Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Piszczy coś w lewym kole przód w Astrze H

Featured Replies

Napisano

Siema,ostatnio wymieniałem swoim asterixie klocki i tarcze przód i tył bo sie skończyły na 81kkm i piskały strasznie,zaciski wszystkie wyczyszczone tłoczki nie są zapieczone a po przejechaniu z 10 kilometrów zaczyna coś piskać w lewym przednim kole piasta sie nie grzeje nie buczy chodzi lekko co to może być za świerszcz.

Napisano

> Siema,ostatnio wymieniałem swoim asterixie klocki i tarcze przód i

> tył bo sie skończyły na 81kkm i piskały strasznie,zaciski

> wszystkie wyczyszczone tłoczki nie są zapieczone a po

> przejechaniu z 10 kilometrów zaczyna coś piskać w lewym przednim

> kole piasta sie nie grzeje nie buczy chodzi lekko co to może być

> za świerszcz.

Prawdopodobnie rdza na zewnętrznej średnicy tarczy hamulcowej obciera lekko o zacisk. Po lekkim rozgrzaniu zwiększa tarcza swoją średnicę i pojawia się taki problem. Zdjąć koło -młoteczek w rękę i obić luźną rudą .

Napisano
  • Autor

tarcze nówki i klocki obie osie zaciski wyczyszczone

musi być coś innego tam we wtorek bede rozkręcał na nowo zacisk może do tego czasu ktoś z kolegów wpadnie na jakiegoś pomysła

Napisano

Niedawno wymieniałem z przodu tarcze+klocki i też po kilkunastu kilometrach usłyszałem pisk (cyklicznie co obrót koła). Nie było to ocieranie ale popiskiwanie. Okazało się,że prawdopodobnie o nową tarcze w pewnym miejscu ociera ta wewnętrzna osłona (ta która od wewnątrz osłania tarcze). Dla pewności oczyściłem również z rdzy tylne tarcze gdyż rant który się tworzy również może powodować pisk.Myśle jednak,że przyczyną była ta osłona, bo wcześniej była cisza. Dodam również,że na postoju kręcac kołem wszystko było ok. Pisk ujawniał się dopiero podczas jazdy.

Napisano

Zgadzam się z poprzednikiem. Odegnij osłonę i będzie ok.

Napisano
  • Autor

oki opanowana usterka było to jednak tylne kolo a przyczną była linka hamulca ręcznego która miała iść obok mocowania amortyzatora do belki a poszła pod amorem i jak belka pracowała do ją lekko podciągało i klocki zaczynały dociskać tarcze i popiskiwały se.Dzięki za pomoc.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.