Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

AVEO Hałas przy dużych prędkościach

Featured Replies

Napisano
  • Autor

Widzę że temat się rozrósł i z tego wynika że nie tylko ja miałem taki problem. Dlatego też podzielę się informacjami które posiadam, może będą dla kogoś pomocne.

W moim przypadku usterka została usunięta i dokładnie wiem co było tego przyczyną.

Dwie rzeczy się złożyły na to świstanie. Jedną jest uszczelka drzwiowa, której były przynajmniej 3 wersje w czasie kiedy auto było produkowane, a jak wiadomo producent nie zmienia od tak sobie formy bo są to dodatkowe koszta. A drugą rzeczą która na to wpływała była zbyt duża szczelina między drzwiami a przednim słupkiem od strony kierowcy. Drzwi były lekko cofnięte do tyłu wraz z przednim błotnikiem, niestety w fabryce się nie postarali, dlatego to tak często u mnie występowało. Po wymianie uszczelki na taką o nowym profilu i poprawnym spasowaniu drzwi i błotnika więcej taki problem nie wystąpił po tej stronie. Po czasie delikatnie zaświstało po stronie pasażera, i także została wymieniona uszczelka na nową. Od tamtego czasu nigdy więcej to nie wystąpiło, a minęło już prawie 2 lata.

Napisano

> Widzę że temat się rozrósł i z tego wynika że nie tylko ja miałem taki problem. Dlatego też

> podzielę się informacjami które posiadam, może będą dla kogoś pomocne.

> W moim przypadku usterka została usunięta i dokładnie wiem co było tego przyczyną.

> Dwie rzeczy się złożyły na to świstanie. Jedną jest uszczelka drzwiowa, której były przynajmniej 3

> wersje w czasie kiedy auto było produkowane, a jak wiadomo producent nie zmienia od tak sobie

> formy bo są to dodatkowe koszta. A drugą rzeczą która na to wpływała była zbyt duża szczelina

> między drzwiami a przednim słupkiem od strony kierowcy. Drzwi były lekko cofnięte do tyłu wraz

> z przednim błotnikiem, niestety w fabryce się nie postarali, dlatego to tak często u mnie

> występowało. Po wymianie uszczelki na taką o nowym profilu i poprawnym spasowaniu drzwi i

> błotnika więcej taki problem nie wystąpił po tej stronie. Po czasie delikatnie zaświstało po

> stronie pasażera, i także została wymieniona uszczelka na nową. Od tamtego czasu nigdy więcej

> to nie wystąpiło, a minęło już prawie 2 lata.

A jakie koszty jak można wiedzieć i gdzie były uszczelki wymieniane smile.gif

Napisano
  • Autor

> A jakie koszty jak można wiedzieć i gdzie były uszczelki wymieniane

Na gwarancji to było wszystko robione, więc kosztów niestety nie znam. Tylko trzeba uważać by nie dostać uszczelki starego typu bo różnice między nimi są bardzo niewielkie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.