Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zasilanie instalacji LPG.

Featured Replies

Napisano

Siema,

ccs powiedzial wczoraj, ze nie jedzie dalej, tzn. dojechal, ale odjechac juz po kilku godzinach nie chcial. Jest odpalany i jezdzony na LPG, ze wzgledu na brak pompy. Wyglada to tak, ze kreci normalnie, ale tak jakby sie zawor w butli nie otwieral, a takze nie swieca sie diody na przelaczniku, czyli chyba nie ma prundu. Wiecie moze, skad przewaznie jest brany prand do instalacji? W ktore miejsca jest wpieta w wiazke? Nie jestem pewny, czy to to, ale u mnie jakies dwa kabelki przez bezpiecznik ida do tych wtyczek do cewek. Mozliwe, z tego miejsca jest pobierany prad do zasilania instalacji?

Napisano

> Siema,

> ccs powiedzial wczoraj, ze nie jedzie dalej, tzn. dojechal, ale

> odjechac juz po kilku godzinach nie chcial. Jest odpalany i

> jezdzony na LPG, ze wzgledu na brak pompy. Wyglada to tak, ze

> kreci normalnie, ale tak jakby sie zawor w butli nie otwieral, a

> takze nie swieca sie diody na przelaczniku, czyli chyba nie ma

> prundu. Wiecie moze, skad przewaznie jest brany prand do

> instalacji? W ktore miejsca jest wpieta w wiazke? Nie jestem

> pewny, czy to to, ale u mnie jakies dwa kabelki przez

> bezpiecznik ida do tych wtyczek do cewek. Mozliwe, z tego

> miejsca jest pobierany prad do zasilania instalacji?

A alarmu z funkcja odcięcia zapłonu to kolega przypadkiem nie ma? Bo u mnie jak alarm odłączał zapłon to kontrolki w centralce od LPG gasły. Jeśli rzeczywiście jest alarm w samochodzie to na samym początku proponowałbym go odłączyć i ew. szukać dalej.

Napisano
  • Autor

Do drugiego kompletu kluczykow mam jakiegos pilota, ale przy tym ktorego uzywam nie ma. Nigdy z niego nie korzystalem, ani nic przy nim nie kombinowalem, takze watpie zeby to bylo to. Niemniej jednak sprawdze.

Napisano

> Do drugiego kompletu kluczykow mam jakiegos pilota, ale przy tym

> ktorego uzywam nie ma. Nigdy z niego nie korzystalem, ani nic

> przy nim nie kombinowalem, takze watpie zeby to bylo to.

> Niemniej jednak sprawdze.

Alarmy potrafią padać same z siebie, uwierz mi... szczególnie jeśli masz FOXa. U mnie ni stąd ni z owąd zaczął się włączać i po chwili wyłącząć i tak w kółko (przy okazji oczywiscie odcinal zapłon), nawet w czasie jazdy. Elektryk sprawdzal instalacje elektryczną alarmu i była ok. Po wymianie alarmu problem ustał

Napisano

Tak, impuls jest brany z cewek. Sproboj poruszac bezpiecznikiem, bo u mnie czesto nie laczyl i centralka padala (efekt jak u Ciebie).

Napisano
  • Autor

A jak wyglada ta centralka i czy w ogole wystepuje przy gazie na srube? U mnie wlasnie idzie kabelek od cewek, przez bezpiecznik, gdzies tam dalej. Bezpiecznik patrzylem, wymienilem, bo mi sie nie podobal, ale dalej bylo to samo.

Napisano

Tez mam srube i podcisnieniowa inst. Centralka to to z diodami, gdzie pstrykasz B/G. Jak masz miernik to sprawdz czy tam prund jest

Napisano
  • Autor

Sluchajcie ja wymyslilem tak: gaz jest zasialany z cewek, padl czujnik obrotu walu, wiec nie ma pradu na cewkach, czyli pradu na instalacji lpg. Moze tak byc?

Napisano
  • Autor

Ok. Czyli wychodzi na to, ze rzeczywiscie instalacja jest zasilana z cewek, tak wiec od tego miejsca trzeba zaczac szukac. Ale z drugiej strony moze byc tak, ze padlo cos w instalacji, a moze tez byc tak, ze padlo cos z elektryki i nie ma pradu na cewkach.

Napisano

Raczej czujnik nie ma nic do tego... Wlasnie chlodnice z pompa itp robilem i chyba ten czujnik sie spsul. Efekt: chechłasz chechłasz i nic... Gaz jest, bajura jest a nie pali...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.