Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

AR 155 z ogłoszenia

Featured Replies

Napisano

Witam. Ja z kacika obok. Jakis czas temu bardzo spodobała mi sie Alfa 155 i od czasu do czasu przegladam ogloszenia i juz dawno natknałem sie na to auto i widze ze nadal koleś sie ogłasza --> link . Moze ktos ogladal już ją? Dzisiaj dzwoniłem do kolesia. Ogolnie koles mało rozmowny, taki jakis zrezygnowany był. Ale na haslo czy pojedziemy do aso mowi ze prosze bardzo, mozemy jechac gdzie pan tylko chce. Mowil ze wszystko działa, nic nie bylo kombinowane pelna seria, sprzedac nie moze bo wszyscy chca sie zamienic Question No i do opłat jest. Te ksiazki to pelna dokumentacja niby. Jak juz wyzej pisalem, klima działa, elektryka tez. Mam 180 km do niego, moze w przyszlym tygodniu pojade oblukać, sprawdzic moze, moze kupic. Tylko zastanawiam sie czy warto z Punto I z 96 roku przesiadać sie na taką Alfe, ale wydaje mi sie ze to nawet nie ma o czym mówic Smile Tylko boje sie, zeby nie wkopac sie na mine, tak jak niedawno zrobilem z bravo hgt w ktorym padniety byl silnik i poplynalem strasznie, sprzedajac za bezcen z padnietym motorem. I teraz mam uraz do kupowania auta i ludzi mowiacych wszystko okej, jak na swoj wiek super stan ...

Co o niej myślicie?

Napisano

> Witam. Ja z kacika obok. Jakis czas temu bardzo spodobała mi sie Alfa

> 155 i od czasu do czasu przegladam ogloszenia i juz dawno

> natknałem sie na to auto i widze ze nadal koleś sie ogłasza --Co

> o niej myślicie?

155 to zwykły fiat... a silnik może okazać się miną, 2.0 są kosztowne.

Napisano

Z wyglądu wygląda całkiem przyjemnie ten egzemplarz ok.gif

Napisano
  • Autor

> 155 to zwykły fiat... a silnik może okazać się miną, 2.0 są

> kosztowne.

Niby kazdy silnik może okazać się miną. A po zakupie są dwie mozliwe miny: 1. smile.gif i 2. frown.gif hehe A gdyby to byl zwykły fiat to bym kupil Tempre 270751858-jezyk.gif

No wlasnie o to chodzi ze wygląda całkiem dobrze i w co aż cięzko uwierzyć sprzedajacy na hasło aso mowi ze moge ja brac gdzie chce bo niczego sie nie boi, nic nie ukrywa, A to w dzisiejszych czasach jest rzadko spotykane. Przewaznie mówią: panie po co, to auto ma tyle i tyle lat, wszystko chodzi nie ma co jechac... A tu byla inna gadka. I jak sie odebral i powiedziałem ze w sprawie ogloszenia auta odpowiedział: tak słucham. A nie: którego auta?

Napisano

W piątek może będę się nudził parę godzin w okolicach Bełchatowa to wpadłbym i obejrzał. Ale uprzedzam, jeśli jest OK to mogę ją kupić zlosnik.gif

Napisano

to weź ze sobą jakiegoś fachowca , skoro nie bardzo znasz się na silnikach

chociaż nie wiem czy nie lepiej poszukać 8v

Napisano
  • Autor

Kurde ja byłem pierwszy 270751858-jezyk.gif A to jest wersja po lifcie z tego co wiem bo po lifcie dawali 16 zaworowe? To ja mam jechac w czwartek ogladac? Napisze na priwa do Ciebie za chwile.

Napisano

> Kurde ja byłem pierwszy A to jest wersja po lifcie z tego co wiem bo

> po lifcie dawali 16 zaworowe? To ja mam jechac w czwartek

> ogladac? Napisze na priwa do Ciebie za chwile.

Witam.

ja mam po lifcie a silnik mam 8v. Na przełomie 95/96 były i takie i takie.

Napisano
  • Autor

No tak, ale przed liftem ponoc 16v nie bylo hehe smile.gif Choc trudno mi je odróżnić. Najgorsze jest to ze z rożnych stron slysze ze silniki 16V to padaka totalna i tego sie boje.

A jeszcze zauważyłem brak znaczków na tylnej klapie. Czy one bylyu zawsze i ktos sciagnal czy wychodzily z fabryki z gołym tyłem?

A czy mogłby mi ktos w przybliżeniu powiedziec ile wyniosą opłaty bez ubezpieczenia. I jak wogle wyglada sprawa aby takim autem przyjechac do domu?

Napisano

> No tak, ale przed liftem ponoc 16v nie bylo hehe Choc trudno mi je

> odróżnić. Najgorsze jest to ze z rożnych stron slysze ze silniki

> 16V to padaka totalna i tego sie boje.

> A jeszcze zauważyłem brak znaczków na tylnej klapie. Czy one bylyu

> zawsze i ktos sciagnal czy wychodzily z fabryki z gołym tyłem?

chyba warto się zainteresowac tym autem, ale przed kupnem koniecznie sprawdź auto w ASO,

silniki TS 16V poprawnie i regularnie serwisowane nie sprawiają problemu

Napisano
  • Autor

Jednak ASO jest dosyc daleko, az 50 km od miejsca w ktorym auto jest. Ale znalazłem serwis w Bełchatowie, który zajmuje się diagnostyką fiatów i alf i mówili ze spokojnie mi sprawdza auto. Jest jeszcze jedna rzecz, otóż właściciel mówi ze posiada tylko jeden kluczyk - czerwony. Ile dawali przy kupnie? I czy powinny być karty kodów do tego auta?

