Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Hamulce!!!

Featured Replies

Napisano

Witam mama takie pytanie wiem ze to nie ma sensu ale na chwile obecna nie mam kasy a chodzi mi o hamulce. musze zmienic klocki bo praktycznie nie nadaja sie do niczego i mechanik powiedial mi ze tarcze tez bedzie trzeba wymienic ale nie mam teraz kasyna wymiane tarcz i klockow. wiem ze nie oplaca sie wymienic samych klockow. Ale jak zmienie klocki to pojezdze jeszcze z miesiac moze dwa na tych tarczach???

Napisano

ja bym zmeczyl ten miesiac na starym zestawie , a nowe klocki zakladal TYLKO z nowymi tarczami.

Napisano
  • Autor

tylko ze praktycznie na klockach nie ma juz nic bo prawie do metalu jest starte a mechanik powiedzial mi ze gora tydzien na tych klockach. A myslalem zeby na miesiac jakies tanie zamienniki byle po porostu pojezdzic zeby nie stal w garazu

Napisano

> moze dwa na tych tarczach???

Niestety nie widzieliśmy Twoich tarcz i wszystko zależy jaką praktykę w doradzaniu przyjmuje Twój mechanik.

Wg niektórych klocki należy wymienić jak mają mniej niż 2mm okładziny, wg innych do końca.

Nie ma się co dziwić, bo jednak bierze on częściową odpowiedzialność za Twoje bezpieczeństwo i powie Ci że możesz spokojnie 2 miesiące pojeździć, a Ty machniesz wtedy 40000km, to się pewnie skończą.

Jeśli tarcze są równe, to można potem te same klocki przeszlifować i dać z nowymi tarczami - inaczej nie ma sensu

Napisano

moim zdaniem nic nie stoi na przeszkodzie żeby założyć najpierw klocki a po miesiącu czy dwóch wymienić tarcze Klocki to w koncu elementy cierne i po założeniu nowych tarcz same się do nich dotrą i ułożą nie ma więc konieczności jakiegoś dodatkowego docierania jak sugerowali inni kącikowicze

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.