Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak dostać się do wiatraczka?

Featured Replies

Napisano

Witam, padł mi całkiem nawiew w kabinie - wiatraczek ani drgnie - przez prawie rok pomagał mu cios karate w przód deski rozdzielczej ale teraz to już chyba koniec - zabiłem go frown.gif. Moje pytanie brzmi: jak się dostać do tego wiatraczka ?? Da się jakoś w miarę prosto rozebrać deskę i go wymontować??

Napisano

> w miarę prosto rozebrać deskę i go wymontować??

Zanurkować pod deskę w nogach pasażera z wkrętakiem gwiazdkowym, odkręcić śrubkę, zrobić twist-to-open, odłączyć wtyczkę, wyjąć silniczek z wentylatorem. idea.gif

Napisano
  • Autor

> Zanurkować pod deskę w nogach pasażera z wkrętakiem gwiazdkowym,

> odkręcić śrubkę, zrobić twist-to-open, odłączyć wtyczkę, wyjąć

> silniczek z wentylatorem.

Dzięki smile.gif

Napisano
  • Autor

Jeszcze jedno pytanie - wykręciłem śrubkę zaznaczoną na fotce, wypiąłem kostkę ale wiatraczek ani drgnie - coś go jeszcze trzyma ?? Czy trzeba użyć zdecydowanie większej siły ??

I jeszcze jedno ... po wypięciu kostki zauważyłem że jest cała w jakimś rzadkim smarze, oleju ... tak jakby coś z tego wiatraczka wyciekło - myślicie że da się go jeszcze uratować ?? Do tej pory stawiałem na szczotki, ale po tym wycieku spodziewam się czegoś gorszego.

post-95056-14352502479852_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

Dzięki - Co prawda El_quapo napisał "twist-to-open" ale nie zajarzyłem w pierwszej chwili smile.gif Dobrze że nie zacząłem tańczyć obok auta heh. Wiatraczek wykręciłem i już naprawiłem - na szczęście to były szczotki. Dzięki za pomoc.

Napisano

> Wiatraczek wykręciłem i już naprawiłem - na

> szczęście to były szczotki. Dzięki za pomoc.

To super .

Mam nadzięję , że teraz znajdziesz w końcu czas na wypełnienie profilu ...

Napisano
  • Autor

> To super .

> Mam nadzięję , że teraz znajdziesz w końcu czas na wypełnienie

> profilu ...

Profil uzupełniony - zmieniałem ostatnio nicka z "Arki" na "arki" i nie myślałem że po tym drobnym zabiegu profil się wyczyści.

• 4 miesiące później...
Napisano

Witam,

Pozwoliłem sobie odgrzebać starszy temat dotyczący wentylatora nawiewu ponieważ przerabiam ten temat w tej chwili. Zgodnie z wcześniejszymi postami dobrałem się do wentylatora, ale nie stwierdziłem żadnego problemu, a mimo to jak wyłączę nawiew i wirnik zwalnia i zatrzymuje się to słychać tyr tyr tyr tyr tyr tyr tyr tyr try do momentu jak się nie zatrzyma. Owe tyr tyr zmniejsza swoją częstotliwość wraz ze spadkiem obrotów. Co ciekawe jak wentylator jest włączony, to w zasadzie tego nie słychać lub bardzo minimalnie.

Zostaje mi wyczyszczenie tego ustrojstwa, pytanie tylko czym można to zrobić i czy jest jakaś metoda. A może ktoś się już z tym spotkał i uważa, że to coś poważniejszego i tylko czyszczenie nie wystarczy ? Sprawdziłem tunel i nic nie wpadło i nic nie ociera. Nie ma żadnych śladów na wirniku.

Prośba o wszelkie pomysły i uwagi.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.