Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaki lakier do bębnów?

Featured Replies

Napisano

> To w piątek jak pogoda pozwoli, pomaluje ''całe'' bębny.

> Jaki kolorek pasuje do mojego kolorku autka? Srebrny może być ( mam w piwnicy... )

No i pomalowane zlosnik.gif efekt bezcenny

Napisano

> No i pomalowane efekt bezcenny

bez zdjec sie nie liczy chaja.gif

Napisano

> bez zdjec sie nie liczy

Wiedziałem zakrecony.gif że o czymś zapomniałem

p1010233u.jpg

Napisano

> Wiedziałem że o czymś zapomniałem

No i wyglada super ok.gifok.gifok.gif

Napisano

> Wiedziałem że o czymś zapomniałem

Wyglada fajnie ale obawiam sie ze za długo tak nie bedzie frown.gif

Niestety zapomniałeś o oczyszczeniu ze rdzy. Te wszystkie nierówności to ogniska rudej. Ja jak u siebie malowałem to szczotka dryciana na wiertarkę i heja potem pilnik i lekko przeleciałem bo rdza taka sprytna jest ze niby wyczyszczone i ładnie sie błyszczy ale jak sie pilnikiem przeleci to rozwala sie te takiej jakby pęcherze i znowu widać pełno rudej. Wiec znowu wiertara, znowu pilnik i tak az do skutku czyli pozbycia się całkowicie rudej grinser006.gif

Napisano

> Wyglada fajnie ale obawiam sie ze za długo tak nie bedzie

> Niestety zapomniałeś o oczyszczeniu ze rdzy. Te wszystkie nierówności to ogniska rudej. Ja jak u

> siebie malowałem to szczotka dryciana na wiertarkę i heja potem pilnik i lekko przeleciałem bo

> rdza taka sprytna jest ze niby wyczyszczone i ładnie sie błyszczy ale jak sie pilnikiem

> przeleci to rozwala sie te takiej jakby pęcherze i znowu widać pełno rudej. Wiec znowu

> wiertara, znowu pilnik i tak az do skutku czyli pozbycia się całkowicie rudej

Pod blokiem to jednak nie da się tak na zicher zrobić. Miałem szczotkę drucianą i ile mogłem to przejechałem, póżniej bendzyna ekstrakcyjna do odtłuszczenia. Następnym razem to albo nowe bębny albo zrobię to tak na fajowo ( ze zdejmowaniem bębnów )

Na razie wystarczy grinser006.gif

Napisano

> Pod blokiem to jednak nie da się tak na zicher zrobić. Miałem szczotkę drucianą i ile mogłem to

> przejechałem, póżniej bendzyna ekstrakcyjna do odtłuszczenia. Następnym razem to albo nowe

> bębny albo zrobię to tak na fajowo ( ze zdejmowaniem bębnów )

> Na razie wystarczy

Ja nie ściągałem bębnów grinser006.gif

Napisano

> Ja nie ściągałem bębnów

a ile taki lakier schnie? hmm.gif

Napisano

> a ile taki lakier schnie?

Sprawa jest dośc skomplikowana.

Wszystko zależy jakim malujesz.

Zwykły akryl jakieś 10 minut tylko ze tu trzeba wczesniej podkład dać grinser006.gif

Wysokotemperaturowa z motipa jakieś 4-6h

Hammerite to nie wiem nie stosuje takich wynalazków grinser006.gif

Napisano

> Sprawa jest dośc skomplikowana.

> Wszystko zależy jakim malujesz.

> Zwykły akryl jakieś 10 minut tylko ze tu trzeba wczesniej podkład dać

> Wysokotemperaturowa z motipa jakieś 4-6h

> Hammerite to nie wiem nie stosuje takich wynalazków

to troche lipa, bo bym musiał miska na noc na lewarku zostawić hehe.gif

Napisano

> a ile taki lakier schnie?

Hamerite - ok 2 godzin ( po 45 minutach na dotyk było suche ) wiec odczekałem tak jeszcze 1h 15min ( w międzyczasie lekkie pucowanko ) i zakładałem kółka

Napisano

> to troche lipa, bo bym musiał miska na noc na lewarku zostawić

To pomaluj akrylem.

