Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zlocze wiazki silnika z kabinowa SC 1.1 spi

Featured Replies

Napisano

potrzebuje opisu poszczegolnych kabli we wtyczce laczacej wiazke silnika z ta co idzie do srodka samochodu

Napisano
  • Autor

dobra moze inaczej zadam pytanie co idzie tym zlaczem

wiem ze musi isc tamtedy sygnal z czujnika cisnienia, sygnal z czujnika przegrzania silnika, i co jeszcze moze ktos rozkminil juz te gniazdo

Napisano

> dobra moze inaczej zadam pytanie co idzie tym zlaczem

> wiem ze musi isc tamtedy sygnal z czujnika cisnienia, sygnal z

> czujnika przegrzania silnika, i co jeszcze moze ktos rozkminil

> juz te gniazdo

ja to przerabialem bo kostki nie mialem.

Czujnik cisnienia oleju, wtrysk, akku, temperatura, + po stacyjce i chyba cos jeszcze. Bo 5 albo 6 kabelkow ciagnalem.

Napisano
  • Autor

> ja to przerabialem bo kostki nie mialem.

> Czujnik cisnienia oleju, wtrysk, akku, temperatura, + po stacyjce i

> chyba cos jeszcze. Bo 5 albo 6 kabelkow ciagnalem.

a tamtedy nie idzie czasem jeszcze wzbudzenie rozrusznika?? w CC potrzebowalem podpiac tylko 4 przewody a tu jest ich hyba wiecej zeby odpalic silnik frown.gif bo z tego co sie domyslam to tam idzie zasilanie na pompe paliwa jeszcze ale to wszystko bede musial sobie sprawdzic jak tak

Napisano

> a tamtedy nie idzie czasem jeszcze wzbudzenie rozrusznika?? w CC

> potrzebowalem podpiac tylko 4 przewody a tu jest ich hyba wiecej

> zeby odpalic silnik bo z tego co sie domyslam to tam idzie

> zasilanie na pompe paliwa jeszcze ale to wszystko bede musial

> sobie sprawdzic jak tak

a co do rozrusznika to nie wiem. Ja mialem wiazke z gaznika i wpinalem tylko rzeczy z wtrysku. Faktycznie pompa tam jeszcze chyba powinna isc

Napisano
  • Autor

jako ze nie uzyskalem odpowiedzi na moje pytanie to zmobilizowalem sie i spedzilem troszke czasu ze schematami i wiazka i doszedlem co i jak gdzie i z czym smile.gif

a konkretniej pod spodem zdjecia wtyczki co by mozna bylo zapodac to jako maly manualik na stronke CM.com

461fb9cdb7045ba5m.jpg

c5709316c9be0f2em.jpg

i na samym koncu opis poszczegolnych pinow dla silnika 1.1 dla silnika 900 jest podobny ale niektore piny sa nie wykorzystane (wystepuja w innej wiazce)

9e1d6319260019dfm.jpg

Napisano

> potrzebuje opisu poszczegolnych kabli we wtyczce laczacej wiazke

> silnika z ta co idzie do srodka samochodu

Z tym złączem to bywa różnie.

W moim samochodzie CCS opis tego złącza był inny niż we wiązce z SC 1.1 SPI którą kupiłem (oba wtyki wyglądały na fabryczną robotę, więc chyba fabryka to tak zrobiła)

Nie wiem czy różnica jest pomiędzy CC, a SC czy jeszcze jakaś inne, ale za każdym razem proponuję najpierw się upewnić czy znaleziony opis pasuje do posiadanego złącza.

Różnice (piszę z pamięci) były takie, że w wiązce od SC było wzbudzenie rozrusznika, w CC go nie było (szło prosto ze stacyjki do rozrusznika), różne były też miejsca podłączenia poszczególnych urządzeń. Któreś ze złącz miało jeszcze chyba dodatkowo poprowadzoną masę.

W wiązce z SC była jeszcze jedna nierozpoznana dla mnie linia zakończona kątowym wsuwanym stykiem - albo do wskaźnika temperatury, albo do kontrolki ładowania akumulatora, ale w CC obie te rzeczy miałem podłączone bezpośrednio, z pominięciem wiązki silnika.

Jak trafię do garażu (a niekoniecznie nastąpi to szybko) to przyniosę schematy obu złącz i wrzucę moje opisy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.