Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

A3 1.8T vs. Golf IV 1.8T

Featured Replies

Napisano

Dzień dobry wink.gif

Pytam z ciekawości, co sądzicie o tych autach z tematu? Roczniki w granicach 98. Które wg Was zasługuje na większe zainteresowanie?

Według mnie, audi wygląda zdecydowanie lepiej na zewnątrz, jednak wizualnie środek auta jakiś taki śmieszny w porównaniu do VW (chodzi mi o sam kształt deski rozdzielczej). Golf wydaje mi się poważniejszy (szczególnie w czarnej odmianie deski oraz tapicerki).

Przednie siedzenia w obu autach wyglądają dobrze, natomiast tylna kanapa w a3 to chyba nieporozumienie?

VW i a3 dostępny w wersji 5d, jednak zdecydowanie więcej ogłoszeń w tej odmianie ma golf.

Silnik...mmm bananaevil.gif w obu przypadkach to samo. Osiągi bardzo zbliżone do siebie, spalanie również.

Moje spostrzeżenia opieram tylko na zdjęciach podpatrzonych na allegro zlosnik.gif Nie miałem okazji jeździć żadnym z aut wymienionych...no może raz, jako pasażer jechałem golfem 1.6....ale byłem całkiem pijany więc się nie liczy!

Pytania biorą się stąd, że jestem poważnie zainteresowany kupnem któregoś z samochodów tylko że...dopiero w przyszłym roku bliżej wakacji buu.gif

Jakie są Wasze doświadczenia z tymi autkami? Czy silnik 1.8 T będzie dobrym wyborem? Jeśli już uda mi się kupić auto to przynajmniej na 4-5 lat użytkowania. Planuje robić około 7-15 tyś km/rok.

Po ogłoszeniach widać że te furki można kupić w granicach 15-20 000 zł. Myślicie że za rok, kwota 20 000 zł będzie odpowiednia na: zakup, przerejestrowanie, opłaty, + inne wydatki ?

Jeszcze proszę mi powiedzieć jak wygląda sprawa z awaryjnością? Auta mają jakieś wady które ciężko wyeliminować? Przebiegi LICZNIKOWO powyżej 200 000km są zabójcze? zlosnik.gif (w praktyce to pewnie będzie ponad 300 000km)

No to już chyba kończę opowieść tongue.gif

Dziękuje z góry za pomoc ok.gif

Napisano

A3 i gof to generalnie to samo ale golf jest troche tanszy w zakupie, eksploatacja wyglada na takim samym poziomie,

wersje 150KM są malo skomplikowane, silniki dlugowieczne jesli są odpowiednio serwisowane i nie mają LPG

mysle ze najlepszym rozwiazaniem bedzie golf IV GTI 150KM z silnikiem AGU, dobrze wyposazony, duzo tego jest wiec jest w czy wybierac

Napisano

Tez mialem taki dylemat jak ty ale wybralem leona wink.gif Mi zdecydowanie bardziej podoba sie od Golfa i A3. Zawieszeniowo jest pratycznie tosamo co Golf i Audi za to na + mozna zaliczyc silnik 180PS , twardsze zawieszenie niz Golfie i A3 (podobno, bo nie sprawdzalem) i wszystkie sa 4 drzwiowe , za 20 tysiecy mozna trafic takiego z 2000 roku smile.gif

Napisano

> Dzień dobry

> Pytam z ciekawości, co sądzicie o tych autach z tematu? Roczniki w

> granicach 98. Które wg Was zasługuje na większe zainteresowanie?

> Według mnie, audi wygląda zdecydowanie lepiej na zewnątrz, jednak

> wizualnie środek auta jakiś taki śmieszny w porównaniu do VW

> (chodzi mi o sam kształt deski rozdzielczej). Golf wydaje mi się

> poważniejszy (szczególnie w czarnej odmianie deski oraz

> tapicerki).

> Przednie siedzenia w obu autach wyglądają dobrze, natomiast tylna

> kanapa w a3 to chyba nieporozumienie?

> VW i a3 dostępny w wersji 5d, jednak zdecydowanie więcej ogłoszeń w

> tej odmianie ma golf.

> Silnik...mmm w obu przypadkach to samo. Osiągi bardzo zbliżone do

> siebie, spalanie również.

