Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem przy 80km/h??;-/

Featured Replies

Napisano

witam. mam pytanie czy spotkał się ktoś z taki problemem: przy prędkości 80 km/h drga caly samochód gdy jadę mniej lub więcej niż 80 drgania ustają co dziwne na zimówkach tego nie bylo

(175/65 14r) a po założeniu NOWYCH letnich(185/60 14r) się pojawiło, dodam ze w poprzednim sezonie tez miałem podobne objawy niby była krzywa felga, dziś zmieniłem na prosta ale dalej to samo.

czy to może jest jakiś problem z którąś częścią zawieszenia??

Napisano

Może opona ma jakieś wybrzuszenie i bije - nie zaliczyłeś czasem jakiejś porządnej dziury ?

Poza tym możesz sprawdzić wyważenie kół gdzie indziej żeby mieć pewność że jest na pewno OK .

Ewentualnie zamień jeszcze przód z tyłem .

Napisano

Opony są ok? Jak będziesz miał przyhamowaną, jajowatą oponę, to moze być podobnie.

Napisano
  • Autor

> Opony są ok? Jak będziesz miał przyhamowaną, jajowatą oponę, to moze

> być podobnie.

jak napisalem wczesniej zalozylem nowe opony. zapomnialem dodac ze jedna z wczesniejszych starych opon byla jajowata. reasumujac wymienilem felge na 100% prosta oraz opony na nowe i dalej mam to dziwne bicie przy 80. dlatego szukam pomocy u Was bo zgłupiałem.

Napisano

> jak napisalem wczesniej zalozylem nowe opony.

Aha, to sorry, źle zrozumiałem. Jak nówki to faktycznie pewnie nie tutaj problem.

Napisano

mialem to samo na letnich w tamtym roku tylko przy 100km/h ani mniej ani wiecej. musisz jeszcze raz wywazyc kola czasem robia to niechlujnie jedz do innego wulkanizatora. jezeli to niepomoze to jakas opona jest do bani. mimo to ze nowki to moze byc cos nie tak. ja musialem skozystac z gwarancji na opony (pirelli) wymienili mi i wszystko ok. w pirelli powiedzieli ze raz na pare tysiecy kompletow zdaza sie wieksza lub mniejsza wada,dobrze ze niebyla ta wieksza wink.gif

Napisano

czy spotkał się ktoś z taki problemem: przy

> prędkości 80 km/h drga caly samochód gdy jadę mniej lub więcej

> niż 80 drgania ustają

Też tak miałem. Nic nie dawało wyważanie. Pomogła wymiana opon.

Pozdr.

Napisano

Ja mam pomysła żeby założyć 2 koła zimowe i wtedy spróbować. Czasami gumiarze nie zwracają uwagi na bicie felgi od wewnątrz i mimo wyważenia drgania pozostają, a że przy 80 są największe to znaczy że coś wpada w rezonans.

Napisano

> czy to może jest jakiś problem z którąś częścią zawieszenia??

moze nie z zawieszenia a czasami bywa wyrobione łożysko i w pewnym momencie wchodzi w drgania jak w rezonansie ...

ja miałem tak od 110 do 120km/h potem cisza .... wymieniłem łożyska i jest git

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.