Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z pompą paliwa, a raczej jej zasilaniem.

Featured Replies

Napisano

Witam. To może zacznę od początku. Wracałem w piątek do domu, trasa 130 km, przyjeżdzam do celu, zanosze cos zjanomemu, wracam do auta, przekrecam kluczyk w pierwsze położenie, kontrolki okej, marchewa zapala sie i po chwili gasnie, tylko nie słychac podczas tego pompy paliwa. Próbuje odpalić - odpala i odrazu gaśnie. Kombinuje na rózne sposoby, czyszcze kostke itp. nic, pompy nie słychać, tylko tykniecie przekaźniaka, czy co tam steruje dopływem prądu. Mysle podlacze pompe na krotko, zobaczy czy działa, Wiec biore kabel, ciągne prąd od zapalniczki, wpinam się w brązowo biały kabelek przed kostką do pompy i pompa smiga... odpalam auto, jest okej, wyciągam kabelek auto gaśnie, podłaczam ponownie, przejezdzam 200 metrow i wszystko juz smiga normalnie przez cały weekend. Dzisiaj przyjezdzam do wrocławia, wnosze bagaze, wracam przestawić auto i znowu ta sama sytuacja, więdzać co robić biore kabel, podlaczam tak samo i tym razem wystarczyło kabel podlaczyc i odłączyc i juz działało, choć po odlaczeniu i przekręceniu stacyjki w 1 położenie najpierw był taki dyskretny zgrzyt ale pompa zadziałała. Próbowalem uruchomic silnik najpierw bez podłączania na krótko i odpalał i gasł albo ledwo chodził przez chwile i gasł. Przejechalem kawałek, chowam te kable zakrecam klapke itp i powtorka z rozrywki, dalej nie chodzi, podłaczam znowu i smiga. I sprawdzałem to i było tak, że jak pompa zaskoczyła to kilka razy przekrecałem kluczyk bez odpalania i pompa chodziła coraz słabiej aż do ustania jej pracy i auto odpalało i gasło odrazu. A na podłączeniu na krotko chodzi troche mocniej niż bez dodatkowej pomocy. Myśle, że wyraziłem sie jasno smile.gif Macie jakies pomysły?

Napisano

Przekaznik hmm.gif.

Moze ma wypalone styki i raz laczy raz nie. Jesli nie on, to moze pompa sie konczy.

P.S.

Doszedl zegarek??

Napisano
  • Autor

To myśle ze zaczne od wymiany przekaźnika, a może bezpiecznik? Bo bezpiecznik to wiem, że jest pod maską taki duży, a przekaźnik gdzie sie znajduje? Czy to moze jedno i to samo smile.gif

Napisano

> To myśle ze zaczne od wymiany przekaźnika, a może bezpiecznik? Bo

> bezpiecznik to wiem, że jest pod maską taki duży, a przekaźnik

> gdzie sie znajduje? Czy to moze jedno i to samo

A nie wiem gdzie w mk1 jest przekaznik od pompy. Moze tez pod maska hmm.gif

Tak czy inaczej sprawdz na poczatek wlasnie przekaznik i bezpiecznik.

Napisano

to jest właśnie przekaźnik tzw. podwójny

Napisano

Bezpiecznik jest pod maska, ale zwykły płaski.

Przeczyść styki, bo mi tez ostatnio szwankowała pompa i spowodowane było to bezpiecznikiem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.