Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Do znawców felg - Enzo Cup

Featured Replies

Napisano

Witam, jest sobie aukcja:

http://moto.allegro.pl/item657905470_jak_nowe_aluminiowe_citroen_peugeot_15_4x108_fv.html

Proszę się nie sugerować tym że zakończona.

Chciałbym kupić te felgi do Peugeota 206 - jak widać jest on wymieniony w opisie aukcji, jako samochód do którego felgi powinny pasować.

Rozstaw śrub się zgadza, jedyne wątpliwości budzi u mnie ET, mianowicie jego wartość wynosi 12, podczas gdy zalecane przez jest w granicach 25.

Nie mam możliwości przymierzenia tych felg, zastanawia mnie tylko, czy na wartość ET ma wpływ budowa/wygląd felgi, czy jest to wartość bezwzględna, taka sama dla każdej felgi różnych producentów.

Pomimo zapewnień sprzedawcy że felga będzie pasować, obawiam się że dosyć znacznie może wystawać. szczególnie z przodu.

Orientujecie się może czy wychodziły te felgi z takim niskim ET? Być może to tylko pomyłka sprzedawcy, w co jednak wątpię.

Co myślicie o tych felgach? Jeździł ktoś z Was na nich o podobnym ET?

Napisano

> Co myślicie o tych felgach? Jeździł ktoś z Was na nich o podobnym ET?

Jeżeli to ET fabryczne jest 25, a felgi mają 12, to po prostu koła będą odsadzone na zewnątrz o 13mm. Jeżeli nie przesadzisz z szerokością opon, to samochód tylko zyska na wyglądzie grinser006.gif. Tylko te 195 do 206-tki to już lekka przesada grinser006.gif, nawet jak masz silnik 1,6 to już będzie ciężkawo biglaugh.gif

Napisano

powtórzę to po raz kolejny

to czy felgi będą wystawać czy nie, nie zależy od samego ET tylko także od szerokości,

poprostu te wartości są ze sobą powiązane

z tego co wiem francuzy juz w serii mają niskie ET w przeciwieństwie do VW-pochodnych i Opli

Napisano
  • Autor

Opony będą 195/55 - takie są założone i takie ten sezon będą jeździć.... 13mm to sporo jest - ponoć i dowód można stracić za wystające poza obrys koła, ale nie spotkałem się jeszcze z takim przypadkiem.

Być może orientuje się ktoś w jakich opcjach ET występowały Enzo Cup'y? Najwięcej ich widzę w ET 35.

Napisano
  • Autor

Szerokość 7J, standardowo dedykowane do Peugeota mają najczęsciej 5,5-6J

tabela1.jpg

tabela2.jpg

tabela3.jpg

tabela4.jpg

tabela5.jpg

Czyli w opisanym przypadku, raczej pewne że będą sporo wystawac?

Napisano

> Szerokość 7J, standardowo dedykowane do Peugeota mają najczęsciej

> 5,5-6J

> Czyli w opisanym przypadku, raczej pewne że będą sporo wystawac?

z tego co mówisz rozumie że seria ma 5,5cala i et25 ?

jeśli tak to różnica między tym 5,5J ET25 a 7J ET12 będzie kształtować się tak że felga 7J będzie wystawać bardziej na zewnątrz o 32mm i wchodzić do wewnątrz nadkola o 6mm

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.