Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co ma Stilo MW JTD do subwoofera

Featured Replies

Napisano

Już kiedyś to zauważyłem, a ostatnio żona dała mi o tym przypomnieć, chciałbym się Was spytać, czy macie w Waszych Stilakach to samo.

Wolne obroty, silnik już nagrzany, klimatyzacja wyłączona, okna pozamykane. W aucie dudni jak w woferze! Nie, że klekocze i trzęsie! Dudni, takie porządne basowe buczenie. I teraz ktoś (np. żona serce.gif) otwiera bagażnik (mowa oczywiście o MW) i szok shocked.gif, buczenie znika! W środku jest o połowę ciszej! Ulga nie tylko dla uszu. Żona zamyka klapę i dudni na nowo. Czy ktoś zna to zjawisko? Czy macie to samo? Czy rozwiązaniem jest demontaż piątych drzwi czy może ktoś znalazł bardziej praktyczne rozwiązanie?

Napisano

Czy rozwiązaniem jest demontaż

> piątych drzwi czy może ktoś znalazł bardziej praktyczne

> rozwiązanie?

raczej wymiana poduszek silnika i poduszki pod skrzynią biegów na pozmianowe. Chyba że już masz te pozmianowe to już ie wiem co może być przyczyną.

Napisano
  • Autor

> raczej wymiana poduszek silnika i poduszki pod skrzynią biegów na

> pozmianowe. Chyba że już masz te pozmianowe to już ie wiem co

> może być przyczyną.

Stąd moje pytanie, czy inni posiadacze MultiWagonów zasilanych JTD mają taki sam efekt. Wymiana poduszek dość droga zabawa, więc chciałem się wcześniej upewnić, czy TTTM, czy tylko u mnie jest ten zastanawiający efekt, że po otwarciu piątych drzwi robi się zdecydowanie ciszej.

Napisano

jak juz tak przy tej klapie jestes to sproboj sie o nia oprzec w ten czy inny sposob. Moze ona wpada w jakas wibracje. Oczywiscie mulher.gif wewnatrz na nasluchu wink.gif

Napisano

Wymiana poduszek dość droga zabawa, więc

> chciałem się wcześniej upewnić, czy TTTM, czy tylko u mnie jest

> ten zastanawiający efekt

Z tego jak się wypowiadasz w tym temacie rozumiem że nie masz wymienionych poduszek. cfaniak.gif jeśli z kąd inąd słuszne spostrzeżenie Kolegi some1 nie pokaże uustępującej wibracji klapy pod naciskiem, to raczej będą poduszki. Zresztą poszukaj w wyszukiwarce. jest tam wątek założony bądź w ubiegłym roku w grudniu 08, bądź w grudniu 07r o takim samym problemie. Tam wymiana pomogła. Niestety nie pamiętam kto ten wątek założył. dla szybszego zlokalizowania wątku powiem tylko że piszący o wymianie poduszek użytkownik jest z Warszawy. Zresztą on też chyba ten wątek założył. U mnie też zauważyłem głośniejszą pracę i dźwięki. Pomagało otwarcie klapy. Poduszki nigdy nie były wymieniane.

Napisano

U mnie jest dokładnie na odwrót. Na wolnych obrotach robi się znacznie głośniej /basowo/ po otwarciu klapy lub tylnych drzwi.

Napisano

> U mnie jest dokładnie na odwrót. Na wolnych obrotach robi się

> znacznie głośniej /basowo/ po otwarciu klapy lub tylnych drzwi.

Klapa dudni ale wystarczy w kilku miejscach podłożyć kawałek elastycznej gąbki i jest cisza. Tak zrobiłem bo przy otwartej klapie dudniała. Dudniała także przednia rejestracja - i znów trochę gąbki i cisza. Wystarczy po dotykać różne miejsca i sprawdzić do może być przyczyną - niestety metodą prób i błędów.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.