Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wymiana mikroprzełącznika zamka - GOLF 4

Featured Replies

Napisano

No i nabyłem to cudeńko, o któro pytałem kilka postów wcześniej smile.gif

I zaczynam eliminować usterki na które trafiam - najgłówniejsza dotyczy nie zapalania się oświetlenia wnętrze i kontrolki otartych drzwi, wszystko to działa tylko przy otwarciu lewych tylnych drzwi - pozostałe trzy nie zapalają niczego (ani oświetlenia, ani kontrolki ani obrysówek w drzwiach).

Główne podejrzenie pada na mikrowłacznik, który jest w zamku, swoją drogą co za chory patent żeby wymieniać cały zamek-może odrazu całe drzwi? smile.gif

Dorwałem jakiś stary zamek żeby się przygotować, przejżałem różne fora-w większości sugerują żeby wymieniać cały zamek-ale w moim przypadku jeśli mam wymienić 3 zamki, to mija się to z celem - macie jakieś pomysły co można wykombinować?

Spróbuje znaleźć podobny mikrowłącznik i wkleić go.

A może to nie jest mikrowłącznik-w sumie dziwne gdyby od 3 drzwi poleciały od tak sobie. W przyszłym tygodniu będe walczył z tymatem więc wszelkie wskazówki mile widziane smile.gif

Napisano

> No i nabyłem to cudeńko, o któro pytałem kilka postów wcześniej

> I zaczynam eliminować usterki na które trafiam - najgłówniejsza

> dotyczy nie zapalania się oświetlenia wnętrze i kontrolki

> otartych drzwi, wszystko to działa tylko przy otwarciu lewych

> tylnych drzwi - pozostałe trzy nie zapalają niczego (ani

> oświetlenia, ani kontrolki ani obrysówek w drzwiach).

miałem to samo w lewych przednich i lewych tylnych drzwiach...

ale już działa - bez rozbierania drzwi

grinser006.gif

mianowicie otworzyłem drzwi, zapadkę zamka wcisnąłem "na dwa" napsikałem "pod zapadkę" WD40 przez rurkę aż pociekło odpływami w drzwiach i nastepnie przedmuchalem kompresorem...

dwie kuracje takie - i wszystko śmiga wink.gif

moim zdaniem zbiera się tam kurz i inny syf i oblepia mikrostyk blokując go skutecznie wink.gif

Napisano
  • Autor

> http://www.allegro.pl/item621534325_mikroprzelacznik_mikrostyk_ip67_vw_seat_audi_sko.html

No dzięki ludzie za nadzieję smile.gif na innych forach to tylko "wymień zamek, wymień zamek" żadnej inwencji smile.gif tylko AK wspiera własną twórczość smile.gif

A wracając do temtu to widzialem podobne mikroprzełączniki ale ten wydaje się solidniejszy i ma lepszy wskaźnik szczelności a to chyba ważne.

U mnie w pracy kolega też podpowiadał żeby to spiskać siuwaksem jakimś bo w większości przypadków jest tam syf i wystarczy obczyścić - mam już zamki na wzór więc moge wizualnie namierzyć ten element.

Więc zacznę od próby spsikania tego bez rozbierania, mam możliwość podpięcia się pod VASa więc stwierdzimy wstępnie czy dochodzą sygnały z czujników czy nie.

A jeśli nie to będe wymieniał same przełączniki - troche przeraża mnie dostanie się do zamka-dzisiaj na serwisie widziałem taką procedurę, może jak raz sam spróbuje to pójdzie jakoś - w Lanosach opanowałem wszystkie te elementy do perfekcji smile.gif

Napisano

Co prawda to nie golf ale to powinno sporo Ci pomóc.

Napisano

U mnie tez szwankuja lewe przednie drzwi i przez cala zime bylo ciemno w lampce drzwiowej, az tu pewnego wiosennego wieczoru zaswiecilo az milo, coz radosc trwala pare dni, bo przyszedl deszcz i znowu ciemnota nastala... jest nadzieja, bo skoro zadzialalo od tak moze wystarczy oczyscic dziada! smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.