Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lacetti gwarancja na naprawę lakierniczą w ASO Towarowa 33

Featured Replies

Napisano

Niecały rok temu miałem drobną przygodę z dzikiem i z AC naprawiłem auto w ASO Towarowa 33 w Warszawie.

Był wymieniony zderzak, lampa i malowany błotnik. Oczywiście zanim to jako tako wyglądało 3 razy musiałem zgłaszać i jeździć na poprawki.

Po 3 poprawce moim zdaniem nadal błotnik był źle pomalowany, Szef w ASO powiedział, że jak coś to na naprawę jest zawsze roczna gwarancja.

Dzisiaj zauważyłem że w miejscu malowania zaczyna odłazić farba i wyłazić ruda.

Do upłynięcia owego roku gwarancji został mi jeszcze tydzień.

Czy faktycznie jest tak, że naprawa lakiernicza w samochodzie na gwarancji obowiązuje tylko 1 rok czy do końca gwarancji samochodu ?

Jak to najlepiej rozegrać z ASO żeby nie wykręcili się sianem ?

Napisano

Witam

Trochę nie na temat, ale też naprawiałem auto po drobnej stłuczce na Towarowej. Po dwóch poprawkach dałem za wygraną. Niby pomalowali klapę ale przy prostowaniu zrobili dwa dodatkowe wgięcia (jakby ją doginali i w miejscu przegięcia powstały dwa zagłębienia tak na środku klapy) poza tym po tygodniu odkryłem jeszcze, że zdemontowaną klapę postawili pionowo na rogach tych co są przy szybie no i obrypali dodatkowo lakier z tych czubków.

Coś mi lata w środku i podczas podnoszenia klapy słyszę jakby spora gruda szpachli przesuwała się tam i z powrotem w jednym z zamkniętych profili wzmacniających klapę, niestety nie udało mi się tego wyciągnąć.

Silnik trysnęli jakąś białą farbą i mam białe kropki.

Farba którą pomalowali jakby się rozpuściła, podobno wodna :-) i znowu prześwituje jakiś srebrny podkład.

Ogólnie nie polecam. Ciekawy jestem co wskórasz może też będę jeździł do skutku.

Pozdrawiam MK

Napisano

Zgodnie z Kodeksem Cywilnym, jezeli naprawa wykonana byla na osobe fizyczna (nie firme) to masz 24 miesiace na zgloszenie reklamacji na wykonana usluge.

Jak masz watpliwosci to zadzwon na infolinie Chevrolet Polska i ci to potwierdza.

Napisano

> Witam

> Trochę nie na temat, ale też naprawiałem auto po drobnej stłuczce na

> Towarowej. Po dwóch poprawkach dałem za wygraną.

Kurczę, ja robiłem tam dwa razy [raz zderzak później klapa na gwarancji]. Za każdym razem pięknie położony lakier i wyczyszczona fura ok.gif

Napisano
  • Autor

>na osobe fizyczna (nie firme) to masz 24 miesiace na zgloszenie

> reklamacji na wykonana usluge.

samochód jest w leasingu więc na firmę i co w takim wypadku.

Napisano

> Kurczę, ja robiłem tam dwa razy [raz zderzak później klapa na

> gwarancji]. Za każdym razem pięknie położony lakier i

> wyczyszczona fura

Klapę wyklepali i zamontowali prosto ale obrypali w innych miejscach i słabo pomalowali tam gdzie było walone. Reflektor i zderzak zamontowali i pomalowali super, co z tego jak do tej pory wożę jakieś gumowe odboje które zostawili mi w kabinie i nie wiem gdzie je sobie mam włożyć. Ogólnie mogło być gorzej, niestety polegli na pierdołach o które nie chce mi się walczyć.

Za pierwszym razem jak pokazałem, że nie domalowali klapy wyszedł majster, rzucił okiem i powiedział:

"Młody polerką przeciął" i poszedł sobie.

