Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szlifowanie głowicy wymiana uszczelniaczy co jeszcze ?

Featured Replies

Napisano

Witam.

Ostatnio po rozmowie z ojcem doszedłem do wniosku że dopóki są pieniądze to można by było usprawnić troszkę Asterkę('96 X16SZR). Zeby kiedyś jak będą może gorsze czasy nie było problemów.

I tak. Zastanawiam się nad wymianą uszczelniaczy, szlifowaniem zaworów, gniazd, sprawdzeniem stanu tłoków pierścieni no i myślałem jeszcze nad zeszlifowaniem głowicy. Teoretycznie będzie większe sprężanie i trochę więcej mocy. Myślicie że to coś da ? I co jeszcze można by było wymienić/sprawdzić żeby autko jak najdłużej chodziło ?

Napisano

A są jakieś problemy ?

Jeżeli nie ma to lepiej nic nie ruszać "na zapas".

Sensownie za to by było wykonać pomiar ciśnienia sprężania i na tej podstawie ustalić "stan faktyczny". Jeżeli się okaże że kompresja słaba to wtedy zastanawiać się co dalej.

Napisano
  • Autor

Kompresja jest ok. Tzn tak myślę bo wszystko jest w porządku... Po prostu mam trochę luźnej kasy i chciałbym wydać to na moją Asię smile.gif A wiem też że nie zawsze ta kasa luźna będzie... Na pewno będę kupował maty (maski i grodziową), amortyzatory sprężyny ale to po wizycie na stacji diagnostycznej. Na razie aż tak bardzo nie buja i całkiem nieźle się trzyma z tym że jak daje gazu to koła skaczą...

Napisano

> Kompresja jest ok. Tzn tak myślę bo wszystko jest w porządku... Po

> prostu mam trochę luźnej kasy i chciałbym wydać to na moją Asię

Eeee, to już lepiej jakąś kobietę sobie znajdź. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Eeee, to już lepiej jakąś kobietę sobie znajdź.

Mam zeby.GIF Ale ile można na nią wydawać 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Mam Ale ile można na nią wydawać

Wsadź na lokatę i wyjmij jak ci będzie potrzeba. Serio mówię. Takie grzebanie bez potrzeby przynosi zwykle więcej szkody niż pożytku.

Napisano

> Wsadź na lokatę i wyjmij jak ci będzie potrzeba. Serio mówię. Takie

> grzebanie bez potrzeby przynosi zwykle więcej szkody niż

> pożytku.

Jasne, jak dobrze działa, to nie ruszać. Wydasz kasę na niepotrzebne rzeczy (przy okazji majstrzy mogą jeszcze coś popsuć), a potem złośliwie i tak posypie się coś zupełnie innego, czego nie przewidziałeś.

Napisano

Jak chcesz, zeby silnik dluzej pozyl bezawaryjnie, to zrob normalna naprawe glowicy (jesli takiej wymaga) i normalne planowanie. A jesli chcesz uzyskac wiecej mocy, zastanow sie nad wymiana silnika na mocniejszy (z doswiadczenia to jest bardziej sensowne rozwiazanie).

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.