora kostka u ciebie jest niedocisnieta i powoduje

> sygnalizacje kontrolką

Niekoniecznie-ja walczyłem z tym ok3 miesięcy-i wiem jak działa ten układ i co kontroluje w moim aucie-

Oczywiście najważniejsze jest połączenie masy tył auta i przód pod akumulatorem ale potem to tak jak kolega wspomniał postojówki przód światło Stop(w kolejności czujnik przy pedale,dodatkowy stop)postojówki tył,oświetlenie rejestracji i moc żarówek -pomyłki w zamianach z 10W na 5W wink.gif

Napisano

> a co z tym stykiem jest nie tak? Jak się do tego zabrać?

Wypiąć przewody

281984426-061007_171019.jpg

wyjąc rozebrać oczyścić złożyć zamontować i podłączyć.

post-37614-14352500085657_thumb.jpg

Napisano

Właśnie mi się również zaświeciło, razem z komunikatem: Kontrola oświetlenia tablicy rejestracyjnej" angryfire.gif A żeby się dostać to tablicę muszę zdjąć beksa.gif

Napisano

> Więcej TUTAJ-zdjęcia nieczytelne ale idea słuszna

za 20 minut twoja chwila prawdy , tuk.gif mam czujnik rozebrany , czysciutkie styki jakby z wystawy zdjal... wink.gif

zazywa kąpieli w wu-de 40 , dam mu jeszcze troszke czasu i albo pub2.gif albo chaja.gifhahaha.gif

Napisano

> za 20 minut twoja chwila prawdy , mam czujnik rozebrany ,

> czysciutkie styki jakby z wystawy zdjal...

> zazywa kąpieli w wu-de 40 , dam mu jeszcze troszke czasu i albo

> albo

Co wy z tym WD -to olej technologiczny -IZOLATOR !!!!!! wypiera wodę tworząc powłokę izolacyjną dla napięcia również!!!tworzy kondensator w którym pomiędzy listkami następuje przepływ prądu!!!!

Sukcesów życzę w takich naprawach-dobrze ze jest niepalny bo gotowi jesteście wlać to do zbiornika paliwa icon_rolleyes.gif

Napisano

>dobrze ze jest niepalny bo gotowi

a to to wiem bo zawsze palacz.gifrotfl.gif

ale wracajac do sedna sprawy... no i nie wiem co mam powiedziec bo tak jak mowilem moja lampka to tak sobie od czasu do czasu dawala znac o sobie - to nie bylo jakies permamentne ciagle swiatelko.

Po zlozeniu , a i owszem nie swiecilo sie, ale tez nie mialem okazji poprobowac w terenie bo sie okazalo ze moj wlacznik to jest pozbawiony polowy "listkow"/ zaczepow do zamocowania i sobie wdziecznie lata w gniezdzie ( przy czym ja mam nonstop STOP ) wink.gif lepiej miec ciagle i widac z daleka ze cos niehalo z autem niz by sie mial wogole stop nie odzywac.

Jutro sobie podmienie na nowke sztuke i zobaczymy co na to kontrolka 20.GIF

Napisano

Ciekawa koncepcja z ciągłym stopem wink.gif

Sprawdź jeszcze żarówki dodatkowego Stop-u........ przy okazji

Pozdrawiam

Napisano

no tak juz mam ze wole "krzyczec" z daleka ze jestem nieteges niz mi ma ktos w kufer zaladowac "a bo sie panu nie zaswiecilo" 20.GIF

Napisano

zalozylem nowy pstryk pod pedal i od 25km nie mruga zaroweczka. Kolego masz no tu akonto piwo.gif jak zamryga to zloze reklamacje wink.gif20.GIF

Napisano

no wiec tak, ja nie posiadam lampki podświetlenia tablicy rej. i gdy włączam ogrzewanie tylniej szyby po długim czasie zapali mi sie "ta" kontrola i wył. się ogrzewanie tylniej szyby... "ta" kontrola wyłączy sie po zgaszeniu silnika albo po zał. ogrzewania tylniej szyby.

Napisano

> no wiec tak, ja nie posiadam lampki podświetlenia tablicy rej. i gdy

> włączam ogrzewanie tylniej szyby po długim czasie zapali mi sie

> "ta" kontrola i wył. się ogrzewanie tylniej szyby... "ta"

> kontrola wyłączy sie po zgaszeniu silnika albo po zał.

> ogrzewania tylniej szyby.

Trzeba koniecznie oczyścić połączenia masy tył

Napisano

> Trzeba koniecznie oczyścić połączenia masy tył

Zamontowałem tylnią lampke i jak narazie jest git zeby.GIF Jeszcze wiem, że mam uwalony kabel z kontroli od hamulca ręcznego, ale tym sie zajme niebawem wink.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam,u mnie jest troszkę odwrotnie spaliła się żarówka od świateł mijania,a kontrolka przepalonej żarówki nie świeci ?

Napisano

jesli mowisz o przodzie to nie powinno sygnalizowac.... czyli ok

a jak juz jestem na tym watku.. to faktycznie u mnie pomogla wymiana tego dingsa od stopu przy pedalach. Od czasu wymiany brak dyskoteki na zegarach ok.gif

Napisano

> Witam,u mnie jest troszkę odwrotnie spaliła się żarówka od świateł

> mijania,a kontrolka przepalonej żarówki nie świeci ?

weź instrukcję i poczytaj czego ona dotyczy a jak nie masz to sobie ściągnij ze stony fiata, albo poszukaj w archiwum bo ile razy można pisac o tym samym ze ona nie dziala na przednie światla mijania

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.