Najśmieszniejsze jest to, że po powtórnym malowaniu w tym miejscu znowu brak koloru, został jakiś srebrny podkład - jeszcze nie rdzewieje.

Pozdrawiam MK

Napisano

> samochód jest w leasingu więc na firmę i co w takim wypadku.

No to moga prawnie to ograniczyc do 12 miesiecy, ale dzwon do helpline

Napisano
  • Autor

> No to moga prawnie to ograniczyc do 12 miesiecy, ale dzwon do

> helpline

dzwoniłem, pani co prawda pewnie ale mówiła, że wszystko zależy od danego ASO może to być 3, 6 albo 12 miesięcy.

Mam normalnie zgłosić reklamacje w ASO, ewentualnie jak będą problemy z kopią do centrali.

Tylko nie wiem do kogo uderzać w ASO

moją naprawę nadzorował jakiś specjalista napraw powypadkowych Leszek "jakiśtam"

Jest jeszcze kierownik wydziału napraw powypadkowych i kierownik Serwisu ale nie wiem czy naprawy powypadkowe podlegają pod niego.

Napisano

> dzwoniłem, pani co prawda pewnie ale mówiła, że wszystko zależy od

> danego ASO może to być 3, 6 albo 12 miesięcy.

> Mam normalnie zgłosić reklamacje w ASO, ewentualnie jak będą problemy

> z kopią do centrali.

> Tylko nie wiem do kogo uderzać w ASO

> moją naprawę nadzorował jakiś specjalista napraw powypadkowych Leszek

> "jakiśtam"

> Jest jeszcze kierownik wydziału napraw powypadkowych i kierownik

> Serwisu ale nie wiem czy naprawy powypadkowe podlegają pod

> niego.

śmiech na sali, sami nie wiedzą co i jak robią no.gif

Napisano

Bierzesz auto, papiery i idziesz na dzial, w ktorym zglaszales naprawe i gadasz ze chciales zglosic naprawe. Jak juz zacznie pisac i drukowac to wtedy mowisz ze wszystko to oczywiscie w ramach gwarancji na usluge. Jak ci gosciu powie ze jej nie moze przyjac to ty go prosisz o pisemne potwierdzenie odmowy przyjecia naprawy gwarancyjnej. Wtedy z tym pismem gonisz do najblizszego urzedu miejskiego i pytasz gdzie sie miejski rzecznik konsumenta i zglaszasz ta sprawe. Oczywiscie temu panu w ASO tez przekazujesz ta informacje ze wlasnie zglaszasz sprawe od rzecznika, piszesz do GM i zastanowisz sie nad zgloszeniem sprawy do TVN Turbo bo oni to lubia. W 85% przypadkow gosciu wola kierownika i stara sie z nim zalagodzic sprawe.

No i tyle. Powtorz

Napisano

To dziwne po kolega ktory jest Managerem regionalnym w GM sam mi potwierdzil ze jako klienta mam prawo do 24 miesiecy gwarancji na usluge.

Widze ze "laski" ktore siedza na helpline w Budapeszcie juz nie sa tak elokwntne jak w czasach gdy ja tam tez pracowalem tyle ze od strony serwisow.

• 2 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Byłem, złożyłem pisemną reklamację, dość szybko zadziałali zostawiłem samochód na jeden dzień i poprawili, wydaje mi się, że nie do końca dobrze zobaczymy na jak długo starczy smile.gif

Dodatkowo powiedzieli, że nawet po 2 latach jak coś wyjdzie ze spartolonej naprawy to nie będą się wypierać i poprawią.

Napisano

> Dodatkowo powiedzieli, że nawet po 2 latach jak coś wyjdzie ze

> spartolonej naprawy to nie będą się wypierać i poprawią.

A to pewnie z Leszkiem rozmawiałeś zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> A to pewnie z Leszkiem rozmawiałeś

Tak i co można mu wierzyć ?

Napisano

> Tak i co można mu wierzyć ?

Okaże się za 2 lata wink.gif Po prostu mi mówił to samo

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.