Napisano

> Jednak ASO jest dosyc daleko, az 50 km od miejsca w ktorym auto jest.

> Ale znalazłem serwis w Bełchatowie, który zajmuje się

> diagnostyką fiatów i alf i mówili ze spokojnie mi sprawdza auto.

> Jest jeszcze jedna rzecz, otóż właściciel mówi ze posiada tylko

> jeden kluczyk - czerwony. Ile dawali przy kupnie? I czy powinny

> być karty kodów do tego auta?

ja mam dwa kluczyki normalne i jeden serwisowy-klucz matka, jeśli auto ma immobiliser fabryczny alfacode to w komplecie powinna być jeszcze karta kodowa,

z tą kartą różnie bywa bo ludzie ją gubią, ja jej nie dostałem przy kupnie auta

Napisano
  • Autor

No mysle ze ilosc kluczykow nie powinna przesądzać o kupnie auta, bo roznie z nimi bywa. Jak sprzedawalem mamy Uno to koles pytal sie o kluczyki a ja mialem jeden, bo drugi zgubilem i cos krecil nosem. Więc róznie to bywa.

Napisano
  • Autor

Byłem, ogladałem, wkurzyłem sie... Brak słów, nie wiem moze ten koles sobie ze mnie jaja robil jak z nim gadalem 1 kwietnia? Pierwsze wrazenie auto robi owszem super. Pierwsze co sie rzuca w oczy to przedni zderzak, ktory jest pomalowany na czarny, matowy kolor, a na kanale widac ze byl z czerwonej alfy. Facet mowil ze wszystko oryginalne, lakier rownież. Z bliska lakier wydał sie podejrzany, za ładny jak na taki wiek. Wzialem w rece czujnik magnetyczny. Wczesniej testowalem go na fabrycznych elemantach ( skala do 2 ) i na malowanych ( skala ok 1 ). Zaczynam od maski. i na co pierwsze co natrafiam? Magnes wogle nie przyciąga czyli co? szpachla. Wlasciciel: ja nic nie wiem, ja tak sprowadzil dla zony ale ona nie chce. No tak zona nei chce i auto stoi pol roku w garazu hehe.gif Po czym zaczalem jezdzil czujnikiem po całym aucie i na kazdym elemencie skala wahała sie miedzy 1, czasami nawet 0.5! A u kumpla na normalnym lakierze w kazdym miejscu rowniutko pod dwa dochodzilo. Wiec malowany cały był, zreszta, to 14 letnie auto, a nie mialo sladow od mycia prawie tych takich rysek malutkich. Fotele i szyby ledwo chodziły, takie zastane jakieś. Silnik chodził jak diesel, traktor. Moze tylko wariator? Ale po co ktos wlewał do niego tyle oleju ze 3 minuty po zgaszeniu auta bagnet byl cały pokryty olejem, wytarlem sprawdzam jeszcze raz, i konczy sie maksimum a tam olej jeszcze wyzej, skali zabraklo. A pod spodem? Pomarańczowo! Szczegolnie z tyłu... ruda go bierze ostro. Mechanik co ogladal powiedzial jeszcze ze tarcze i klocki pewnie przegnite. Podluznice niby proste ale pokryte rdzą... Tjuningowa nakladka na rurke a niby autem jezdzil dziadek. Cyferki od przebiegu byly ulozone nierowno. A jeszcze w srode ogladalem podobna alfe z takim samym silnikiem zeby miec porownanie. No i przejechalem sie ta dzisiaj, wrazenie ze wogle sie nie odpycha. Cos nie halo musi byc z motorem bankowo. Ta alfa to jakas mina... Szyby niby oryginalne ma. Ale jeden kluczyk, karty alfacode brak. Lewy kierunek ledwo sie trzymał. Nie wiem co tam jeszcze. Moze z plusów to ogolnie wnetrze bardzo ladnie utrzymane, jak nie z tego auta, kij wie co oni tam robili, wkładali. I opony prawie nowe. Stracilem tylko kase na paliwo i czas. Dobrze ze nie pojechalem na diagnostyke silnika. a koles przyjal taktyke, ja nic nie wiem taki byl, ja taki sprowadzil. A i co jeszcze, w aucie nie bylo apteczki, gasnicy, trojkata, lewarka, kluczka, jedynie dojazdowka. Serwisowany do 2000 roku i mial wtedy 90 tys km.

Napisano

Szkoda, ze taka padlina oslabiony.gif. Powodzenia w dalszym szukaniu autka ok.gif

Napisano

> Szkoda, ze taka padlina . Powodzenia w dalszym szukaniu autka

No dokładnie, powodzenia.

Tak od siebie napiszę, żebyś nie sugerował się nierównymi cyferkami na liczniku kilometrów, ponieważ ja mam nie kręcony, a też raz się ustawią równo, a czasem jak fala. Tylko, ze ja mam prawie 300 kkm, i może się mechanizm po prostu wyrabia.

Pozdrawiam. wink.gif

Napisano

Ciesze sie ze miernik sie przydal. Jak szukalem Leona to na 15 ogladnietych aut z 15 bylo cos nie tak i w kazdym przypadku sprzedajacy twierdzil ze wszystko jest OK rotfl.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.