Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Hak jest ale w dowodzie nie jest wbity jak to ugryźć?

Featured Replies

Napisano

W moim autku jest hak ale nie jest wbity w dowód rej.,taki już kupiłem.Chciał bym to zalegalizować ale nie mam na haka żadnych papierów.

Byłem na przeglądzie ale się nie doczepili (a chyba mogli by),w razie czego planowałem odkręcić sam zaczep bo jest taka możliwość.

Ale nie chcę ryzykować bo zdaża się że czasami targam przyczepki.

Jest możliwość wbicia haka w dowód jesli nie mam na niego żadnych papierów?

Napisano

Zgłoś się do stacji diagnostycznej, niech wypiszą papierek, że masz hak, następnie jedziesz do wydziału komunikacji i Ci wbijają w dowód rejestracyjny.

Jak nie masz haka w DR a dybnie Cię policja jak będziesz ciągnął przyczepkę to będzie zonk, dostaniesz mandat i będziesz musiał odczepić przyczepkę.

Pozdrawiam BAS

Napisano

a czy moze byc tak. Mam w dowodzie hak i w aucie, ale chce go odkręcić bo w sumie narazie mi wogóle nie potrzebny, a to wazy z 20 kilo. Czy nikt się nie będzie czepiac że hak ma byc a go ni ma ?

Napisano

> a czy moze byc tak. Mam w dowodzie hak i w aucie, ale chce go

> odkręcić bo w sumie narazie mi wogóle nie potrzebny, a to wazy z

> 20 kilo. Czy nikt się nie będzie czepiac że hak ma byc a go ni

> ma ?

Dopóki nie ciągniesz przyczepy nie powinno być problemu, ale formalnie nie powinieneś tego robić bo samochód przestaje spełniać warunki, które spełniał podczas przeglądu, to jest trochę tak jakbyś po przeglądzie zdemontował sobie lusterka.

1. Hak przydaje się zwłaszcza zimą wink.gif

2. Chce Ci się bawić? Pamiętaj, że jak zaczniesz to rozbierać to będziesz musiał pozabezpieczać antykorozyjnie miejsca, które odsłonisz itd.

Pozdrawiam BAS

Napisano

Wszelkie twoje lęki są bezpodstawne. Jedziesz na stację diagnostyczną i za parę zł(20-40 - nie pamiętam ) pan diagnosta sprawdza poprawność zainstalowania haka.Jak jest ok. to wbija ci adnotacje w dowód i masz już hak legalnie.Nie trzeba wcale po urzędach się szwendac itd. Wiem bo też nie miałem zalegalizowanego i diagnosta się przyczepił, po czym za dopłatą - zalegalizował w sposób j/w.

Napisano

> Wszelkie twoje lęki są bezpodstawne. Jedziesz na stację diagnostyczną

> i za parę zł(20-40 - nie pamiętam ) pan diagnosta sprawdza

> poprawność zainstalowania haka.Jak jest ok. to wbija ci

> adnotacje w dowód i masz już hak legalnie.Nie trzeba wcale po

> urzędach się szwendac itd. Wiem bo też nie miałem

> zalegalizowanego i diagnosta się przyczepił, po czym za dopłatą

> - zalegalizował w sposób j/w.

wszystko to prawda, z małym ale.... zlosnik.gif hak MUSI posiadać tabliczkę znamionową wink.gif. Jezeli jej nie ma - bedzie problem icon_rolleyes.gif

Napisano

>pan diagnosta sprawdza poprawność zainstalowania haka. Jak jest ok. to wbija ci adnotacje w dowód i masz już hak legalnie.Nie trzeba wcale po urzędach się szwendac itd.

U mnie niestety tak nie było, trzeba było pofatygować sie do urzędu. A tak na marginesie do karty pojazdu kto Ci wbił hak?

Napisano

> wszystko to prawda, z małym ale.... hak MUSI posiadać tabliczkę

> znamionową . Jezeli jej nie ma - bedzie problem

diagnosta wystawia Ci swistek i z tym lecisz do WK

Napisano

Moje auto ma 10 lat i nie posiada jeszcze karty, pozatym hak miałem w poprzednim samochodzie - volvo, jeszcze starszym.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.