Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pomoc w zakupie Megane

Featured Replies

Napisano

cześć! pozdrawiam z kacika astry. Potrzebuję Waszej pomocy koledzy. Tymczasowo pytałem na czacie wczoraj kącikowiczów o porady przy zakupie autka. W sumie byłem kilka razy w komisie i zdecydowałem się na to cudo:

http://tomawer.otomoto.pl/renault-megane-diesel-C8235502.html

Autko bardzo ładne, komfort jazdy wysoki, kierownica nie ściąga ani nic. Prawa szyba z przodu jest inna niż pozostałe i odłamany jest kawałek platikowego boczku od lusterka. Ponadto żadnych mankamentów nie znaleźliśmy. Dzisiaj autko jedzie na przegląd i po przeglądzie mamy się decydować na zakup. Sprzedający zszedł z ceny do 24 tys, a przebieg jest o 4 kkm niższy niż podano w ogłoszeniu. Możecie coś więcej powiedzieć o autku? Jak z awaryjnością, na co zwrócić uwagę na przeglądzie, jakie koszty napraw, no i najważniejsze czy nie widać żadnych ukrytych wad na fotkach i w koncu to czy go brać czy nie? ;P

Napisano

> po przeglądzie mamy się decydować na zakup. Sprzedający zszedł z

> ceny do 24 tys, a przebieg jest o 4 kkm niższy niż podano w

> ogłoszeniu. Możecie coś więcej powiedzieć o autku? Jak z

> awaryjnością, na co zwrócić uwagę na przeglądzie, jakie koszty

> napraw, no i najważniejsze czy nie widać żadnych ukrytych wad na

> fotkach i w koncu to czy go brać czy nie? ;P

Z tego co wiem to silnik w tym samochodzie nie ma 101KM tylko jakieś 85KM grinser006.gif

Demon prędkości to nie jest. Ale da się tym jeździć.

Podobno w wersjach "przedliftowych" zdarzały się dziwne siupy z elektryką, ale myślę że uczciwa diagnostyka powinna załatwić sprawę.

Sprawdź klimę - czy działa grinser006.gif Jak nie to negocjuj cenę dalej.

Sprawdź czy nie tłucze zawieszenie z przodu - podobno lubią się zużywać poduszki przednich amortyzatorów.

Co do napraw - nie wiem czy są drogie, bo Megankę mam jakieś 2-3 miesiące. Biorąc pod uwagę ile wydałem dziś na części do wymiany rozrządu w Twingo to graty do francuzów (przynjmniej tych starszych) nie są droższe niż np. do daewoo.

Napisano
  • Autor

Panowie z komisu byli troszkę zdziwieni że chcemy jechać na przegląd do wskazanej przez nas stacji. Po skrupulatnej diagnostyce okazało się że stan zawieszenia, hamulców i drobnych napraw wymaga około 3-4 tysiące wkładu a wspomniane boczne drzwi składają się ze szpachli:D Tak więc czar prysł i szukamy autka dalej bo pan z komisu nie był już taki chętny do rozmów i negocjacji;)

Dzięki za pomoc

Napisano

> Panowie z komisu byli troszkę zdziwieni że chcemy jechać na przegląd

> do wskazanej przez nas stacji. Po skrupulatnej diagnostyce

> okazało się że stan zawieszenia, hamulców i drobnych napraw

> wymaga około 3-4 tysiące wkładu a wspomniane boczne drzwi

> składają się ze szpachli:D Tak więc czar prysł i szukamy autka

> dalej bo pan z komisu nie był już taki chętny do rozmów i

> negocjacji;)

> Dzięki za pomoc

Jesli masz 25000 do wydania to pojeździj po salonach i popytaj co mają z aut używanych.

Najczęściej nie biorą w komis ani nie skupują totalnych ulepów (choć są wyjątki od tej reguły).

Mozna znaleźć w ten sposób ciekawe auto.

Napisano

Od razu widać po tablicach ze auto stoi bardzo długo i sie nie sprzedało-prosze spojrzec kiedy było sprowadzone to juz daje duzo do myslenia-dobre auto tyle by nie stało

Napisano
  • Autor

tablice założyli tylko żeby pstryknąć fotkę, normalnie autko stoi bez tablic a jak pojechaliśmy na miasto to założyli jakieś polskie KR*****

Napisano

> tablice założyli tylko żeby pstryknąć fotkę, normalnie autko stoi bez

> tablic a jak pojechaliśmy na miasto to założyli jakieś polskie

> KR*****

aaaaaaaaaaaa chyba że:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.