Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przerywa po nagrzaniu silnika

Featured Replies

Napisano

Witam! Mam problem z Kropka od okolo 2 miesiecy! 4 wizyty w ASO a problem nadal sie pojawia! Moje Punto posiada LPG! Po rozgrzaniu silnika auto zaczyna szarpac i kompletnie traci przyspieszenie! Na gazie można jeszcze jakos tam jechac, ale na benzynie jest tragedia! Myslę, ze moze to byc cos z ukladem chlodzenia lub przegrzewaniem sie silnika, gdyz jak auto jest zimne to wszystko jest ok ???

Napisano

ciach ciach zolta.gif

Ja mam podobnie auto traci moc, ale ja nie mam gazu, muszę w czasie jazdy gasic silnik i jest okej dzieje sie przy zimnym/cieplym silniku i tez niemoge namierzyc usterki

Napisano
  • Autor

U mni równiez na paliwie jest to odczuwalne! Gdyby nie gaz to stałbym w szczerym polu juz nie raz:( Najgorzej, ze gdy jestem w ASO to wszystko jest ok i nic nie mogą znalezc??? Ostatnio robilem rozrząd i auto przez 2 tyg jezdzilo cacy, az tu nagle znowu to samo?? Objawy wystapily po przejechaniu okolo 50 km. Dzieki za podpowiedzi i pozdrawiam wszystkich!!!

Napisano

Wymieniałeś świece i kable WN?

Napisano

Podłączam się pod temat...

Ja dziś wymieniełem świce i kable...zobaczę jak będzie i się odezwę...

Napisano

> Podłączam się pod temat...

> Ja dziś wymieniełem świce i kable...zobaczę jak będzie i się

> odezwę...

Powiedzcie na jakie te kable wymienialiście. ok.gif

Napisano

Ja zalożylem Janmore...Firma średnia ale wystarczy by ocenić czy coś się zmieniło w pracy silnika

Napisano

> Ja zalożylem Janmore...Firma średnia ale wystarczy by ocenić czy coś

> się zmieniło w pracy silnika

Może się nie zmienić bo te kable to raczej kupowate, szkoda kasy na to wink.gif

Napisano

> Może się nie zmienić bo te kable to raczej kupowate, szkoda kasy na

> to

Przez te g****ne kable bym wywinal kopyta. Fakt - moj fail - nie tykac sie WN jak pracuje silnik - ale jakos tak jedna fajka krzywo na swiecy byla osadzona, tom poprawic chcial. I jak nie p**** tylko gwiazdy ujrzalem i zdazylem po seniora na komofon zakrecic ze mi ziemia wiruje w garazu alien.gif Okazalo sie ze fajka na laczeniu ( odlew plastikowy/gumowy jest "sklejany" z 2 polowek) byla rozcieta i kable na zywiol na wylocie . Kabel+ palec = icon_eek.gif

Napisano
  • Autor

Witam ponownie!

Ja wymienilem kable w ASO na oryginalne fiatowskie + swiece i wszytko pieknie:) Ale po 2 tygodniach znowu to samo:( Zagotowalem sie na miejscu!!! Auto maksymalnie 80 km/h wyciagalo i to na gazie bo na benzynie kaplica totalna!!! Ale postal przez noc i na drugi dzien znowu rakieta! Nie wiem o co chodzi??? Tak sobie mysle, ze moze cos z ukladem chlodzenia??? Moze termostat padl??? Nie mam pojecia??

Napisano
biglaugh.gif ja ostatnio pośliniłem palec i dotykałem , nic 893goodvibes.gifbiglaugh.gif
Napisano

Witam ponownie...

wymieniłem kable i świece...pojeździłem trochę i dalej to damo.

Szarpie przy pszyspieszaniu...

Może macie jeszcze jakieś porady...może ktoś z Was miał ten problem?

Napisano

u mnie podobnie, jak jest zimy to jedzie fajnie, po nagrzaniu wyczuwa się przerywanie. Też wymieniłem świece, kable i minimalnie lepiej. Ale wydaje mi się, że przyszła pora na cewki grinser006.gif

Napisano

A w jaki sposób sprawdzić czy te cewki sa dobre czy do wymiany...Z tego co wiem to są 2 cewki i szkoda tak w ciemno kupować

PS. a co myslicie o tym żeby podjechać do serwisu Fiata...?

Jest szansa na rozwiązanie problemu czy to partacze... I może wiecie ile biorą za roboczogodzinę?

Napisano

Ja mam Palio ale objawy ewidentnie wskazują na cewkę. Jeśli po rozgrzaniu silnika dzieją się takie rzeczy to 99,9% że to cewka. Jeśli chcesz się upewnić odizoluj grubą gumą cewkę od bloku by się tak mocno nie grzała i powinno na jakiś czas pomóc. U mnie było podobnie jak opisujesz i winna była cewka.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.