Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ATS-sy obcierają ,jakaś rada??

Featured Replies

Napisano

Witam założyłem w weekend alusy ATS CUP kupione po okazyjnej cenie z dwiema oponkami ,ET28 szerokość 7 cali opony przód 175/55 R15 tył 175/65 R15 i właśnie z tyłem jest problem jako że oponki te są w extra stanie postanowiłem że nie będe ich zmieniał na takie jakie założyłem z przodu tyle ,że minimalnie obcierają one zew częścią o nadkole (przy sporym bujnięciu na dziurach ) dodam że spreżyny z tyłu seria . Teraz pytanie co mogę poradzić na min obcieranie ?? Wymiana opon na niższy profil (tego wolałbym uniknąć) czy może spreżyny na jakieś wyższe i twardsze?? confused.gif

Napisano

> Pozaginaj ranty błotników.

dokładnie! wez pałe bejzbolową, zawin w szmate i kulaj po kole pod takim katem zeby opierała sie o rant i płynnie go przyginała! jak nie masz pały to rurka 3/4cala powinna wystarczyc. tylko tez zawin bo uszkodzisz lakier i przyjdzie ruda smile.gif nie kombinuj kombinerkami smile.gif powodzenia! ok.gif

Napisano
  • Autor

> Pozaginaj ranty błotników.

Tego niechce robić bo remont blacharki był robiony i nadkola pozakładane cco by powtórki z rozrywki nie było 270751858-jezyk.gif

Napisano

No to wymiana felg, niższe opony, albo wyższe zawieszenie.

Napisano

Jeśli jak piszesz obcierają tylko przy sporym bujnięciu, to może tanim kosztem wystarczą takie gumowe wkładki klik. Osobiście nigdy tego nie używałem ale może któryś z forumowiczów to testował, to poprze lub odradzi.

Napisano

> Jeśli jak piszesz obcierają tylko przy sporym bujnięciu, to może

> tanim kosztem wystarczą takie gumowe wkładki klik. Osobiście

> nigdy tego nie używałem ale może któryś z forumowiczów to

> testował, to poprze lub odradzi.

Mój brat to używał w hyundai pony jak mu padły sprężyny i amorki, efekt:

- auto do góry

- twardo się zrobiło

Napisano

> Mój brat to używał w hyundai pony jak mu padły sprężyny i amorki,

> efekt:

> - auto do góry

> - twardo się zrobiło

Twardo jak twardo. U kolegi w lanosie w końcu pękła jedna sprężyna, bo kawałek sprężyny jest odciążony, ale z kolei pozostała część więcej pracuje...Osobiście z kolei trochę czasu jeździłem z takimi gumami i u mnie było ok.

Napisano

> tanim kosztem wystarczą takie gumowe wkładki klik. Osobiście

Takie gumy to już trochę zalatują wiejskim tuningiem. I efekt może być nie całkiem przewidywalny.

Napisano
  • Autor

Myślę ,że gumy nie zdadzą egzaminu (skoro sprężyny i tak już są wyrobione) ,kumpel ma sprężyny od nexi sedan spróbuję to założyć boje_sie.gif

Napisano

> Myślę ,że gumy nie zdadzą egzaminu (skoro sprężyny i tak już są

> wyrobione)

Mój ojciec w Omedze ma takie gumy na przekładki sprężyn z tyłu i przyznam daje to radę. Początkowo też byłem sceptyczny bo to taka partyzantka ale śmiga na tym już 2 lata, zrobił ok 100kkm (taxi) i póki co jest git.

Auto poszło delikatnie do góry i nie siada już tak pod obciążeniem.

Dodam jeszcze, że auto jeździ po poligonie drogowym jakim z pewnością jest Wałbrzych. Kto był to widział o czym mówię wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.