Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

stukot - szarpniecie

Featured Replies

Napisano

Po ostatniej wizycie w ASO (rozrzad itp) zauwazylem ,ze na wolnych dodajac gazu czuc takie jakby szarpniecie (czuc na plecach) , tak samo np ruszajac na 1 biegu , badz tez odpuszczajac gaz , takie lago-szarpniecie bo ma lekkie opoznienie , moze ktos sie spotkal z czyms takim lub moze pomoc w diagnozie confused.gif zdejmowane byly tez kola , tarcze hamulcowe

Napisano

Nie wiem jak w 1.9jtd, ale w 1,6, żeby dobrać się do rozrządu trzeba odkręcić prawą łapę silnika, jak mechanik ma dwie lewe ręce to:

- mógł źle przykręcić poduszkę,

- mógł oberwać, którąś poduszkę jak źle podparł silnik.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> - mógł źle przykręcić poduszkę,

> - mógł oberwać, którąś poduszkę jak źle podparł silnik.

> Pozdrawiam BAS

hmm mozliwe , tam sporo "praktykantow" pracuje , moze ktorys cos klnie.gif , ale to by byla lekka zenua

Napisano

U mnie jest dokladnie to co mowisz, z tym ze mialem to przed wymiana rozrzadu i mam takze po wymianie. Goscie nic o poduszkach nie mowili, ale oni ogolnie niewiele mowili 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Po ostatniej wizycie w ASO (rozrzad itp) zauwazylem ,ze na wolnych

> dodajac gazu czuc takie jakby szarpniecie (...)

-- po wymianie altka nie przykręcili cięgna pod silnikiem ( są dwa, do takich małych poduch)

Miałem wrażenie, że za chwilę wywali mi silnik.

Przykręcili, problem ustał

No chyba że kończy Ci się sprzęgło, ale to mało prawdopodobne

Napisano
  • Autor

> dwumas

co z nim , i czemu przypadlosc pojawila sie nagle po wizycie w ASO niewiem.gifgrinser006.gif

jakie sa objawy padania dwumasu ? widac cos na obrotku ?

Napisano

tenże dwumas nie ma związku z wizytą w serwisie,

pada od butowania ze startu zatrzymanego

w odwrotnym scenariuszu miałem takie coś przy ca 60 kkm przebiegu,

auto wibrowało przy rozruchu i waliło jakby wydechem bez wieszaków o podłogę przy gaszeniu auta

Napisano

Witam!

> pada od butowania ze startu zatrzymanego

Na szczescie tak nie robie...

Czy zauwazyliscie czy u was pedal przyspieszenia dziala zaleznie od nacisku?

Na poczatku do jakiejs 3/4 wcisniecia reaguje plynnie, dopiero przy koncowce dziala "drastycznie"?

Tez podejrzewalem dwumas, ale nic nie lata i nie brzeczy, wiec to chyba sprzeglo:)

Napisano

jeśli nawet tylko sprzęglo to powinno się przy jego wymianie także wymienić dwumas

to niemal tak jak profilaktycznie pompa wody i rozrząd

Napisano

Witam!

> jeśli nawet tylko sprzęglo to powinno się przy jego wymianie także

> wymienić dwumas

> to niemal tak jak profilaktycznie pompa wody i rozrząd

Wiec slabo bedzie...kasy nie ma:)

Poczekam az padnie calkowicie...na razie sie nie slizga ino od czasu do czasu piszczy lozysko....

ehh

Napisano

tak i ja czekam, mam już nieco ponad 190 kkm ale i tak bez obwa ruszam nad morze czy za bliską granicę

sprzęgło nie pada tak ad - hot, daje znak - sygnały, a mając JTD spoko możesz dowlec się do domu używając 2-3 biegów bez sprzęgła,

budget takiego remontu szacowałem niedawno na niemal 2 kpln więc mi się nie śpieszy

Napisano
  • Autor

A jezeli stukot jest podczas nacisniecia pedalu hamulca ,a przy ostrzejszym ruszeniu czuc jakby kolo ruszalo sie w pionie ? wpysk.gif ja tam obstawiam ,ze podczas wizyty w ASO cos zle dokrecili , bo malo prawdopodobne jest wysranie sie dwumasu podczas wizyty w serwisie , tym bardziej ze nikt nie butowal po odebraniu

Napisano

pierwsze co zobacz czy jarzmo zacisku hamulca (przód klucz 19, tył 17) jest dobrze przykręcone (2 śruby)

inne możliwości:

sprawdż czy masz dokręcone śruby na zawieszeniu silnika pod spodem, te dwa łączniki od silnika do belki zawieszenia, u mie poluzowana jena śruba trzaskała jakby cały silnik miał zaraz wyskoczyć, dokręcenie poduszki skrzyni biegów, inna sprawa która może łomotac to przypadek który mi sie przytrafił dokładnie rok temu przy wymianie w ASiO spreżyn przednich, jeden z mitszów zapomniał przykręcić dolne śruby łączące amortyzator ze zwrotnicą, efekt to łomot i "pływanie" auta po drodze.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.