Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[F] Ocena stanu drzwi

Featured Replies

Napisano

Witam. Znalazłem drzwi w kolorze mojej astry i chciałbym abyście ocenili czy się opłaca.

Mam 2 oferty .

Są niby ok ale ta mała ruda mnie zastanawia:

282541007-200907012912.jpg

282541007-200907012913.jpg

282541007-200907012914.jpg

282541007-200907012915.jpg

Zdjęcia drugich drzwi (mają naklejkę ale to raczej nie powinno stanowić problemu):

282541007-SSA40788.JPG

282541007-SSA40789.JPG

282541007-SSA40790.JPG

282541007-SSA40791.JPG

282541007-SSA40792.JPG

282541007-SSA40794.JPG

282541007-SSA40795.JPG

282541007-SSA40796.JPG

282541007-SSA40797.JPG

282541007-SSA40798.JPG

Co o nich sądzicie ??

post-78474-1435250293239_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

Drzwi nr 1: 150 zł + przesyłka

Drzwi nr 2: 170 zł + przesyłka

Ja skłaniam się za tymi drugimi hmm.gif

Napisano

> Drzwi nr 1: 150 zł + przesyłka

> Drzwi nr 2: 170 zł + przesyłka

> Ja skłaniam się za tymi drugimi

Ja również brał bym drzwi nr 2. Wg. mnie są w lepszym stanie ( przynajmniej wizualnym)

Napisano

Ta ruda na krawędzi drzwi, znaczy tyle, że pod uszczelnieniem jest jej po obwodzie znacznie więcej. Nie dawno kupiłem drzwi, więc chciałem doczyścić miejsce korozji. Była tylko maleńka plamka, znacznie mniejsza niż na Twojej fotce.

Skończyło się wycięciem tego uszczelnienia wokół całych drzwi, bo pod nim, mimo tego, że z zewnątrz nie widać, było nie najlepiej. To są zaczątki płytkiej korozji, po prostu blacha wygląda jak by była spleśniała. Na szczęście głębokich wżerów nie ma.

Oblecę resztę drzwi w ten sposób. Wytnę tę piankę, potem resztki usunę szczotą drucianą na kółku, polem kółkiem nylonowym, a w razie gdybym miał głębokie wżery, to będę darł, aż do dziury. Wolę dziurę, niż rudą, bo i tak ocynuję całość po krawędzi.

Krawędź maski już ocynowana. Odrobina wprawy i leci jak przeciąg zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Ja również brał bym drzwi nr 2. Wg. mnie są w lepszym stanie (

> przynajmniej wizualnym)

Hmmm teraz dostałem dodatkowe zdjęcia rys na tych drzwiach.

282541785-SSA40799.JPG

282541785-SSA40800.JPG

282541785-SSA40801.JPG

282541785-SSA40802.JPG

I teraz pytanie. Czy opłaca się brać któreś z tych drzwi (Nr 1 - ok 200 zł z przesyłką, nr 2 ok 220 zł z przesyłką) i je doprowadzić do dobrego stanu czy też kupić innego koloru taniej (ok 100-130zł ) i je całe lakierować ? hmm.gif

post-78474-14352502934343_thumb.jpg

Napisano

> Hmmm teraz dostałem dodatkowe zdjęcia rys na tych drzwiach.

> I teraz pytanie. Czy opłaca się brać któreś z tych drzwi (Nr 1 - ok

> 200 zł z przesyłką, nr 2 ok 220 zł z przesyłką) i je doprowadzić

> do dobrego stanu czy też kupić innego koloru taniej (ok

> 100-130zł ) i je całe lakierować ?

Wg mnie nie opłaca się no.gif Możesz kupować drzwi aby kolorem pasowały ale tylko przy osobistym odbiorze i transporcie. NIkt Ci nie da gwarancji w jakim stanie dojdą do Ciebie. Ja bym kupił byle jakie w dobrym stanie i polakierował albo szukał okazji w Twojej okolicy

Napisano
  • Autor

> Wg mnie nie opłaca się Możesz kupować drzwi aby kolorem pasowały

> ale tylko przy osobistym odbiorze i transporcie. NIkt Ci nie da

> gwarancji w jakim stanie dojdą do Ciebie. Ja bym kupił byle

> jakie w dobrym stanie i polakierował albo szukał okazji w Twojej

> okolicy

Sprzedawca 2 drzwi gwarantuje mi dobrze zapakowaną przesyłkę a za każde uszkodzenia o których mi do czasu zakończenia transakcji nie powiedział lub zostaną uszkodzone odpowiada. Dlatego dosyła mi zdjęcia ewentualnych uszkodzeń.

Napisano

Ja kupiłem tylne za 150 PLN z własnym odbiorem (około 130km w jedną stronę) Drzwi kompletne brakowało tylko trzech sworzni aby je założyć. Oczywiście drzwi pod kolor w dobrym stanie. Szczerze teraz bym już tak nie zrobił i nie zrobiłem. Drzwi niby kolor się zgadzał, ale z bliska było widać, że się troszkę różnią odcieniem. Dałem kupę kasy za malowanie całego boku (do roboty były tylko tylne i nadkole) tylko po to, aby po niecałych 6 miesiącach znajomy po nocy po prostu nie wiedział jak mi się tylnym zderzakiem w przednie drzwi wpakował. Drzwi lakier nie naruszony, ale zagięte tak, że wypchnąć bez szpachli nie wypchniesz. Bardzo nie widać to tak jeżdżę sobie rok z nimi a w garażu czekają w dobrym stanie czarne drzwi za 100 PLN Odbiór osobisty firmówką przy okazji delegacji to się nie liczy zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Wg mnie nie opłaca się

Chyba masz rację ale z innych względów. Byłem u lakiernika i on stwierdził że i tak będzie musiał je cieniować aby spasować lakier z innymi częściami. Jeden plus, że środka nie musiałby malować ale koszty takie same jak nie większe przy drzwiach z moim kolorem.

Pojechałem na szroty i w jednym znalazłem drzwi za 50 zł ale stan ich nie był za dobry zresztą widząc jak je wydobywają to aż serce bolało. Pojechałem na 2 szrot i gość kazał mi się przejść po ich "parkingu" i wybrać. Były 2 asterki: niebieska - drzwi nawet spoko ale dół od wewnętrznej strony rudy i zaczęła się blach odwarstwiać. Druga asterka białą. Bo klamce poznałem że nowszy rocznik niż u mnie. Obejrzałem drzwi i są idealne koloru białego. Jutro po nie jadę bo dziś już było przed 17-ta a oni nadgodzin nie robią i dlatego jutro mi je wyciągną z asterki.

Napisano
  • Autor

> Ja kupiłem tylne za 150 PLN z własnym odbiorem (około 130km w jedną

> stronę) Drzwi kompletne brakowało tylko trzech sworzni aby je

> założyć. Oczywiście drzwi pod kolor w dobrym stanie. Szczerze

> teraz bym już tak nie zrobił i nie zrobiłem. Drzwi niby kolor

> się zgadzał, ale z bliska było widać, że się troszkę różnią

> odcieniem.

Dokładnie to samo usłyszałem dzisiaj od lakiernika. ok.gif

Napisano

> Dokładnie to samo usłyszałem dzisiaj od lakiernika.

A dodatkowo lakier na tych obklejonych drzwiach pewnie zblakl w miejscach gdzie nie ma naklejki. Po jej oderwaniu lakier na drzwiach raczej na pewno bedzie w plamy o ksztalcie naklejki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.