Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wolne obroty.

Featured Replies

Napisano

Witam.

Dziś zauważyłem dość dziwną rzecz. Mianowicie silnik dość długo trzymał wysokie obroty jałowe hmm.gif Generalnie wyglądało to tak:

Wyjechałem z garażu gdzie było ok. 10st.C (na termometrze w aucie). Jak zwykle na początku jechałem delikatnie coby silnik się odpowiednio rozgrzał i wtedy zauważyłem, że dość wysoko trzyma wolne obroty. Zaczęło się od ok. 2400-2500RPM później przez ok 2-3 minuty (może trochę dłużej) trzymał 2000-2200RPM. Trochę mnie to zastanawia, bo na dworze termometr pokazywał nie pamiętam dokładnie, ale ok 8-10st.C więc nawet ciepło, a do tej pory takie zachowanie obrotów na luzie to ja pamiętam tylko z dużych mrozów hmm.gif W takich temperaturach jak dzisiaj, a często w niższych to z reguły zaczynał z ok. 1500RPM i po ok. minucie stabilizowało się bodaj na 800. W każdym razie tak jak trzeba. A dzisiaj nie dość, że trzymał wysoko to jeszcze przez dużo dłuższy czas niż zwykle.

Zobaczę co będzie jak jutro będę rano wyjeżdżał hmm.gif ale teraz tak się zastanawiam czy to olać czy powoli się szykować na czyszczenie krokowca hmm.gif Aha, bym zapomniał silnik oczywiście jak w podpisie zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

A trza było zgasić i odpalić ponownie. Na 90% wszystko wróciłoby do normy.

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

> A trza było zgasić i odpalić ponownie. Na 90% wszystko wróciłoby

>do normy.

O patrz nie pomyślałem. Najpierw byłem wystrachany. że mi silnik chce uciekać z komory zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif a poźniej jak sie uspokoił to i ja odetchnąłem. Bo pierwsze wrażenie to było: "O kuffa co się dzieje icon_eek.gif" zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

> Pozdroofka

Również

P.S. Zobaczymy jutro rano co będzie. Mam nadzieję, że spokój zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> "O kuffa co się dzieje "

U mnie też robi się coś podobnego czasem jak odpalę po nocy i natychmiast zaczynam jechać zamiast poczekać kilkanascie-dziesiąt sekund coby sobie popyrkał. Wystarczy wtedy zgasić silnik na którymś skrzyzowaniu czekając na zielone i po kłopocie wink.gif

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

> U mnie też robi się coś podobnego czasem jak odpalę po nocy i

> natychmiast zaczynam jechać zamiast poczekać

> kilkanascie-dziesiąt sekund coby sobie popyrkał. Wystarczy wtedy

> zgasić silnik na którymś skrzyzowaniu czekając na zielone i po

> kłopocie

No właśnie nie jechałem od razu po odpaleniu tylko po chwili bo trzeba było otworzyć brame itd hmm.gif a w dodatku w garażu nie zauważyłem żeby były wyższe obroty hmm.gif dopiero po wyjeździe na ulice. No nic. Zobacze jutro. Pewnie będzie dobrze, a w razie czego znalazłem manual na stronce zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

> Pozdroofka

Dobranoc smile.gif

Napisano

> No właśnie nie jechałem od razu po odpaleniu tylko po chwili bo

> trzeba było otworzyć brame itd a w dodatku w garażu nie

> zauważyłem żeby były wyższe obroty dopiero po wyjeździe na

> ulice. No nic. Zobacze jutro. Pewnie będzie dobrze, a w razie

> czego znalazłem manual na stronce

> Dobranoc

A może jechałeś na wyższym biegu na dość niskich obrotach ??

Jak ja tak jadę to też jak wcisnę sprzęgło obroty idą do ok 2000 obrotów. Tak mam od zawsze.

Napisano
  • Autor

> A może jechałeś na wyższym biegu na dość niskich obrotach ??

> Jak ja tak jadę to też jak wcisnę sprzęgło obroty idą do ok 2000

> obrotów. Tak mam od zawsze.

Nie, nie. To było na luzie wink.gif Ale już spokój, bo dziś było tak jak trzeba. Wystartował z 1500RPM i po kilku sekundach ustabilizował się na ok. 1100RPM, a później już standardowo ok. 800 RPM. Czyli KOlega Lelek jak zwykle mial racje zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.