Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gasnący silnikw CC 700

Featured Replies

Napisano

Witam!!!

Mam problem z moim Cento, mianowicie po przejechaniu około 25 km silnik zaczyna szarpać, a potem to już w ogóle nie reaguje na ruchy pedałem gazu i gaśnie. Przez chwile nie daje się uruchomić po czym wszystko wraca do normy.

Dodam że za każdym razem rzecz ta dzieje się po przejechaniu tej samej liczby kilometrów, i że jak już zgaśnie to pomaga mu otwarcie korka wlewu paliwa. Nie zawsze ale ostatnio coraz częściej mam problemy na stacji z wlewaniem paliwa - odbija mi pistolet.

Drogą dedukcji i prób wykluczyłem pompę paliwa, zapchany filtr

Moja sugestia jest taka, że może to być zawór bezpieczeństwa i przewietrzania zbiornika paliwa znajdujący się w okolicach wlewu, ale jestem otwarty na inne.

Z góry dziękuje i pozdrawiam

Napisano

Miałem to samo w swojej 700 i było to dokładnie to co piszesz czyli zawór. Są 2 opcje, pierwsza to wymiana go a druga to pozbycie się go na stałe smile.gif ja skorzystałem z tej drugiej i od wielu miesięcy nie ma żadnych problemów oprócz zapachu paliwa we wnętrzu przy jakimś ostrzejszym wejściu w zakręt.

Napisano

Podobnie miałem jak wężyki były kaput, po wymianie się poprawiło (jeśli to aisan) , potem czujnik położenia wału ok.gif przepalony przewód do tegoż czujniczka

Napisano
  • Autor

> Podobnie miałem jak wężyki były kaput, po wymianie się poprawiło

> (jeśli to aisan) , potem czujnik położenia wału przepalony

> przewód do tegoż czujniczka

Cento rocznik `97 ale nie narzekam na ten gaźnik. Wężyki ostatnio wymieniałem na nowe a z czujnikiem i jego przewodem już raz walczyłem.

Do Kolegi Milczara: Tak po prostu pozbyłeś się zaworu i ten kawałek rurki został ?? I czy ten zawór występuje jako część osobna czy trzeba by kupić cały wlew??

Dziękuje za zainteresowanie i udzielone odpowiedzi smile.gifok.gif

Napisano

Z tego co pamiętam to wężyk sobie został a pozbyłem się samego zaworu smile.gif Z tego co mi mówili to występuje to jako część osobna tylko, że nie mogłem jej kupić u siebie w mieście więc to sobie olałem.

Napisano

Odkręć korek wlewu i przejedź się raz bez niego, zobaczysz czy to faktycznie o odpowietrzenie baku chodzi.

Napisano
  • Autor

> Odkręć korek wlewu i przejedź się raz bez niego, zobaczysz czy to

> faktycznie o odpowietrzenie baku chodzi.

Dzisiaj zatankowałem dość dużą ilość paliwa więc jak trochę wypale to spróbuje jechać bez korka.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.