Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Chrobocik

Featured Replies

Napisano

Może ktoś ma jakiegoś pomysła... Drugi raz mi się to zdarza.. A mianowicie przy ruszaniu z 1 przy bardzo małej prędkości słyszę chrobot/stuki z przedniej części zawieszenia (wydaje mi się jakby coś przeskakiwało wraz z obrotem kół, czuć to też na podłodze za pedałami) jak dam większą szybkość to jest cicho confused.gif dodam że sprawdzałem to na niezbyt równej nawierzchni, więc może chodzi o jakieś drążki lub łączniki? autko ma 119 kkm i chyba raczej przy zawieszeniu nie było nic robione....

Napisano

jesli masz ciezka noge spod swiatel to moga sie odezwac poloski - rytmiczne terkotanie wraz z obrotem kol (na biegu)

Napisano

Pęknięta sprężyna ! frown.gif

Napisano
  • Autor

> jesli masz ciezka noge spod swiatel

Czasmi lubię dać kopa ale czasmi 270751858-jezyk.gif, ale ta półoska nie dawała by wtedy znać też na innych prędkościach niż powyżej 5km/h ?

Napisano

> Może ktoś ma jakiegoś pomysła...

Sprawdź łączniki stabilizatorów.

Ostatnio miałem całkiem zbliżone objawy w Stilonie. Często przy ruszaniu słychać było "chrobot", a później doszły niekiedy skrzypienia przy skręcaniu kołami. Objawy niewskazujące na padnięty łącznik stabilizatora, bo na nierównościach wcale nie było słychać stuków.

Okazało się, że łącznik stabilizatora prawie się już rozleciał.

Napisano
  • Autor

> a czy ten chrobocik ma podobny dźwięk do chrobotu wydawanego jak

> włącza się ABS ?

Nie raczej to takie jak gdyby przeskakiwanie, czuć to w podłodze od strony kierowcy, przy abs czuć szybki chrobocik a to jest takie wolniejsze,a dzisiaj zauważyłem ze bardziej to słychać na skręconych kołach...wale to jutro jadę na stacje diag do kumpla niech wysłucha co to za dziadostwo...najwyżej wyminie całe przednie zawieszenie

Napisano

Podczepię się, jak mozna oczywiście.

U mnie od wczoraj pojawił się takowy "chrobocik" gdy przy właczonym silniku na postoju kręcę sterem w lewo i w prawo.

Charczy strasznie - słychac w kabinie. Wczesniej tego przypadku nie było. Jest to może związane z górnym mocowaniem amortyzatora??? Sam już nie wiem gdzie szukać. łączniki nowe, końcówki nowe, tarcze nowe. Pzdr.

Napisano

> Jest to może związane z górnym mocowaniem amortyzatora???

Raczej nie. Górne mocowania amortyzatorów skrzypią na nierownościach. Ale żeby przy skręcaniu kołami... no ja nie miałem takich objawów, ale kto wie hmm.gif

Napisano
  • Autor

Tragedia...byłem na stacji...totalny blamaż...okazało się, że odkręciło (albo druga opcja ktoś chciał odkręcić dla alumków) mi się przednie prawe koło, ledwo się trzymało na jednej śrubie...stąd te wibracje...a teraz trzeba kupić porządne śruby zabezpieczające

Napisano

raz już taki przypadek był na kąciku że zostały tylko na zabezpieczających i cud że w drodze powrotnej się nie pourywały... nic tylko uzbroj_zlo.gif

• 1 miesiąc później...
Napisano

Winowajca namierzeony - łącznik stabilizatora u doły w główce chrobotał. Wymiana 2 szt . Teraz poluję na 2 szt gum drążka stabilizatora. W ASO nie mają - polecają mi coś od Mareii i Multiply...Sam nie wiem.

Napisano

Ja też to u siebie zauważyłem i zdaża Mi się to coraz częściej że jak ruszam to słyszę to i czuje w podłodze ,mój chrobocik jest podobny do jakby przeciągnięcia po tarce.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.