> Moje spostrzeżenia opieram tylko na zdjęciach podpatrzonych na

> allegro Nie miałem okazji jeździć żadnym z aut

> wymienionych...no może raz, jako pasażer jechałem golfem

> 1.6....ale byłem całkiem pijany więc się nie liczy!

> Pytania biorą się stąd, że jestem poważnie zainteresowany kupnem

> któregoś z samochodów tylko że...dopiero w przyszłym roku bliżej

> wakacji

> Jakie są Wasze doświadczenia z tymi autkami? Czy silnik 1.8 T będzie

> dobrym wyborem? Jeśli już uda mi się kupić auto to przynajmniej

> na 4-5 lat użytkowania. Planuje robić około 7-15 tyś km/rok.

> Po ogłoszeniach widać że te furki można kupić w granicach 15-20 000

> zł. Myślicie że za rok, kwota 20 000 zł będzie odpowiednia na:

> zakup, przerejestrowanie, opłaty, + inne wydatki ?

> Jeszcze proszę mi powiedzieć jak wygląda sprawa z awaryjnością? Auta

> mają jakieś wady które ciężko wyeliminować? Przebiegi LICZNIKOWO

> powyżej 200 000km są zabójcze? (w praktyce to pewnie będzie

> ponad 300 000km)

> No to już chyba kończę opowieść

> Dziękuje z góry za pomoc

A myślałeś o Ibizie Cuprze? 1.8T 156KM ten sam motor

Napisano
  • Autor

Na chwilę obecną bardziej jestem za VW. No szczególnie środeczek robi na mnie najlepsze wrażenie. Jeśli już miałbym kupować to auto koniecznie dobrze wyposażone palacz.gif

Propozycje Seata rozważam...ale człowiek jak już jest napalony na jedno, to nowości ciężko przepchać w głowie wink.gif

Zarówno Leon jak i Ibiza będą najmłodsze...tylko cenowo wychodzą drożej od VW i Audi. Ibiza wydaje mi się strasznie plastikowa w środku, a leon podobny do a3 zlosnik.gif

Dla mnie środek samochodu odgrywa wielką rolę! Mam niemiłe odczucia związane z fiatem uno w wersji golas zlosnik.gif Później była ojca cordoba z 97roku, jakaś taka odlana z plastiku ale w porównaniu do una to super wygląda! wink.gif

Następnie przyszło mi siąść za kierownicą Peugeota 406....środek to sama poezja! Prawie wszędzie miękko i przyjemnie w dotyku.....no ale chociaż silnik 1.8 to w tej kwestii szaleństwa nie było sick.gif

Przeglądam to allegro i widzę że ciężko będzie kupić coś konkretnego...większość aut kręconych, powypadkowych....duża grupa sprzedających to handlarze...a niektóre samochody widzę już od ponad pół roku sick.gif

Napisano

Jak na 100 ogladnietych przez ciebie aut znajdziesz dwa odpowiadajace opisowi wlasciciela i nadajace sie do dalszego uzytkowania to bedzie spory sukces.

Ja osobiscie ogladnalem 15 leonow i w kazdym bylo cos nie tek. Ale przy 15 sie poddalem i go kupilem rotfl.gif

Napisano
  • Autor

> Jak na 100 ogladnietych przez ciebie aut znajdziesz dwa odpowiadajace

> opisowi wlasciciela i nadajace sie do dalszego uzytkowania to

> bedzie spory sukces.

> Ja osobiscie ogladnalem 15 leonow i w kazdym bylo cos nie tek. Ale

> przy 15 sie poddalem i go kupilem

Życie!! Kupno samochodu kojarzy mi się z taką trochę grą w wykiwanie zlosnik.gif

1) Kupujący wykiwa sprzedającego wytykając kupę wad i kupując auto po niższej cenie,

2) Sprzedający wykiwa kupującego mydląc oczy i wciskając nam złom,

3) Kupujący zbija cenę maksymalnie jak się da, sprzedający i tak bierze taką kasę jaką chce, czyli obaj się kiwają zlosnik.gif

Jakby nie patrzeć, w większość wypadków to sprzedający zostaje wykiwany sick.gif

Chociaż zdarzają się czasem wyjątki, które potwierdzają regułę wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.