Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

dusi sie dlawi, prycha i kicha 1.2 16v

Featured Replies

Napisano

pacjent to seicento 1.2 16v p1

po ostrym palowaniu (no moze mocno powiedziane, po dynamicznej jezdzie a i tez nie zawsze) jadac wolniej albo stojac w korku, w pewnym momencie ma taki objaw ze po dodaniu (do oporu albo 1/2) gazu prycha kicha i gasnie, kazde dodawanie gazu go dlawi..

jak sie delikatnie wcisnie to powoli sie w kreca na obroty jednak kazde mocniejsze wcisniecie gazu powoduje dlawienie - a nawet "strzelanie" w dolot (huki)..

po pewnym czasie postoju - lekkim przygazowywaniu z minimalnym wciskaniem gazu mu to przechodzi i jedzie jak powinien - pelnym ogniem....

co to moze byc? - na kompie bylem i wyszlo ze walnieta sonda lambda - wyminiona na nowa - tak to zero bledow - a jednak..

Zauwzylem tez ze jak go przytrzymam na srednich obrotach (obrotomierz mi padl wiec nie podam na ilu ale tak mniej wiecej 3000rpm) to nie ma tego objawu - no ale wiecie w korku stac na wysokich obrotach - zwlaszcza ze cieplo to troche nieteges...

co to moze byc?

Napisano

1. sprawdz świece

2 podepnij pod kompa i niech Ci powiedzą jaki masz czas wtrysku?? powinien być ok 0,5 ms. Najprawdopodobniej go zalewa na jałowym stąd te problemy.

Napisano
  • Autor

> 1. sprawdz świece

> 2 podepnij pod kompa i niech Ci powiedzą jaki masz czas wtrysku??

> powinien być ok 0,5 ms. Najprawdopodobniej go zalewa na jałowym

> stąd te problemy.

Swiece sa nowe, ngk dla 1.2 16v polecane tutaj na forum.

a czas wtrysku sprawdze, on wyjdzie bez wzgledy na to czy ma objawy czy nie ma ? tzn. wskaznia beda zle caly czas? czy moze sie cos przestawiac? moze i go zalewa bo mam inny program - od jednego z centomaniakow - program huby z podlanym paliwkiem i przesunieta odcinka (na seryjnym nie wiem jak jedzi bo silnik swiezo zlozony i tylko z tym kompem jezdzil) - ale u kolegi ten czip poza zwiekszonym zuzyciem paliwa nie przyspazal problemow..

Napisano

tak wyjdzie.

Zmień program na seria a świece wykręć i zobacz jak wyglądają-ewentualnie wyczyść. Jeśli po wyczyszczeniu pomoże to bedzie oznaczało ze jest przelany

Napisano

miałem podobne objawy auto strzelało i gasło nawet przy małych obrotach

u mnie pomogło wyszyszczenie wejść i wtyczki do kompa, wyszyszczenie tych przekaźników na kompem (pisano mi na forum żebym zobaczył te przekaźniki czy są dobrze wsadzone i jeden nie siedział za specjalnie)

Napisano
  • Autor

> cewki sprawdz miałem bardzo podobnie

cewki podmienilem na inne (mialem te lezace z boku) na te od 1.1 spi i nic nie zmienilo oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

> miałem podobne objawy auto strzelało i gasło nawet przy małych

> obrotach

> u mnie pomogło wyszyszczenie wejść i wtyczki do kompa, wyszyszczenie

> tych przekaźników na kompem (pisano mi na forum żebym zobaczył

> te przekaźniki czy są dobrze wsadzone i jeden nie siedział za

> specjalnie)

A jak to robiles (sorry za lame pytanie ale nie mam zielonego pojecia jak to zrobic - psiknac czyms do elektryki ?)

Do czego dokladnie sa te przekazniki? moze podmienic i sprawdzic jak na innych bedzie chodzic (tzn. kupic nowe - drogi to interes?)

Napisano

> A jak to robiles (sorry za lame pytanie ale nie mam zielonego pojecia

> jak to zrobic - psiknac czyms do elektryki ?)

> Do czego dokladnie sa te przekazniki? moze podmienic i sprawdzic jak

> na innych bedzie chodzic (tzn. kupic nowe - drogi to interes?)

na wejście do kompa i na tą wtyczkę spsikałem jakimś specyfikiem do tego

przekaźniki przetarłem papierkiem i też spsikałem

odlączyłem kompa na dłuższą chwilę poźniej podpiołem go i odpaliłem auto stało sobie na postoju aż się włączył wentylator (też mi to podpowiedzieli) dopiero wsiadłem i pojechałem

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.