Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wibracje przy 3 tys obr i kilka innych problemów

Featured Replies

Napisano

Problem jest następujący:

1. Najbardziej odczuwalne jest to przy szybkiej jeździe po równej drodze na 5 biegu. Gdy rozpędze się do ok 120 i obroty wkręcą sie powyżej 3 tyś i następnie odpuszcze gaz to w okolicach 3 tyś obrotów całe auto rezonuje. Dzieje się tak też na niższych biegach i na postoju przy przygazowaniu. Skrzynia? Sprzęgło? Poducha? Może miał ktoś coś podobnego...

2. Czasami lecz nie zawsze i zazwyczaj na ciepłym silniku na gazie nie trzyma wolnych obrotów, tłucze silnikiem jak by chciał wyskoczyć parska, krztusi itp. Niedawno regulowany gaz, filterek wymieniony, reduktor po regeneracji. Kable? Świece? W dobrą strone kombinuje?

3. Na benzynie przy ruszaniu niemiłosiernie szarpie. Wygląda to na pospolite kangury kierowcy amatora...a nim raczej nie jestem:)

Z góry wielkie dzięki za pomoc

Napisano

> Skrzynia? Sprzęgło?

> Poducha? Może miał ktoś coś podobnego...

Raczej nie

> Kable? Świece? W dobrą

> strone kombinuje?

Tak, może jeden cylinder czasem nie pali z tego powodu, albo wypadają zapłony. Odczytaj, czy w pamięci ECM nie ma zapisanych błędów z przeszłości, to może naprowadzić na usterkę. Może też być jakaś nieszczelność w dolocie, tzw. "lewe powietrze", warto sprawdzić.

> 3. Na benzynie przy ruszaniu niemiłosiernie szarpie. Wygląda to na

> pospolite kangury kierowcy amatora...a nim raczej nie jestem:)

Jak wyżej lub może skutki jazdy na LPG - niewłaściwa emulacja sondy lambda?

Pozdr.

Napisano

1. To prędzej będzie coś z wydechem, osłona kolektora wydechowego, dach. To zależy jak to brzmi.

2 i 3 wygląda na problemy z zapłonem. Świece, przewody WN kiedy wymieniane były?

Napisano
  • Autor

> 1. To prędzej będzie coś z wydechem, osłona kolektora wydechowego,

> dach. To zależy jak to brzmi.

Faktycznie mam dziurę w wydechu i pewnie zacznę od jej zaspawania. Brzmi to jak bym jechał na terenowej kostce/oponie, w pewnym momencie cała buda dostaje wibracji jak w telefonie komórkowym tylko zdecydowanie większych. Jak znajde chwile to wezmę sie za spawanie

> 2 i 3 wygląda na problemy z zapłonem. Świece, przewody WN kiedy

> wymieniane były?

Tu chyba też kolega może mieć racje ponieważ silikonowe kolanka na kablach przy cewce pogryzły mi jakieś gryzonie i od wtedy zawiesiłem pod maską kostki toaletowe jako odstraszacz!:) Patent na prawde działa! Polecam!. Nie wygląda to najgorzej ale kable faktycznie nie są najświeższe.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.