Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem z kierownica sportowa na przegladzie

Featured Replies

Napisano

mam pytanko do wszystkich co maja sportowe kierownice trzeba miec do swojej kierownicy sportowej jakis atest do przegladu?? bo mam problem z przegladem ze wgledu na kierownice

Napisano

> mam pytanko do wszystkich co maja sportowe kierownice trzeba miec do

> swojej kierownicy sportowej jakis atest do przegladu?? bo mam

> problem z przegladem ze wgledu na kierownice

oczywiście że musisz mieć atest, a jeśli niemasz to musi być świadectwo wydane przez ministra transportu zlosnik.gif

Napisano

> bo mam problem z przegladem ze wgledu na kierownice

1. a jaka masz kierownice?

2. powiedz p. badajacemu, ze wiecej nie przyjedziesz na ich stacje, jak bedzie takie rzeczy wytykal... u mnie dziala smile.gif

Napisano

> 1. a jaka masz kierownice?

to nieważne, patrz pkt 2 i jedź do innej stacji diagnostycznej, ja juz czwarty rok bez kata latam i na przeglądzie nawet nie mrukął diagnosta o tym, tylko jak podjechałem do ASO Fiata, to wtedy taaaaaaaaak, odrazu sie dopier... o kontrolki od poduszek i o to że ich nie ma, o brak kata i cos jeszcze, chyba rozmiar opon, poprostu zalezy na kogo trafisz niewiem.gif

> 2. powiedz p. badajacemu, ze wiecej nie przyjedziesz na ich stacje,

> jak bedzie takie rzeczy wytykal... u mnie dziala

w wiekszości przypadków działa wink.gif

Napisano

Nie musisz mieć zadnych atestów ani papierów wystarczy zeby miała conajmniej 35 cm srednicy.

Napisano

zapewne chodzi o znaczek E, ktory dopuszcza do ruchu. U mnie bez tego nie chcial gosc przepuscic.

Napisano

A bo to na niektórych stacjach to głąby pracują. Ostatnio moj ojciec był na przeglądzie jak co roku to mu wypalił że jego Sej jest nieprzystosowany do ciągnięcia przyczepy. Bo ma hak od 4 lat już.

Ojciec oczy zrobił i się pyta jak nie przystosowany?

A koleś mu że nie ma wbitego na plakietce i musi hak zdjąć.

No porażka, a w dowodzie wpis ma.

Tak czy siak jedź na inną stację bo ja miałem podobnie, mam lampy lexy nie mam kata i na 1 stacji nie szło wytłumaczyć że lampy maja homologację a na 2 bez problemu. Zależy jaki ci się diagnosta trafi.

Napisano

Teoretycznie nie wolno w samochodzie dokonywać praktycznie żadnych przeróbek. Tzn. wszystkie części powinny być homologwane dla danego modelu samochodu.

Jakiekolwiek zmiany (taki jak np. instalacja LPG, czy cokolwiek innego) mogą być dopuszczone, jeżeli posiadają wszystkie wymagane atesty, na przeglądzie diagnosta z dodatkowymi uprawnieniami je sprawdzi, a cała procedura powinna się skończyć wbiciem danej przeróbki w dowód rejestracyjny.

Jest to droga kręta i wyboista, aczkolwiek mam zamiar się z nią zmierzyć w najbliższym czasie i wbić w DR wszystkie przeróbki mojego cieniasa (klatka, pasy, 2 fotele, kierownica, hamulce), silnik 1.2 już mam wbity.

Droga prosta to po prostu pojedź na przegląd i 90% diagnostów takich pierdół jak wymieniona kierownica się nie czepia. Jak się czepi to albo próbuj przemówić do rozsądku, albo po prostu zmień SKP.

Napisano

Z tego co mi wiadomo to cento ma homologację na kierownicę do 35 cm najmniejsza ok.gif Co do twojego problemu to tak jak koledzy piszą, jedź na inną SKP i może tam przejdzie bezproblemowo wink.gif Sam rozwiązałem ten problem w ten sposób, że zostawiłem seryjną kiere i zakładam ją na czas przeglądu i problem z głowy zlosnik.gif A kiedy kiera leży w domu mam czas na odświeżenie polerki śrub biglaugh.gif

Napisano

>> 1. a jaka masz kierownice?

>

> to nieważne

warto zapytac, bo plastikowa zabawke od konsoli tez sie da zalozyc i jesli taka ma, to jestem za tym, zeby tego nie puscic na przegladzie. no wiec jednak zalezy...

Napisano
  • Autor

> oczywiście że musisz mieć atest, a jeśli niemasz to musi być

> świadectwo wydane przez ministra transportu

dzieki za wszystkie porady a tak poza marginesem gdzie znajde tego ministra transportu???

Napisano
  • Autor

> warto zapytac, bo plastikowa zabawke od konsoli tez sie da zalozyc i

> jesli taka ma, to jestem za tym, zeby tego nie puscic na

> przegladzie. no wiec jednak zalezy...

kierownice kupilem w norauto i zadnego atestu nie miala

Napisano

ja mam kiere 28 klatkę kubły silnik 1.4 w dowodzie 1.1itp

niedługo kończy mi się przegląd i jadę na beszczela a może się uda

wybieram się do stacji okręgowej więc może być ciężko

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.