Kup szybkoschnący podkład i maluj bo nic tak nie szpeci jak piękny alus i rude bębny sick.gif

sie nie martw rok spokojnie przetrwa a przy następnej wymianie opon na letnie znowu popryskasz i bedzie ciągle git grinser006.gif

Napisano

> To pomaluj akrylem.

> Kup szybkoschnący podkład i maluj bo nic tak nie szpeci jak piękny alus i rude bębny

> sie nie martw rok spokojnie przetrwa a przy następnej wymianie opon na letnie znowu popryskasz i

> bedzie ciągle git

no własnie i to jest lipa, ze długo nie wytrzyma no.gif, najlepiej byłoby sciagnąc bebny i zrobić to porządnie, tylko na to tez trzeba miec warunki, a jeszcze lepiej byłoby kupic nowe i wtedy prysnąć zlosnik.gif

Napisano

> no własnie i to jest lipa, ze długo nie wytrzyma , najlepiej byłoby sciagnąc bebny i zrobić to

> porządnie, tylko na to tez trzeba miec warunki, a jeszcze lepiej byłoby kupic nowe i wtedy

> prysnąć

Bębny maluje od x lat i powiem ci ze max 2 lata wytrzymują. Tak szczerze to odświeżenie raz w roku jest wskazane. U Moniki w Pandzie co roku bębny poprawiam. U mnie w tym roku nie maluje ale za rok na 100% będzie trzeba grinser006.gif

Napisano

Motip black matt - 4 koła w ciagu 2 godzin ok.gifok.gif

bardzo szybko schnie ok.gifaz bylem zdziwiony ze tak szybko poszło ok.gif

tyle ze ten jest wysokotemperaturowy i moze dlatego szybko schnie bo pamietam ze jak malowałem na żółto to schło i schło i nie chciało wyschnac sick.gif

Napisano

> Motip black matt - 4 koła w ciagu 2 godzin

> bardzo szybko schnie az bylem zdziwiony ze tak szybko poszło

> tyle ze ten jest wysokotemperaturowy i moze dlatego szybko schnie bo pamietam ze jak malowałem na

> żółto to schło i schło i nie chciało wyschnac

a gdzie sie kupuje taka farbę? w zwykłym sklepie?

Napisano

> Motip black matt - 4 koła w ciagu 2 godzin

> bardzo szybko schnie az bylem zdziwiony ze tak szybko poszło

> tyle ze ten jest wysokotemperaturowy i moze dlatego szybko schnie bo pamietam ze jak malowałem na

> żółto to schło i schło i nie chciało wyschnac

Tak samo mam jak na czerwono maluje.

Napisano

> a gdzie sie kupuje taka farbę? w zwykłym sklepie?

ja kupiłem w NOMI ok.gifok.gifok.gif

ale mysle ze w tych budowlanych dostaniesz czy to castorama czy obi czy liroy merlin ok.gif

tylko wysoko temperaturowa ok.gif

Napisano

> ja kupiłem w NOMI

> ale mysle ze w tych budowlanych dostaniesz czy to castorama czy obi czy liroy merlin

> tylko wysoko temperaturowa

zrozumiałem zlosnik.gif

Napisano

feuvert, norauto, sklep z farbami najlepiej samochodowymi grinser006.gif

allegro jeszcze grinser006.gif

Napisano

tak więc ja wczoraj/dziś też się wziąłem za robotę i pomalowałem zaciski i bębny. Bębny pomalowane są podobnie jak u Vito czyli czarne z czerwonym, podkreślam podobnie 270751858-jezyk.gif a zaciski - tak jak widać - na czerwono zeby.GIF

Mnie się podoba, choć te bębny tak nie do końca, chyba je zamaluje na czarno.

