Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Naprawa lusterka i podłączenie głośników - Corsa B

Featured Replies

Napisano

Witam,

Na wstępie przepraszam, jeżeli temat był już poruszany. Niestety opcja szukaj nie pomogła w znalezieniu rozwiązania.

Wczoraj zanabyłem Corsę B 2000 r. dla Małżonki i oczywiście pare rzeczy jest do poprawienia.

Po pierwsze regulacja prawego lusterka nie działa, być może jakiś łącznik się zerwał / spadł, nie wygląda na uszkodzenie mechaniczne. Nie chcę się dobierać na siłę a wiem że forumowicze znają sprawne sposoby rozbierania elementów samochodu, przekonałem się nie raz grzebiąc przy astrolocie. Byłbym wdzięczny za instruktarz o sposobie dobrania się do mechanizmu regulacji lusterka.

Druga sprawa, Turek od którego zanabyłem auto "wyrwał" radio i przy tym pourywał przewody od głośników. Potrzebuję schemat wtyczki z rozpisanymi przewodami by nie wtykać przewodów w ciemno.

Bardzo dziękuję za okazaną pomoc.

PZDR

Jacek

Napisano

odnosnie lusterka to musisz je odchylic w kierunku tylu auta i zobaczyc co sie stalo mozliwe ze lacznik wypadl z mocowania

corsa%20mirror.jpg

Napisano
  • Autor

Dzięki za info, jutro sprawdzę. Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś, kto posiada schemat podłączenia przewodów w kostce.

Napisano

> Bez przesady......aż tak źle nie macie,zresztą temat jak najbardziej

> techniczny

chodzilo o ksiazke swiety.gif

Napisano
  • Autor

Lusterko naprawione, dzięki Piterus_123 claps.gif, choć powiem szczerze, że dźwięk jaki wydobył się z lusterka gdy je "odgiełem" do tyłu zaniepokoił zarówno mnie jak i Małżę, szczęśliwą właścicielkę opelka. NIc na szczęście nie połamałem cool.gif

Teraz czekam na schemat kostki cobym mógł podłączyć pourywane przewody icon_rolleyes.gif

Napisano

a sorry zapomnialem uprzedzic fakt dzwiek jest przerazajacy hehe tez pierwszy raz zrobilem kwadratowe oczy icon_eek.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.