Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Cewka, aparat zapłonowy albo ?????

Featured Replies

Napisano

Jak już kiedyś pisałem moje Uno ma problemy tzn. na Pb przerywa, szarpie, nie trzyma obrotów i gaśnie, jak się go zapali chodzi tak jakby na któryś baniak nie łapał na LPG te same objawy oprócz gasnięcia ale tylko czasami i łagodniejsze. Wymieniłem kable WN, kopułke, palec i nic nie dało. Wczoraj wieczorkiem odpaliłem gada i lukam w silnik a tam iskierka z kablelka na kabelek przeskakuje w kopułce też czasami coś się zaświeci a na kablu od cewki który dotyka mi linki od gazu to widać cały czas niebieskie światełko w kablu i jak dotkne palcami kabli to też się "podświetlają" na niebiesko. A o cewce to nie wspomne widać jakby dyskoteka tam była tak iskry latają.

Na mój rozum to chyba cewka do wymiany a może coś z aparatem zapłonowym ja sie nie znam i dlatego proszę o pomoc.

Napisano

> Wymieniłem kable WN, kopułke, palec i nic nie dało

Cos mi sie wydaje, ze te kable to jakies lipne kupiles... smirk.gif Na sprawnych kablach iskra nie ma prawa "tanczyc"... smirk.gif

Napisano

> Cos mi sie wydaje, ze te kable to jakies lipne kupiles... Na

> sprawnych kablach iskra nie ma prawa "tanczyc"...

Tez tak myśle ...

Kiedyśmialem rózne cyrki z zapłonem itp. sprawami

po wymianie na konkretne przewody (w moim przypadku Beru) jest spoczko.

Dobry przewód to podstawa

Napisano
  • Autor

> Tez tak myśle ...

> Kiedyśmialem rózne cyrki z zapłonem itp. sprawami po wymianie na konkretne przewody (w moim przypadku Beru) jest spoczko.

> Dobry przewód to podstawa

Z tym się zgodze ale dlaczego w cewce przeskakują iskry?

Ja mam Janmory niebieskie, mają one około 400-500km.

Napisano
  • Autor

> Jak już kiedyś pisałem moje Uno ma problemy tzn. na Pb przerywa, szarpie, nie trzyma obrotów i gaśnie, jak się go zapali chodzi tak jakby na któryś baniak nie łapał na LPG te same objawy oprócz gasnięcia ale tylko czasami i łagodniejsze. Wymieniłem kable WN, kopułke, palec i nic nie dało. Wczoraj wieczorkiem odpaliłem gada i lukam w silnik a tam iskierka z kablelka na kabelek przeskakuje w kopułce też czasami coś się zaświeci a na kablu od cewki który dotyka mi linki od gazu to widać cały czas niebieskie światełko w kablu i jak dotkne palcami kabli to też się "podświetlają" na niebiesko. A o cewce to nie wspomne widać jakby dyskoteka tam była tak iskry latają.

> Na mój rozum to chyba cewka do wymiany a może coś z aparatem zapłonowym ja sie nie znam i dlatego proszę o pomoc.

Gdzie te znawcy som??

Nie wierze że nikt niewiem.gif

Napisano

> Gdzie te znawcy som??

> Nie wierze że nikt

> Gdzie te znawcy som??

> Nie wierze że nikt

hehe.gif masz podświetlaną linkę gazu to trzeba sprzedać to niezły tiuning (żadko spotykany) hehe.gif

1. linka gazu nie powinna dotykać przewodów

2. zmień przewód który dotyka linę gdyż przypuszczam została uszkodzona izolacja na przewodzie.

3. zaobserwuj z którego przewodu idą iskry (ten jest uszkodzony)

4. W kopułce może się świecić

5. jak pobawisz się z przewodami to sprawdź regulator przyspieszenia zapłonu

6. SZUKAJ ISKRY nie powinno nic iskrzyć w komorze silnika

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.