32092_116305428412779_100000999688505_98325_1134545_n.jpg

32092_116310815078907_100000999688505_98357_2143946_n.jpg

Napisano

> Wyglada fajnie ale obawiam sie ze za długo tak nie bedzie

> Niestety zapomniałeś o oczyszczeniu ze rdzy. Te wszystkie nierówności to ogniska rudej. Ja jak u

> siebie malowałem to szczotka dryciana na wiertarkę i heja potem pilnik i lekko przeleciałem bo

> rdza taka sprytna jest ze niby wyczyszczone i ładnie sie błyszczy ale jak sie pilnikiem

> przeleci to rozwala sie te takiej jakby pęcherze i znowu widać pełno rudej. Wiec znowu

> wiertara, znowu pilnik i tak az do skutku czyli pozbycia się całkowicie rudej

ja tam malowałem na rudą, bez żadnego czyszczenia i 2 zimy (do sprzedaży) wytrzymało

Napisano

> Bębny maluje od x lat i powiem ci ze max 2 lata wytrzymują. Tak szczerze to odświeżenie raz w roku

> jest wskazane. U Moniki w Pandzie co roku bębny poprawiam. U mnie w tym roku nie maluje ale za

> rok na 100% będzie trzeba

a u mnie oryginały w czarnym macie nie rdzewiały, i dalej nie rdzewieją

Napisano

allegro zlosnik.gif lub sklepy z farbami

Napisano

Na czarno je maluj ok.gifok.gif

Czerowny mi sie srednio widzi ale to tylko moje zdanie zlosnik.gif

ale kooooza shocked.gifzlosnik.gif

Napisano

> tak więc ja wczoraj/dziś też się wziąłem za robotę i pomalowałem zaciski i bębny. Bębny pomalowane

> są podobnie jak u Vito czyli czarne z czerwonym, podkreślam podobnie a zaciski - tak jak

> widać - na czerwono

> Mnie się podoba, choć te bębny tak nie do końca, chyba je zamaluje na czarno.

bo bębny maluje się na czarno- tylko na czarno, zaciski na czerwono skromny.gif

Napisano

> tak więc ja wczoraj/dziś też się wziąłem za robotę i pomalowałem zaciski i bębny. Bębny pomalowane

> są podobnie jak u Vito czyli czarne z czerwonym, podkreślam podobnie a zaciski - tak jak

> widać - na czerwono

> Mnie się podoba, choć te bębny tak nie do końca, chyba je zamaluje na czarno.

Jak zamalujesz bębny na czarno a zostawisz zaciski czerwone to jak na mój gust nie będzie się to trzymało kupy. Wiec jak cos to wszystko na czarno i będzie git waytogo.gif lub zostaw tak jak jest. Masz akcent czerwony z tyłu i nie ma przesady. Bynajmniej ja uważam ze całe bębny na czerwono wyglądało lipnie dlatego tak a nie inaczej u siebie pomalowałem grinser006.gif

Napisano

> ja tam malowałem na rudą, bez żadnego czyszczenia i 2 zimy (do sprzedaży) wytrzymało

Tylko co znaczy to wytrzymało? U każdego co innego grinser006.gif

Napisano

> Na czarno je maluj

> Czerowny mi sie srednio widzi ale to tylko moje zdanie

> ale kooooza

bo to MJ grinser006.gif to musi być koza rotfl.gif

Napisano

> bo bębny maluje się na czarno- tylko na czarno, zaciski na czerwono

bzdury swiety.gif

Napisano

> bzdury

to moje zdanie waytogo.gif

choć miałem czerwone, wieki temu, ale miałem zlosnik.gif

jakoś nie widzę niczego dumnego w bębnie zlosnik.gif

Napisano

> to moje zdanie

> choć miałem czerwone, wieki temu, ale miałem

> jakoś nie widzę niczego dumnego w bębnie

dumnego??? hmm.gif

Jak wyglądają dumne hamulce z tyłu?

Napisano

> Jak zamalujesz bębny na czarno a zostawisz zaciski czerwone to jak na mój gust nie będzie się to

> trzymało kupy. Wiec jak cos to wszystko na czarno i będzie git lub zostaw tak jak jest. Masz

> akcent czerwony z tyłu i nie ma przesady. Bynajmniej ja uważam ze całe bębny na czerwono

> wyglądało lipnie dlatego tak a nie inaczej u siebie pomalowałem

Dzięki wszystkim za opinie. Pewnie trochę czasu minie zanim się zdecyduję co zrobić, chyba że wcześniej mi chęci odejdą by coś zmieniać w ogóle 270751858-jezyk.gif

Pzdr

Napisano

> Dzięki wszystkim za opinie. Pewnie trochę czasu minie zanim się zdecyduję co zrobić, chyba że

> wcześniej mi chęci odejdą by coś zmieniać w ogóle

> Pzdr

Tak to jest z chęciami hehe.gif Ja lampy przednie już maluje ze 3 miesiące rotfl.gif

Napisano

> dumnego???

