Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wlew paliwa a reperaturka

Featured Replies

Napisano

witam... czy ktos miał już okazję wymieniać blachę w okolicy wlewu paliwa? chodzi mi o to czy jest to skomplikowana operacja... czy mogę spodziewać się jakiś niespodzianek? czy tylko wycinam okolice wlewu i wstawiam reperaturke, etc? a może są tam 2 warstw blach i coś mnie zaskoczy smile.gif

Napisano

a może są tam 2

> warstw blach i coś mnie zaskoczy

Zgadza sie, sa dwie warstwy.

Gnije zewnetrzna czesc blotnika i takze czesc nadkola polaczona wewnatrz wlewu pod guma.

Napisano

Tak to mniej wiecej wygladalo u mnie, gdy sie bawilem w blacharza i lakiernika zlosnik.gif Jak cos mam gdzies jeszcze wiecej zdjec jak to wyglada. U mnie wymiana dotyczyla wszystkiego, czyli progi, wlew, nadkola wew i zewn. O ile zewnetrzne kupilem gotowe, to wewnetrzne zrobilem sam z...profili do ukladania plyt karton-gips zlosnik.gif A sa one w ocynku grinser006.gif

Napisano

> Jak cos mam gdzies jeszcze wiecej zdjec jak to

> wyglada.

czy ja mogę prosić o te zdjęcia na maila?

plis wink.gif

> zewnetrzne kupilem gotowe

jakiejś konkretnej firmy? hmm.gif

Napisano

Qrcze, jakos nie moge isch znalezc na dysku icon_eek.gifcrazy.gif

Jak cos to sa jeszcze widoczne TUTAJ.

Firmy niestety nie pamietam.

Napisano

Jako ze opisywalem naprawe swojego wozu iles juz razy, wiec nie bede przyatczal po raz kolejny. Ale po krotce dla porzadku:

-blacharz A wstawil reperaturke wlewu i reperaturke nadkola;

-ja, po analizie calosci pracy po tej stronie zdecydowalem, ze jest fatalnie (ilosc szpachli i spawow, by wygladalo dobrze i nie rdzewialo byla przerazajaca), udalem sie na szrot i znalazlem piekna Astre (rozbity przod), ale ze zdrowym prawym tylnym bokiem (ciekawosta, z tego samego rocznika 93)-wycialem całą cwiartke, nastenie rozszylem przy pomocy wiertla wszystkie zgrzewy i odzyskalem zewnetrzne poszycie i wewnetrzny kielich wlewu paliwa;

-blacharz B odcial w moim wozie poszycie po slupkach i progu(zaznaczone na czerowo) i rozwiercil wszystkie fabryczne zgrzewy )rowniez zaznaczone na czerwono.

lakiernik na tym boku uzyl minimalnej ilosci szpachli (tylko w okolicach slupkow oraz na drobnych dolkach (widzialem podczas szpachlowania), samochod po szpachlowaniu i pokryciu podkladem postal 1,5 tygodnia na zewnatrz, aby szpachla siadla (na moje wyrazne zyczenie), nastepnie lakiernik wygladzil wszystko na nowo i polozyl lakier. Osobiscie uwazam to za najlepszy sposob naprawy tej czesci nadwozia, niestety, nieco kosztowny.

282387306-bok.jpg

A tu juz efekt koncowy po lakierowaniu, w trakcie konserwacji.

Zwracam uwagę na odpowiednio pewne zamocowanie w gumce umieszczonej w dolnej czesci boku (ponizej kratki wentylacyjnej) rurki odplywowej szyberdachu. U mnie przez lata ta nieszczena rurka odprowadzala wode do komory o okolicach kratki i przed naprawa wygladalo to tak...

282387306-korozja.jpg

Pozdrawiam

post-94197-14352502196378_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> Osobiscie uwazam to za najlepszy sposob

naprawy tej czesci nadwozia, niestety, nieco kosztowny.

Tak nieskromnie zapytam, ile wydałeś na ta naprawę ?:) ogółem

Napisano

Nieskromnie odpowiem, ile kosztował mnie ten jeden bok: cwiartka 300 PLN (plus wyciagnalem z wozu mase innych szpargałów), wstawienie kolejne 300 PLN (blacharz pracował dwa dni i zrobił to bardzo dokładnie). O reszcie przez skromność nie wspomne. Tylko prosze bez komentarzy, ze to nie bylo oplacalne i td...(doskonale wiem ze nie bylo). Mam na ten temat swoje zdanie.

Pozdrawiam

Napisano

> Tylko prosze

> bez komentarzy, ze to nie bylo oplacalne i td...(doskonale wiem

> ze nie bylo). Mam na ten temat swoje zdanie.

i dobrze ok.gif

nie było Cię jeszcze na autokąciku, kiedy zamieszczałem fotorelację

z moich napraw blacharsko-lakierniczych, więc napiszę

sam się wtedy nasłuchałem, że szkoda kasy, nie warto bo i tak zgnije itp.

3 rok jeżdżę od tamtej pory i nic się nie dzieje, więc warto było

bez tego do dziś progi i nadkola posypałyby się na amen ;-)

fotki poglądowe (ależ miałem paskudne kołpaki! icon_eek.gif ):

278009236-05_blotnik_prawy.jpg

278009236-02_nadkole_lewe.jpg

278009236-08_slupek_przod_prawy.jpg

reszta w archiwach 2006 roku ;-)

edit: i tytułu gratuluję ok.gifzlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.