Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ciąg dalszy ... podejrzenie rozwiązania problemu

Featured Replies

Napisano

No cóz kłopotów z uruchomieniem rano silnika ciąg dalszy

W desperacji angryfire.gif ruszyłem do ASO ... po wstępnych oględzinach porzucono podejrzenie niedomogów pompy paliwa ...

Pojawił się nowy wątek w całej sprawie a rozwiązaniem problemu ma być i tu uwaga trudne słowo "sonda lambda" i kosztuje to w ASO 510 PLN pad.gif ... pogrzebałem trochę w archiwum i ujawniłem co następuje

1. na zimnym silniku nie ma ona wiele do powiedzenie więc pytanie czy warto zmieniac

2. podobno się zużywa ?? słyszał ktoś o tym ?

3. znalazłem jakieś zamienniki za 160 PLN - 4 kablowe warto ??

4. no i pytanie podstawowe nie pali więcej nie kopci nie szarpie ... jedyne co widac to zaburzenie parametrów HC w spalinach

aha pytanie dodatkowe czy odcięcie sondy lambda skutkuje zapaleniem kontrolki wtrysków ?

Podsumowując nie wydaje mi się że sonda ...ale skoro po 100000 to już sie zużywa to moze zmienic tylko na jaki zamiennik (NGK 340 PLN a ten na allegro to chyba od Barchetty (potrzebuję 112 - A1))

Co o tym myslicie ?

Napisano

ja równierz po przeczytaniu twojego postu podejrzewam sonde, ja mialem tak że mi sie całkiem spieprzyła, mialem takie objawy jak opisujesz m.in. świeciąca czasami kontrolka wtrusku, słabsze osiągi, brak mocy itp. wiec zakupilem na gieldzie za 100 zl sonde fiatowską i teraz autko smiga jak należy, spalanie w normie, osiagi tez, wiec moja opinia jest taka - kupic nową sonde biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

No tak tylko mnie nie pali więcej moc ma OK ...tylko rano nie chce zapalać, a co do kontrolki to mi się świeci jak odcinam zapłon cool.gif i zastanawiam się czy przez tajemne odcięcie zapłonu komp błędów nie nałapał na sondzie lambda i mechanicy w ASO wyciągają złe wnioski frown.gif ale pytałem i twierdzą że potrafią to rozróżnić hehe.gif wierzyć im ? biglaugh.gif

W czasie normalnej eksploatacji kontrolka się nie pali

Napisano

ntk mozna trafic za dwie banki...

wlej stp do baku i sprawdź...

Napisano

Wczoraj opisywałem moje problemy z opalanie silnika na benzynie. Proponuję wykonać prosty test tzn przed wyłaczeniem silnika przełaczyć układ na benzynę niech chwilke popracuje (20sek) i go wyłączyć. Po czym odpalić normalnie na benzynie. U mnie to działa bezbłędnie. Jeśli tak nie robię to nie mogę odpalić na benz bo chyba komp benz zbiera śmieci z centr gazu i takie są tego efekty.

Napisano
  • Autor

> Wczoraj opisywałem moje problemy z opalanie silnika na benzynie.

> Proponuję wykonać prosty test tzn przed wyłaczeniem silnika

> przełaczyć układ na benzynę niech chwilke popracuje (20sek) i go

> wyłączyć. Po czym odpalić normalnie na benzynie. U mnie to

> działa bezbłędnie. Jeśli tak nie robię to nie mogę odpalić na

> benz bo chyba komp benz zbiera śmieci z centr gazu i takie są

> tego efekty.

Przejechałem 20 km na beznnce wyłaczyłem i rano to samo frown.gif z ta lambdą to coś chyba jednak będzie bo ostatnio mówił mi gość że przekraczam parametry HC na spalinkach no i może trochę mocy spadło ... może ona daje błedy na kompa i nie chce odpalić rano frown.gif tylko że po zgaszeniu odpala bez problemów ... patre wiem mam sprzedać padake buu.gif

Napisano

Cofajac sie kilka tyg wstecz (pamietam) pojawilo sie kilka postow z podobnymi opisami problemow. Diagnoza w jednym przypadku padla na czujnik polozenia walu oraz w drugim przypadku na czujnik spalania stukowago. W obydwu przypadkach diagnoza byla trafna a wlasciciele swoich autek nadal moga cieszyc sie jazda bez niespodziewajek.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.