Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Punto MK1 98 - zawieszenie tył - co robić??

Featured Replies

Napisano

Witam

Problem dotyczy kropka jak w temacie zawieszenie tylne (ustawienie kół |--/), co było robione - nowe hamulce bębny oraz zestawy naprawcze do tego nowe amorki a nadal krzywo!! dodatkowo tnie opony jak żyletka.

Byłem na stacji kontroli powiedzieli ze wina mechanika - pojechałem do mechanika powiedział ze bąki były kręcone i uderzone w krawężnik muszę jeszcze blacharza odwiedzić – mechanik powiedział wymiana belki z tyłu czy się z tym zgadzacie czy na początek zbadać geometrie wszystkich kół. Pytanie co poradzić?? bo już naprawde dostaje jobla

282333990-a.JPG282333990-b.JPG

post-136089-14352501937347_thumb.jpg

Napisano

O ile nastąpiło uderzenie bokiem to przestawienie belki jest bardzo prawdopodobne. sick.gif

Ale w takim przypadku moim zdaniem jedną oponę cięło by po wewnętrznej stronie, a drugą po zewnętrznej. hmm.gif

Opisz jak Ci niszczy te opony może ktoś coś wymyśli cool.gif

Napisano
  • Autor

> O ile nastąpiło uderzenie bokiem to przestawienie belki jest bardzo

> prawdopodobne.

> Ale w takim przypadku moim zdaniem jedną oponę cięło by po

> wewnętrznej stronie, a drugą po zewnętrznej.

> Opisz jak Ci niszczy te opony może ktoś coś wymyśli

Oponki cięte od wewnętrynej strony od środka i to co mnie dziwi to ze na stronie prawej gdzie jest skrzywienie jest to samo aktualnie opony zieniłem z lewej na prawą bo bierznik się zblizał do niebezpiecznej wartości a tak to wygloda na realu jak poniżej

282335347-Puntoty%B31(2).JPG

prawa strona dolem leci do środka na drugim zdjeciu widać na ustawieniach gum

P.S. Geometrie kół mam na jutro na 9 moze wydruk coś powie z przodu idealne jak nówki raz ustawione i do tej pory oki, ten tył mnie martwi.

Napisano

belka może i wygląda na solidną ale samo mocowanie wahaczy jest delikatne i możliwe że tu nastąpiło wygięcie

Napisano
  • Autor

> P.S. Geometrie kół mam na jutro na 9 moze wydruk coś powie z przodu

> idealne jak nówki raz ustawione i do tej pory oki, ten tył mnie

> martwi.

A więc belka jak okreslili na stacji kontroli pojazdów badając geometrie ze nie tylko belke mam do wymiany ale i mechanika, wydruk pokazał że bylo spie### przez mechanika przy wymianie zestawów naprawczych i amorków, zamiast rosciąć jak nie chciało wyjść, to napi$$#$ młodkiem, az pokrzywił frown.gif

Pojechałalem do ala mechanika papier mu pokazuje a on mówi ze tego nie robił tylko pracownik którego zwolnił i twierdzi ze bonki kreciłem wiec jade do wulkanizatora by dal mi potwierdzenie zakupu nowych felg i opon zimowych, ala mechanik nadal twierdzi swoje ale sprawa polubownie załatwiona (bracia be karków pomogli) ma zapłacić za belke i wymiane na stacji kontroli u mechanika z 15 letnim doświaczeniem w ASO po tym wszystkim jestem za kopaniem kanału i podrecznikiem "zrób to sam" nawed jak by to miala być wymiana bulbazatora pod tylnym dopalaczen NX smile.gif - nie ma to jak domowy warsztat

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.