Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wymuszenie pierwszeństwa przejazdu

Featured Replies

Napisano
masz prawo do swojej opinii na temat motocyklistow ale jesli nie jezdzisz sam to nie wiesz jak sie jezdzi na dwoch kolach po polskich drogach wiec Twoje opinie na temat tego co sie dzieje w ruchu sa nieobiektywne
Napisano

> masz prawo do swojej opinii na temat motocyklistow ale jesli nie

> jezdzisz sam to nie wiesz jak sie jezdzi na dwoch kolach po

> polskich drogach wiec Twoje opinie na temat tego co sie dzieje w

> ruchu sa nieobiektywne

Zdecydowanie NIEobiektywne, ale czy to znaczy że mam akceptowac to, że ktoś jeździ bez tłumika na rozkraczonych, wysunietych do przodu nogach? Podaj tylko JEDEN powód, dla którego miałbym akceptowac to, że wspomniany motocyklista jeździ obok mojej firmy z takim hałasem, że budynek cały drży?

Napisano

> Zdecydowanie NIEobiektywne, ale czy to znaczy że mam akceptowac to,

> że ktoś jeździ bez tłumika na rozkraczonych, wysunietych do

> przodu nogach? Podaj tylko JEDEN powód, dla którego miałbym

> akceptowac to, że wspomniany motocyklista jeździ obok mojej

> firmy z takim hałasem, że budynek cały drży?

nie zrozumiales

kazdego by wkurzalo cos takiego ale nie wydawaj opinii, ze dlatego wlasnie kierowcy nie szanuja motocyklistow ... ja swego czasu walczylem z gooofniarzem, ktory katowal honde civic z przelotowym tlumikiem pod moim oknem ....

poza tym maly telefon na policje czy straz miejska i powinni mu zmierzyc poziom glosnosci wydechu

Napisano

> Zdecydowanie NIEobiektywne, ale czy to znaczy że mam akceptowac to,

> że ktoś jeździ bez tłumika na rozkraczonych, wysunietych do

> przodu nogach?

A co to za różnica, w jakiej pozycji on ma nogi?

Jak dla mnie, to taki człowiek może trzymać je nad głową.

Co do hałasu, to masz rację. Mnie też by wkurzało coś takiego. Zamiast grozić morderstwem lub spowodowaniem cięzkiego kalectwa, zadzwoń na policję. Gość dostanie skierowanie na badania techniczne. Za wszystko zapłaci, a jeśli ich nie przejdzie, to straci dowód rejestracyjny i będzie musiał zmienić wydech na cichy.

> Podaj tylko JEDEN powód, dla którego miałbym

> akceptowac to, że wspomniany motocyklista jeździ obok mojej

> firmy z takim hałasem, że budynek cały drży?

Nie musisz tego akceptować, ale nie możesz wygrażać się tym, że go zabijesz. Bez przesady.

Nie możesz także oceniać wszystkich w taki sam sposób. Już tysiąc razy było mówione: idioci są wszędzie, jeżdżą zarówno motocyklami, samochodami osobowymi i ciężarowymi.

Napisano

> nie zrozumiales

> kazdego by wkurzalo cos takiego ale nie wydawaj opinii, ze dlatego

> wlasnie kierowcy nie szanuja motocyklistow

Jeden nie lubi dlatego że ktoś pod blokiem na motorze hałasuje, drugi nie lub bo nie lubi być wyprzedzany (idiotyczne ale prawdziwe) a ja np. nie lubię, dlatego że kiedyś motocyklista kierownicą obił mi lusterko przy omijaniu stojących samochodów. Każdy dla jakiegoś powodu nie lubi lub lubi, ale nie możesz zaprzeczyć, że nadmierne hałasowanie nie moze być powodem nielubienia motocyklistów.

... ja swego czasu

> walczylem z gooofniarzem, ktory katowal honde civic z

> przelotowym tlumikiem pod moim oknem ....

> poza tym maly telefon na policje czy straz miejska i powinni mu

> zmierzyc poziom glosnosci wydechu

Niby tak, nawet mam klientów w SM i po znajomości by to sprawdzili, pomysł dobry, tylko mi się nie che, niedługo zima przyjdzie i będzie święty spokój.

Napisano

> A co to za różnica, w jakiej pozycji on ma nogi?

> Jak dla mnie, to taki człowiek może trzymać je nad głową.

> Co do hałasu, to masz rację. Mnie też by wkurzało coś takiego.

> Zamiast grozić morderstwem lub spowodowaniem cięzkiego kalectwa,

a czy ja mu grożę? Denerwuję się tylko co jakiś czas kiedy własnych mysli nie słyszę, ale zapewne nigdy bym czegoś takiego nie zrobił, nie przesadzajmy

> zadzwoń na policję. Gość dostanie skierowanie na badania

i co powiem, jakiś gościu, w jakimś motorze, nawet nie wiem gdzie on garażuje. Takie zgłoszenie policja zignoruje, bo im się nie chce szukac

Napisano

> a czy ja mu grożę? Denerwuję się tylko co jakiś czas kiedy własnych

> mysli nie słyszę, ale zapewne nigdy bym czegoś takiego nie

> zrobił, nie przesadzajmy

> i co powiem, jakiś gościu, w jakimś motorze, nawet nie wiem gdzie on

> garażuje. Takie zgłoszenie policja zignoruje, bo im się nie chce

> szukac

Nie jest problemem znalezienie głośnego motocykla.

Jeśli zgłosisz sprawę, a później kilka osób zrobi tak samo, to policja albo straż miejska będą musiały się tym zająć.

Jeśli nie chce Ci się rozwiązać problemu, to przestań narzekać. Jeśli Ci to przeszkadza, to zrób coś z tym.

Przed kawałkiem było w TV coś o motocyklistach. Nie oglądałem, bo nienawidzę publicznej TV, ale mamuśka mówiła blah.gif , że jazda na motocyklu jest 18 razy bardziej niebezpieczna niż jazda samochodem.

Nie wiem jak oni to obliczyli i skąd mają takie wyniki. Ktoś przytaczał ilość zarejestrowanych motocykli, ilość wypadków i ilośc ofiar. Biorąc pod uwagę relację pomiędzy ilością zdarzeń a ilością zarejestrowanych pojazdów, samochody wypadają znacznie gorzej. Faktem jest, że motocyklista nie ma żadnych szans w konfrontacji z samochodem, ale to już inna kwestia.

Co do wymuszeń... dzisiaj znowu jakiś idiota w puszce wyjechał przede mną. Zaraz za znakiem "obszar zabudowany". Wyjeżdżał z posesji. Nawet nie zwolnił aby upewnić się czy ktoś nie jedzie. Całe szczęście, że nie jechałem szybko. Najlepsze jest to, że za chwilę i tak skręcał icon_rolleyes.gif Co on chciał w ten sposób udowodnić? głupota ludzka mnie załamuje.

Jeszcze jedno....

Odpowiedź motocyklistów na tekst

Myślę, że to chociaż trochę rozjaśni umysły zatwardziałym wyznawcom puszek i tym, dla których motocykl = młody kierowca = śmierć. Może niektórzy zaczną myśleć samodzielnie zamiast powtarzać to, co słyszą i widzą w TV.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.