Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Witam się i ja

Featured Replies

Napisano

Chciałbym się oficjalnie przywitać na francuskim kąciku. 20.GIF

Oto moja nowa panna

282413056-DSC00628.JPG

Zdjęcie może niezbyt cudnie zrobione ale nie chciałem tworzyć postu bez fotki. ok.gif

A więc po kolei:

Renault Megane II phase 2, sedan, rocznik 2007, silnik 1.6 16V, 115 KM

Autko przejąłem od rodziców, którym się po 1,5 roku od zakupu znudziło zlosnik.gif Samochód ma przejechane 40 kkm, kupione jako nówka w Polsce. Wnętrze zapuszczone, jak to często bywa przy użytkowaniu przez kobietę. Ale nie jest tak źle, jakoś się dało to doczyścić i odkurzyć. zlosnik.gif

Wersja: Expression, z szaro-beżowym wnętrzem

Wyposażenie: w zasadzie kompletne, czyli szybki i lusterka w prądzie, klima automatyczna, radio CD, światła przeciwmgielne, roletki przeciwsłoneczne na tylnych szybach zlosnik.gif Jedynie nie ma ksenonów i alufelg.

Autko jest jeszcze na gwarancji, więc chcąc nie chcąc muszę zaliczyć przegląd w ASO (jadę w środę, niedobrze mi się robi jak mam wywalić u nich tyle pieniędzy. Ale materiały wiozę swoje.)

Trochę mam obaw co do niezawodności Meganki, ale być może nie będzie tak źle ok.gif Póki co przez 40 kkm, w zasadzie nic się nie popsuło (jedynie jakiś czujnik przy pedale hamulca - zrobione na gwarancji). Coś jest jednak ze sprzęgłem, czasem poszarpuje, podobno TTTM, ale w sumie to trochę dziwne. Oczywiście nie omieszkam zgłosić tego na przeglądzie. Ponadto zauważyłem dość spory wyciek oleju spod pokrywy zaworów, od strony przegrody czołowej. A poza tym wszystko działa tak jak trzeba. Na Megane przesiadam się z Forda Fiesty w bazowej wersji (też z rocznika 2007), więc myślę że dla naszej trzyosobowej rodziny będzie to dobra zamiana. Jak zapewne wiecie, przy dziecku każdy bagażnik jest za mały. zlosnik.gif

No i to tyle tytułem wstępu, mam nadzieję że Megi kolejne tysiące kilometrów przejedzie równie bezawaryjnie jak dotychczas. Pozdrawiam! 20.GIF

post-49578-14352502319824_thumb.jpg

Napisano

> Witaj.Fajne autko.A o bagażnik się nie martw.Zmieścisz wszystko co Ci

> będzie potrzebne.Wiem to z autopsji.Też mam sedana.

Jak się sprawuje? Zadowolony jesteś z wyboru?

Napisano

Gratuluję zakupu,

Miałem podbne autko, bo phase I z 2004 r. Rezcywiście znakomicie sprawdzał się w roli auta rodzinnego, bagażnik jest fajany, a komfort jazdy znakimity. Co do sprzęgła, to też miałem ten problem i też było TTTM. Były chyba nawet wątki o tym. Looknij też tutaj

Napisano

> Gratuluję zakupu,

> Miałem podbne autko, bo phase I z 2004 r. Rezcywiście znakomicie

> sprawdzał się w roli auta rodzinnego, bagażnik jest fajany, a

> komfort jazdy znakimity. Co do sprzęgła, to też miałem ten

> problem i też było TTTM. Były chyba nawet wątki o tym. Looknij

> też tutaj

Dzięki ok.gif

Napisano

Kolega śmiagał silniczkiem 1.6. Rocznik 06. Na nic nie narzekał, serwisował sumiennie. Przed dwa lata użytkowania nic mu się nie działo.

Szerokości i bezawaryjności!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.