> Jak wyglądają dumne hamulce z tyłu?

inaczej, nie widzę w bębnach nic co można by wyeksponować zlosnik.gif

Napisano

> inaczej, nie widzę w bębnach nic co można by wyeksponować

Jakoś wyglądać muszą, taka ich specyfika grinser006.gif ja to ogólnie wolałbym by czy to zacisków czy to bębnów w ogóle nie było grinser006.gif

Koło wyglądało by o niebo lepiej grinser006.gif

Napisano

> Jakoś wyglądać muszą, taka ich specyfika ja to ogólnie wolałbym by czy to zacisków czy to bębnów

> w ogóle nie było

> Koło wyglądało by o niebo lepiej

to buty z dobrymi podeszwami i naprzód ok.gifzlosnik.gif

Napisano

> Jakoś wyglądać muszą, taka ich specyfika ja to ogólnie wolałbym by czy to zacisków czy to bębnów

> w ogóle nie było

> Koło wyglądało by o niebo lepiej

dlatego się już pół roku waham czy pomalować zaciski zlosnik.gif

Napisano

> Tak to jest z chęciami Ja lampy przednie już maluje ze 3 miesiące

Takie życie zeby.GIF

Ap ropo, mnie też się marzą takie ciemne lampy przednie, tak jak u siebie na stronce pokazywałeś. Ale raczej tego nie zrobię nigdy, bo z rozklejaniem reflektorów to same problemy podobno... mooooże kiedyś .

Napisano

> Takie życie

> Ap ropo, mnie też się marzą takie ciemne lampy przednie, tak jak u siebie na stronce pokazywałeś.

> Ale raczej tego nie zrobię nigdy, bo z rozklejaniem reflektorów to same problemy podobno...

> mooooże kiedyś .

Trzeba mieć dwa komplety lamp z tym ze ten drugi moze być z połamanymi zaczepami grinser006.gif Z tego zepsutego odzyskujesz szkło i ramkę chromową a z tego dobrego resztę smile.gif Inaczej się nie da niestety. Temat przerabiał w@lec i obczaił wszystko, ma u siebie w 100HP zrobione. Ja mam z tego zepsutego kompletu wszystko wymontowane co mi trzeba ale jakoś na oklejaniu ramek poległem grinser006.gif i tak sobie czekają na chęci hahaha.gif

Napisano

ja moze za miesiac kupie jakies uzywane i bede robił wink.gif

Napisano

> ja moze za miesiac kupie jakies uzywane i bede robił

Ja obrałem taktykę taką. Pojechałem do ASO Fiat Partner i pogadałem z kim trzeba ze potrzebuje "ich złom" a jako ze oni mnie lubią - załatwili takie zdefektowane grinser006.gif

Napisano

> Trzeba mieć dwa komplety lamp z tym ze ten drugi moze być z połamanymi zaczepami Z tego zepsutego

> odzyskujesz szkło i ramkę chromową a z tego dobrego resztę Inaczej się nie da niestety. Temat

> przerabiał w@lec i obczaił wszystko, ma u siebie w 100HP zrobione. Ja mam z tego zepsutego

> kompletu wszystko wymontowane co mi trzeba ale jakoś na oklejaniu ramek poległem i tak sobie

> czekają na chęci

dzięki... moooże kiedyś się skuszę smile.gif

Napisano

> Ja obrałem taktykę taką. Pojechałem do ASO Fiat Partner i pogadałem z kim trzeba ze potrzebuje

> "ich złom" a jako ze oni mnie lubią - załatwili takie zdefektowane

to moze by załatwili i drugi kpl po kosztach zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> to moze by załatwili i drugi kpl po kosztach

Można spróbować w końcu reklamę mają u nas na stronie klubowej grinser006.gif

Napisano

> Można spróbować w końcu reklamę mają u nas na stronie klubowej

to próbuj zlosnik.gif

Napisano

> Można spróbować w końcu reklamę mają u nas na stronie klubowej

zamykamy- sio na spamerski grinser006.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.