Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

dylemat przy wyboże głośników do astry f

Featured Replies

Napisano

Witam nie wiem, jakie głośniki wybrać w drzwi do astry f, zamierzam wygłuszyć drzwi i wstawić troszkę lepsze, ale za nie zbyt dużą kasę głośniki w miejsce seryjnych i znalazłem na razie coś takiego

boschman

czy

voice kraft lub http://www.allegro.pl/item610025255_blaupunkt_gtc_662_mk_ii_high_power_210w_mk_ii.html

które lepsze? czy może coś innego w podobnej cenie ?

czy może lepiej wytłumić drzwi, zostawić seryjne głośniki (nie grają tak tragicznie) i do tego nowe gwizdki i do bagażnika jakąś skrzynkę.

Na jakimś wielkim łupaniu mi nie zależy bardziej na w miarę czysty dźwięk i ta skrzynka do podbicia basu. Dodam, że ta astra to hb a radyjko mam pioner DEH-300MP o taki jak tu

Napisano

jezeli nie chcesz sie rozczarowac/wydac kroci to polecam na poczatek wygluszenie drzwi, potem bedziesz wiedzial czy ci wystarcza seria czy jednak idziesz w wymiane wink.gif

Napisano
  • Autor

> jezeli nie chcesz sie rozczarowac/wydac kroci to polecam na poczatek

> wygluszenie drzwi, potem bedziesz wiedzial czy ci wystarcza

> seria czy jednak idziesz w wymiane

Kurcze może masz rację, bo żeby uzyskać lepszy dźwięk to i tak muszę wygłuszyć drzwi i myślę zrobić to taśmą dekarską zobaczę czy to coś pomoże, a narazie może jakiś mały subofer. Do bagażnika, bo rozmawiałem z gościem, który sprzedaje i montuje sprzęt car audio to stwierdził, że i tak żeby uzyskać fajny efekt za małą kasę to coś nie za dużego w bagażniku do podbicia i uzyskania głębszego basu będzie potrzebne

Napisano
szkoda kasy na te glosniki. zagraja nie lepiej niz te ktore posiadasz na obecna chwile...
Napisano

> Witam nie wiem, jakie głośniki wybrać w drzwi do astry f, zamierzam

> wygłuszyć drzwi i wstawić troszkę lepsze, ale za nie zbyt dużą

> kasę głośniki w miejsce seryjnych i znalazłem na razie coś

> takiego

> boschman

> czy

> voice kraft lub

> http://www.allegro.pl/item610025255_blaupunkt_gtc_662_mk_ii_high_power_210w_mk_ii.html

> które lepsze? czy może coś innego w podobnej cenie ?

> czy może lepiej wytłumić drzwi, zostawić seryjne głośniki (nie grają

> tak tragicznie) i do tego nowe gwizdki i do bagażnika jakąś

> skrzynkę.

> Na jakimś wielkim łupaniu mi nie zależy bardziej na w miarę czysty

> dźwięk i ta skrzynka do podbicia basu. Dodam, że ta astra to hb

> a radyjko mam pioner DEH-300MP o taki jak tu

Mój znajomy zakupił takie http://www.allegro.pl/item605444080_magnat_power_plus_216_sklep_w_wa_fv_160w.html#gallery

Trzeba na nie wydać niewiele więcej kasy ale jestem pewien ,że zagrają wiele lepiej od wcześniej wymienionych. U kumpla grają całkiem przyjemnie. Jeśli koniecznie chcesz jedne z tych trzech to wybrałbym pierwsze.

Napisano

idac tym tropem to juz lepiej dolozyc z 5 dyszek do tych i kupic sprawdzone helixy biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> idac tym tropem to juz lepiej dolozyc z 5 dyszek do tych i kupic

> sprawdzone helixy

no i po głębokim przemyśleniu rozmowie ze znajomym i oczywiście po waszych podpowiedziach stwierdziłem, że cała zabawa w car audio idzie w innym kierunku i zaczynam powoli składać coś lepszego i na razie z przyczyn niewielkiego funduszu zacznę od wygłuszenia drzwi (z oryginalnymi głośnikami) i kupienia jakiegoś subofeera + wzmacniacz, a za jakiś miesiąc dwa przyjdzie czas na wymianę głośników już jakiś lepszych w cenie 300-400zł.

ps. za 300-400zł kupię jakąś dobrą skrzynkę (nową) nie musi ostro dudnić, ale żeby miała czysty głęboki basik.? 270635636-JUMP2.gif

Napisano

Ja właśnie wstawiłem koleżance te Blaupunkty GTc. Bardzo fajnie to gra - miękki basik, niezbyt natarczywe wysokie, ładny środek. Takie typowo blaupunktowe brzmienie. Helixy Dark Blue u mojego kumpla grają IMHO mniej ciekawie.

Napisano

> Helixy Dark Blue u mojego

> kumpla grają IMHO mniej ciekawie.

Bo są moim zdaniem przereklamowane i przy dobrym wysterowaniu tweeterów w takich Hertz'ach DSK Helixy wymiękają znacznie ...

No ale na wszystkich forach wszyscy sobie je polecają ... tysiące móch nie mogą się mylić wink.gif

Napisano

> Bo są moim zdaniem przereklamowane i przy dobrym wysterowaniu

> tweeterów w takich Hertz'ach DSK Helixy wymiękają znacznie ...

No to mamy dokładnie takie samo zdanie zlosnik.gif Helixy grają zbyt płasko - niektórzy lubią taką charakterystykę, inni nie. Podobnie grają Phonocary, które nie wiedzieć czemu uważane są przez niektórych za niemal hi-end hahaha.gif

Ja po prostu lubię brzmienie Blaupunkta, szczególnie z serii Velocity. Jest takie, hmmm....user-friendly zlosnik.gif

Napisano

Stare Velocity - to był fajny sprzęt.

Pod Blaupunktem zestawik '16 montowałem tylko raz - pod 4 kanałowym wzmakiem Panasonic i grało to zaskakująco dobrze.

Są jednak moim zdaniem trochę za drogie.

Napisano

> No to mamy dokładnie takie samo zdanie Helixy grają zbyt płasko -

> niektórzy lubią taką charakterystykę, inni nie.

zgadzam sie i ja

> Podobnie grają

> Phonocary, które nie wiedzieć czemu uważane są przez niektórych

> za niemal hi-end

no way, nie sa za rewelacyjne, kiedys phonocar wypuscil podbno niezle grajaca skrzynke z seri isobaric, oraz 7 kanałowy wzmak dream, poza tym nie wiele z ich produktów zdobylo uznanie

> Ja po prostu lubię brzmienie Blaupunkta, szczególnie z serii

> Velocity. Jest takie, hmmm....user-friendly

to byly zawsze dobre produkty, blaupunkt pokazywał nią ze produkuje cos wiecej niz sprzet sprzewany w marketach

Napisano

> Są jednak moim zdaniem trochę za drogie.

odseparowane 165mm za stówę? To chyba najtańszy markowy sprzęt na rynku zlosnik.gif

A co do Velocity - to klasa hertzów ESK, i kosztuje podobnie. ok.gif

Napisano

Odseparowane Velocity za stówkę ?

Gdzie ?

Te o których mówimy kosztują 4 stówki ... i jednak trochę im brakuje do ESK'ów Hertza wink.gif

Moim subiektywnym zdaniem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.